Last news in Fakti

23 Юни, 2020 13:47 5 090 37

В Украйна оцениха шансовете за победа в случай на война с Русия

  • евгений червоненко-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • шансове

Украйна няма шансове в случай на война срещу руските сили

В Украйна оцениха шансовете за победа в случай на война с Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Украйна няма да може да победи Русия. Това обяви бившият министър на транспорта и съобщенията на Украйна Евгений Червоненко в ефира на телевизия "112 Украйна". До този извод, отбеляза той, можело да се стигне по математически път. Политикът изрази и мнението, че страната му може да получи изгода от консенсус с източната си съседка.

"Никога няма да я победим Русия. Мога математически да го докажа с формули, само математика. Уверен съм, че и днес това би било достойно, без унижение, взаимноизгодно с Русия, без да се губят абсолютно никакви украински интереси, да отстъпиш, може би в нещо, но да получиш друго, да стигнеш до консенсус", коментира Червоненко, цитиран от News.bg.

Той също така се присмял на стената по границата с Русия. Според бившия министър той лично е видял съоръжението, когато е бил на лов. "Кикотехме се на всички служители на главна прокуратура, че дори глиганите ще преминат през тази стена. Те ще я пробият. И ние се кикотехме, просто се кикотехме, колко цинично може да крадат пари и толкова много хора знаят", отбеляза още Червоненко.

През 2015 г. украинското правителство на Арсений Яценюк одобри план за действие за реализация на проекта "Стена", който включваше изграждането на мощни отбранителни съоръжения на границата с Русия. Проектът трябваше да се осъществи в рамките на четири години, като за целта бяха предвидени 4,1 млрд. гривни (около 150 млн. долара). Впоследствие обаче повече от половината финансиране за 2015 и 2016 г. беше орязано. По-рано Националното бюро за борба с корупцията в Украйна заяви, че по подозрение в присвояване на средства, отпуснати за "Стената", са задържани седем души, включително гранични служители и представители на фирми изпълнителки. 


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рто

    66 5 Отговор
    Е има си хас да победят!

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 2 Сандо

    67 7 Отговор
    Цял свят това го знае,укрите още смятат.

    Коментиран от #30

  • 3 1111

    31 2 Отговор
    Искали да правят стена за 150 милиона $$.. ми да ни наемат нас - имаме опит ехеее. Ще им я дигнем за официални 100 милиона и другите такси.. както се пееше в една песен "За таксите не се притеснявай.. ти ще си прецениш какво да дадеш".
  • 4 Каква изненада

    53 4 Отговор
    Нямаше нужда от математика и статистика, за да го разберете това, драги ми украинци. Съжалявам, но и за слепец това е очвеидно.
  • 5 Чочо

    51 4 Отговор
    Откриха топлата вода но си признават кражбите това в България няма как да се получи!
  • 6 Панов

    11 57 Отговор
    За Украйна е важното да влезнат в колективна форма на сигурност,НАТО ,плюс икономически просперитет.
    За сега,не са им нужни разрушения Донбас и окупирания крим....нека тежат на руския бюджет.Ще им дойде времето

    Коментиран от #11, #27

  • 7 въпросът

    35 0 Отговор
    изобщо не е експертен а опира до психиатрично лечение. Когато си луд, то е завинаги.
  • 8 АААААА

    43 3 Отговор
    ДА СЕ ПРОБВАТ ...ТЕ КРАВАРИТЕ НА ДРУГО НЯМА ДА ГИ ПОДЛОЖАТ...ОСВЕН НА ПРОСТОТИЯ
  • 9 Смех !

    46 2 Отговор
    То Кравария трепери от сблъсък с Русия,камо ли тия шушляци !
  • 10 Шойгу

    49 3 Отговор
    Руснаци и украинци никога няма да водят братоубийствена война. Само отделни фашизоидни елементи - бандеровци лаят като бесни кучета, но тях ще ги ликвидират самите украинци. Пример - цял гарнизон в Крим отказа да стреля, въпреки натиска на американските "съветници" и заплахите от разстрел на отделни командири, преминали обучение и вербовка във ФАЩ.
  • 11 Просперитет

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Панов":

    Ко, не!
  • 12 стоян

    4 43 Отговор
    Минималната заплата в Русия 260 лв -руснаците сами ще се предадат без война на Украйна

    Коментиран от #13

  • 13 Перничанин

    35 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян":

    Ма,едно печено пиленце струва 1,20лв. Литър бензин 0.75лв.сметка за ток около 20 лв средно,кило месо 1.50лв.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Търкан Дуду

    16 0 Отговор
    България може само да дойдат новите самолети.
  • 15 Кирил

    4 18 Отговор

    До коментар #13 от "Перничанин":

    Бензина им е 1.15 лв,недей да лъжеш.В САЩ е под 90 стотинки.
    Учителската заплата е 18,до 20 000 рубли,450 до 500 лева.Най мизерната квартира в московски предградия е 20 000 рубли.

    Коментиран от #26

  • 16 1,50 само

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "Перничанин":

    Ако ти продадат одрана котка
  • 17 Бай Горан

    4 18 Отговор
    Зависи.Нещо,което изглежда невъзможно сега,не е задължително да е невъзможно и утре.Украинците на практика са под ембарго и не им се дава възможност да закупят модерно въоръжение.Самите те в момента произвеждат и изпитват прилични видове оръжия,но спрямо Русия са в много неизгодна ситуация и заради лицемерното поведение на ЕС.Американците за сега се въздържат да им продават тежко въоръжение,което може сериозно да обърне ситуацията.Но това не означава,че и занапред ще е така.

    Коментиран от #31

  • 18 В.В.П.

    26 1 Отговор
    За да се воюва с Русия,трябва голямо самочувствие,тактика, стратегия и военна техника.... Украинци те са много далече от това...Няма как да стане...Пък и не искат...Снишете се на янките да ви изклецат...Ще дадат някой долар..
  • 19 Доктор Жозеф Игнасий Гилотин

    19 0 Отговор
    Тази статия защо изобщо съществува? Нима украинците не знаят приложението на процеса на делене на уран,който ще ги сполети? Или пък се опитват да съчиняват фантастика?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Национална сигурност

    3 13 Отговор
    Нямa пo-лoшa кoмбинaция нa тaзи плaнeтa oт eврeин-кoмуниcт c aрмeнcкo имe и нaпрaвил ‘’нoвинaрcки’’ caйт в Бългaрия нa зaхрaнкa към Крeмъл! Cлeдвaщoтo пo-лoшo нeщo нa тaзи плaнeтa e рaбoтeщитe в caйтa кoитo ca cъc cъщитe хaрaктeриcтики! Нo тoвa кoeтo нe знaят e, чe cлeд кaтo бъдe зaбрaнeн caйтът им тe нямa дa мoгaт дa рaбoтят пoдoбнa рaбoтa нa тeритoриятa нa рeпубликa Бългaрия, нo щe имaт прaвo дa мият чинии cъщo в aрмeнcки рecтoрaнт!
  • 25 Смешно заглавие

    9 1 Отговор
    Че ние от Източна Европа сме във война с тях от почти 7 века бе 😁 Кога е имало мир между нас и колонистите, руснаци, мюсюлмани и западняци - тристранния съюз на извратените?
  • 26 Наскоро в един руски

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Кирил":

    форум по друг повод някакъв пак някой явно украинец или някой не осведомен за "мизерните" заплати в Русия.Та доста го оплюваха този елемент,а един му отговори с пример в цифри,че "дворник" дано знаеш каква е тази професия в Русия,та той в тяхното предприятие получава заплата от 28000 до 35000 рубли. За незапознатите това е чистач в предприятие,който мете боклуците и поддържа хигиената.т.е. ниска длъжност ниска заплата може би най-ниската в Русия. Когато бях в Русия имаше обява за набиране на обучаващи се за ватмани на метро със заплата по верме на обучението от 3 месеца от 20000 рубли,като им е осигурена квартира храна и безплатен транспорт. След завършване на курса им осигуряват работа с начална заплата от 65000 рубли без добавките за вреден и допълнителен труд.
  • 27 Сандо

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Панов":

    Докато влязат където и да било,ще им изнесат земята.
  • 28 Барчо

    11 0 Отговор
    Преди месец или месец и нещо пак беше писано същото. Този или някой друг пак доказваше, че украинците нямали шанс да победят руснаците в случай на война. Простотия някаква. Да има какво да пишат драскачите.
  • 29 хахаха

    12 1 Отговор
    в момента, в който Украйна официално обяви война на Русия, половината и армия ще мине на страната на Русия...и това е ясно даже на най-тъпия украински политик. Видя се какво стана с полицаите и военните в Крим, станаха руски полицаи и военни...:)))
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Първо американците

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Горан":

    да си изработят модерно тежко въоръжение,че те нямат и тогава да го предлагат. Нито танковете им са както трябва,нито самолети,нито стрелково оръжие,нито хеликоптери да не говорим за ракети там е пълна скръб.

    Коментиран от #33

  • 32 Петър

    4 0 Отговор
    Ние си имаме Северна Македония, а Руснаците Украйна.
  • 33 Бай Горан

    2 6 Отговор

    До коментар #31 от "Първо американците":

    Питай оцелелите от "Вагнер" в Сирия преди две години.В Кремъл се направиха,че нямат нищо общо и се отрекоха от нещастниците.Само Жириновски има доблеста да ги спомене,като каза: "триста семейства останха без бащи".А сега и от Либия се изметоха,но там турците ги млатеха с тяхно "калпаво" оръжие.
  • 34 Дядо ЙоцоА

    7 2 Отговор
    Украйна е ,,Измислена Държава" , създадена върху Руски Кости , винаги са били едно цяло със общ език , религия и история и пак ще бъдат.Сайта е пълен със полуграмотни хора , които във час по история са имали ,,свободен час".Ще затихнат и оталожат недоразуменията , ще си ,,изчистят боклука"и пак ще бъдат едно.Пожелавам им го , без огромните ресурси на Русия няма да се оправят.САЩ много искат Славянска Кръв да се пролее , да се намразят завинаги , защото такава е политиката им по света , Разделяй и Владей.А бъдеща война срещу Русия е Изцека на Малоумни и Крадливи Политици.

    Коментиран от #35, #37

  • 35 Калбо

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Дядо ЙоцоА":

    Да всичко което казваш е вярно но ние всички те прости славянски държави не можем да го разберем те където стъпят най-напред изкупуват най-важните икономически и стратегически обекти и то на безценица всичко С корупция както в Украйна потърсете в Ютуб ще видите как бившият вицепрезидент на Съединените Щати и бившият президент на Украйна про шенко говорят за премахването на прокурора защото той разследва техните афери по целия свят действията им са едни и същи въобще не трябва да се говори за война между славянските държави ние трябва да се защитаваме от американците не е да воюваме един срещу друг светът трябва да разбере че без Русия Светът не може да съществува някой може да каже че Америка е най-демократичната държава но не е вярно в целия свят Няма такава държава която да бъде Демократична
  • 36 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    Аз също изчислих шансовете им - 0%
  • 37 Хаджиментов

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Дядо ЙоцоА":

    А Русия върху какво е изградена?
Новини по държави: