Last news in Fakti

17 Юни, 2020 16:50 1 398 4

Германия с нов допълнителен бюджет

  • германия-
  • бюджет-
  • парламент

Страната увеличава дълга

Германия  с нов допълнителен бюджет - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на германския канцлер Ангела Меркел одобри втори допълнителен бюджет, съобщи Дойче Веле.

Действията на правителството се считат за сериозна промяна в курса на страната. До тук Германия се гордееше с балансирания си бюджет, а се превръща в една от страните, отделящи огромни средства за подкрепа на икономиката.

Гласувани са нови 62.5 млрд. евро. Така дългът на правителството за тази година нарасна до 218.5 млрд. евро, което много по-високо число от това преди десет години.

Кабинетът предстои да обсъди детайли за допълнително подпомагане на икономиката. Решението трябва да бъде гласувано в долната камара на парламента.

Германското правителство е известно с това, че винаги е опитвало да е консервативно относно разходите. Там обаче вече изготвят план, с който да помогнат големите компании в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    4 2 Отговор
    Германското правителство дава ПАРИ , а нашето - ОБЕЩАНИЯ ! Как да не избяга човек !?
  • 2 Хи хи

    2 6 Отговор
    Тия пътници ако Тръмп изтегли всичките американски войски от германия цялата им икономика рухва няма заводи маводи няма индустрия няма инженери няма глупости.Цялата немска измислена икономика се крепи на Американските войски там.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Попов

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хи хи":

    Ти вярно си много глупав, само как си се представил е достатъчно...
  • 4 Личи ти

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хи хи":

    Много жалко за тебе ,че си толкова прост.
Новини по държави: