10 Юни, 2020 19:50 2 574 32

Надига ли се опозиция пред Путин

  • русия-
  • референдум-
  • владимир путин

Опозиционерите обсъждат кампания за референдума

Надига ли се опозиция пред Путин - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозиционните кръгове в Русия все още не са убедени, дали да водят кампания за референдума, съобщи ТАСС.

Днес започна предварителното гласуване. Референдумът може да доведе до конституционни реформи.

Опозиционните кръгове го определят като неприемлив. Гласуването може да даде вариант за два нови мандата на руския президент Владимир Путин и повече правомощия за парламента.

В момента се обсъжда, дали да се води кампания за гласуване срещу предложението или просто да се бойкотира гласуването. Опозиционерът Алексей Навални и либералните групи призоваха да не се гласува.

Комунистическата партия, която често подкрепя правителство, призова за гласуване с против. Опозиционните групи настояват, че организацията не е правилна.

Правителството настоява, че всичко ще бъде проведено честно.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    22 1 Отговор
    Мераклии за софрата, колкото щеш.
  • 2 Тръмп 2020

    8 15 Отговор
    Ако се надигне, евентуално ще бъде размазана на паветата след инцидентно падане от 10тия етаж.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Олегчо

    19 11 Отговор
    Да живее Русия 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    Коментиран от #21, #31

  • 5 Радио Ереван

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп 2020":

    И това е възможно, но не е ли по-добре да пратят опозиционерите, да подпишат протоколи в ГДБОП?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 русия прокълната кочина на злото

    13 23 Отговор
    В русия има диктатура и опозиция не може да има докато джуджето не реши сам да слезе от власт
  • 8 В русия опозиция ще има

    14 8 Отговор
    Когато лично Путин влезе в редиците и...
  • 9 нашия

    5 16 Отговор
    как да решат-той Путин им казва-избирате ме да продължа да съм президент ,пък аз ви пускам други по дребни далаверки,а може и частичен суверинитет ако ме изберете пак-това е мъртва хватка в борбата
  • 10 нашия

    3 2 Отговор
    с две думи-лапате нещо ама трябва и да дадете-не е безплатно-избирайте
  • 11 другарят

    21 1 Отговор
    Значи на Путин, не трябва да му се позволява да се кандидатира, защото не могат да го победят на избори? Много "либерални" са тези либерасти в Русия!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Stéphanie 🎲

    6 10 Отговор
    Няма ли снайперисти ? Брей не му се излиза в пенсия бе 😂😁👎Голям цирк.
  • 14 Хахах

    4 9 Отговор
    Защо? Да не би да има човек на земята който да не знае резултата от " референдум в Русия" още преди да се е провел. хахахахахах референдум в Русия - дори звучи смешно хахахахахахха ааааааа хахахахаххахахха
  • 15 Бай Горан

    3 6 Отговор
    Този "референдум" е едно активно мероприятие,имащо за цел да бетонира статуквото.Никой от опозицията не си прави илюзии,че може да промени нещо.Путин в момента е на кръстопът-дали да се отегли,като предаде власта чисто формално на по-млади доверени хора и да остане да дърпа конците,като сив кардинал,или съвсем открито да поеме по пътя на Лукашенко и да стане несменяем президент.И в двата случая освен дивиденти,ще се наложи да направи отстъпки пред определени финансово-политически кръгове и да им даде гаранции,че ще продължат да се облагодетелстват.Проблема на всички диктатори е,че остаряват и рано-или късно почва боричкане за тяхното място,като понякога самите те стават жертва на тези задкулисни противоборства.
  • 16 Гост

    4 13 Отговор
    Ние сме единствената страна в света, на която руснаците обявяват война и я окупират, без да присъства един немски войник!

    Коментиран от #25

  • 17 Made in Bulgaria

    14 3 Отговор
    Според мен руснаците не са тъпи от всички ъгли се вижда ,че Путин е е най доброто за тая могъща и богата държава.Всички знаем че власта ако падне в неподходящи те ръце ще се разграби раздели разруши и всичко негативно.Всички държави около Русия искат парче даже и USA.Ако имаше някои българин с наполовина Путин аз лично ще кажа ДА,и съм сигурен че всички от работническата класа са на мойта страна.

    Коментиран от #19, #20, #22

  • 18 Джак

    3 11 Отговор
    на септември ще се вее нов байряк в кочината. пожелавам им успех, путя трябва да отговаря за престъпленията си!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Джак

    3 11 Отговор

    До коментар #17 от "Made in Bulgaria":

    путин взима 50% от ваяка сделка в русия, какво му е доброто., той е престъпник
  • 21 Дядото

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "Олегчо":

    С тези лозунги бегай силно в Русия. Намираш се в европейска и натовска България, жалко руско зомби до кога ще цапате и петните името на България
  • 22 Димитър

    1 8 Отговор

    До коментар #17 от "Made in Bulgaria":

    Силно се заблуждава брато. На нас българите изобщо не ни трябват руснаците, защото са накацали като паразити по българската икономика и я източват в големи размери. Кремъл ни ползва само за донор и ни прави по бедни и по зависими от Русия. В България има регистрирани над 54 хиляди руски фирми най големите икономически паразити в родината ни.
  • 23 Руски дипломат – първи секретар

    2 7 Отговор
    Руски референдум.... 😂😂😂😂😂 Звучи като натовска лада🤣🤣🤣стига глупости. Толкова лу няма какво да пишете тук?
  • 24 барчо

    7 0 Отговор
    Промените в конституцията ще са факт в посочените срокове. Това го знае и Нахални и неговите американски работодатели. Това го знаят всички. Предполагам Путин ще се възползва само от един мандат, за да довърши изцяло започнатото възраждане на руската империя, която вече да не бъде зависима от волята на един лидер и в зависимост дали той е кадърен или не да я има или няма Русия. Колкото и да приказват простотии опозиционните американски подлоги, руския народ си знае интереса и ще гласуват за добруването на страната си.
  • 25 барчо

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Не си запознат изобщо с историята, друже! На 7.12.1941 г Каната, Австралия и Нова Зеландия обявяват война на България. На 12.12.1941 г Англия обявява война на България. Ние на 12.12. пък обявяваме война на Англия и САЩ символично, защото няма нито един български войник извън границите на БГ. За сметка на това Англия и САЩ убиват над 4 000 български цивилни граждани и разрушават над 100 000 сгради при бомбандировките. Моят съвет е да се чете преди да се коментира, че се получават конфузии!!!!

    Коментиран от #26, #28

  • 26 барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "барчо":

    Ние обявяваме на 13.12, а не на 12.12 - просто грешка на пръста.
  • 27 Чапай

    1 4 Отговор
    Опозиция срещу Путин !?...Разсстрелять!
  • 28 Бомбандировките???

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "барчо":

    Да не са мятали бонбони?
  • 29 Муаха-ха-ха-ха...

    5 1 Отговор
    А бе ! Къде е Русия,къде сме ние ? Мишки !
  • 30 не може да бъде

    5 0 Отговор
    Когато човек лъже другите е много лошо,но когато лъже сам себе си и си вярва е диагноза.Много е странно,че критикуващите Путин го правят с"широко затворени очи-просто не искат да приемат реалността,че той превъзхожда не само всички представители на опозицията в Русия,но и всички западни лидери!?И тук не става дума за някакво тълкуване на неговата работа и постигнатото от него-става дума за реални факти!Та обърнете внимание на едно,за мен много смешно,обстоятелство-на последните срещи на Г7 50% от отделеното време е за Путин и Русия!?Клеветите и лъжите .,както е показала историята ,може да имат само временен ефект и после се обръщат като бумеранг срещу тия,които ги съчиняват!Така ще стане и с клеветите и лъжите срещу Путин!

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 0808

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "не може да бъде":

    ..... харесвам Русия и руснаците... зная руски и чета редовно руски СМИ...имам аверче в Русия и редовно си чатим...Олег... ВВПутин наистина измъкна Матушка Русь от дупката...Респект.... Но има едно Но: - 2 неща не му харесвам : Не мисли за обикновения руснак и Не обичам лидери, които се мислят за вечни и искат царуват докрая на живота си... а руски СМИ сочат, че рейтинга му е паднал под 10%.. Ще повторя - не съм русофоб, даже обратното - Победа будет за нами!! :))
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания