12 Юни, 2020 15:10 3 703 7

Техеран: В Белия дом има беззаконна банда, начело с хулиган

  • иран-
  • сащ-
  • техеран-
  • мохамед джавад зариф-
  • доналд тръмп

Министърът на външните работи на Иран - Мохамед Джавад Зариф разкритикува решението на САЩ за налагане на санкции на съдиите от Международния наказателен съд

Техеран: В Белия дом има беззаконна банда, начело с хулиган - 1
Снимка: Shutterstock

Министърът на външните работи на Иран Мохамед Джавад Зариф разкритикува решението на САЩ за налагане на санкции на съдиите от Международния наказателен съд (МНС, седалище в Хага). Според ръководителя на иранското външно министерство МНС е бил в епицентъра на шантажа от „беззаконна банда, представяща се за дипломати“, предава EA Daily.

„Международният наказателен съд в момента е изнудван от беззаконна банда, представяща се за дипломати“, написа Зариф на своята страница в Twitter, съобщава Tehran Times.

„Какво още е необходимо на международната общност, за да се събуди и да разбере какви са последствията от умиротворяването на един хулиган? И кого още трябва да започнат да тероризират САЩ, преди умиротворяващите (хулигана) да разберат, че те може да са следващите?“ – зададе риторичен въпрос външният министър на Ислямската република, допълва Фокус.

Преди това държавният секретар Майк Помпео, министърът на отбраната Марк Еспър и генералният прокурор на САЩ Уилям Бар, след заповеди на президента Доналд Тръмп, обявиха в четвъртък, 11 юни, че Вашингтон ще установи ограничителни мерки срещу членовете на МНС за разследване на предполагаеми военни престъпления на САЩ в Афганистан.

Тръмп подписа заповед за блокиране на финансовите активи на служителите на МНС и забрана за влизане в САЩ.

„Действията на МНС нарушават правата на американския народ и заплашват да нарушат нашия национален суверенитет. МНС е създаден, за да гарантира отговорността за военни престъпления, но на практика това беше безотчетна и неефективна международна бюрокрация, която тормози и заплашва гражданите на САЩ“, се казва в изявлението на Белия дом.

Администрацията обяви проведените от Съда разследвания за „политически мотивирани“. Освен това Белият дом се оплака от корупция на най-високите нива в МНС.

Генералният прокурор на САЩ Уилям Бар, коментирайки подписаното постановление, заяви влиянието на Русия върху МНС. „Съединените щати никога не са се съгласявали с юрисдикцията на МНС; освен това ние сме обезпокоени, че чужди сили, като Русия, влияят на МНС в свой интерес“, каза той пред репортери.

Майк Помпео нарече международния съд в Хага „неефективен и корумпиран“. „Няма да оставим това така, защото нашият народ е заплашен от кенгуру съд (английски израз за пародия на правосъдието)“, заяви ръководителят на американската дипломация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дончо

    13 8 Отговор
    Експерт във фалитите.
  • 2 София

    18 4 Отговор
    Колко правилно са определили "Белия дом" на робите на собствената си алчност и лицемерие! 10х за заглавието .....
  • 3 Фърфалан

    21 2 Отговор
    Като съдиха сърбите там много го хвалихте съда в Хага - нали ?
  • 4 бис

    15 1 Отговор
    елате да видите какво е в България
  • 5 бачо рачо

    0 7 Отговор
    и какво е в България това че имаш преждевременна еякулация ли

    Коментиран от #7

  • 6 Gia

    3 0 Отговор
    Краставите магарета се надушват едно друго. :)
  • 7 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "бачо рачо":

    Рачешката ти отива,поклоннико на Еднокнижника и простата кърджалийска партизанка.