Last news in Fakti

23 Юни, 2020 17:30 4 088 11

"Търкиш еърлайнс" отново е най-натовареният оператор в Европа

  • авиокомпания-
  • летище-
  • турция-
  • евроконтрол-
  • търкиш еърлайнс

На 17 юни 2020 г. превозвачът извърши 400 полета в зоната, която Евроконтрол обхваща

"Търкиш еърлайнс" отново е най-натовареният оператор в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Търкиш еърлайнс" - авиокомпанията, която лети до повече държави от всяка друга в света - бе определена като най-натоварения оператор в Европа през изминалата седмица, след като успешно поднови своите вътрешни и международни пътнически полети, съобщава пресслужбата на авиокомпанията.

На 17 юни 2020 г. превозвачът извърши 400 полета в зоната, която Евроконтрол обхваща. За първи път авиокомпания регистрира такъв брой полети след 24 март 2020 г., се отбелязва в съобщението.

Евроконтрол (Европейска организация за безопасност на въздухоплаването) е общоевропейска гражданска организация, чиято основна дейност е подкрепата на европейската авиация. Според организацията, "Търкиш еърлайнс" е изпълнила 359 полета през първата седмица на юни от своята централа - летище Истанбул, допълва БТА.

На 14 юни бе открита третата независима писта на летището - важен момент за турската авиация, който позволи едновременното излитане на три самолета.

Илкер Айджъ, председател на Борда на директорите и Изпълнителния комитет на "Търкиш еърлайнс", коментира: "Вярваме, че след като светът преодолее кризата, въздушните пътувания ще се завърнат по-силни от всякога. Ние в "Търкиш еърлайнс" сме повече от нетърпеливи да ви приветстваме на борда на нашите самолети с нашето неподражаемо гостоприемство, докато продължаваме да свързваме различните континенти, хора и култури. Изцяло адаптирахме активностите си и работата с клиенти според новите стандарти и обстоятелства."

С подновяването на полетите си "Търкиш еърлайнс" представи и нови насоки за безопасно пътуване, както и две нови услуги с цел да предпази максимално здравето на своите пасажери. Авиокомпанията предлага на пътуващите и безплатни хигиенни комплекти, включващи маска за лице, дезинфектант и антисептична кърпичка, а като част от екипажа са назначени и хигиенни експерти, които да следят, че всички мерки за безопасност, включително социалната дистанция, се спазват на борда.

Самолетите на "Търкиш еърлайнс" се дезинфекцират изцяло преди всеки полет. Хигиената на борда е гарантирана, тъй като всички точки в самолета, с които хората са в контакт, се почистват цялостно с безопасни за човешкото здраве химикали и чрез методи, чиято ефективност е научно доказана.

За различните повърхности като седалки, прозорци, паравани и тоалетни се използват специални химикали и оборудване, се посочва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лекар БГ

    46 3 Отговор
    Летял съм с тях.Има защо да са търсени и натоварени.Велик "гранд",като Луфтханза,напр.,само може да им диша прахта.
    Общо взето,като логистика,качество,точност,отношение са в топ 5 на най-добрите в Света.Изучиха се,знаят как да го правят и го могат.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 златна концесийка

    7 2 Отговор
    Баце не може вече да продаде летището и на врата да си стъпе. Твърде се забави от лакумия.
  • 3 Трипъл 7

    1 29 Отговор

    До коментар #1 от "Лекар БГ":

    Явно не си летял на Емирейтс..

    Коментиран от #4

  • 4 Лекар БГ

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трипъл 7":

    Не,напротив.Летял съм и с тях.И с Катар.И с Етихад.С австралийците Куантас не съм.Е,точно за тях пиша-топ 5 .
  • 5 Наблюдател

    31 0 Отговор
    Едни от най-добрите в света.
  • 6 Stéphanie 🎲

    29 2 Отговор
    И Турция вече прави конкуренция с САЩ.Атланта и Китай.А България къде сме ?
    Браво на Турция
  • 7 Гошо

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лекар БГ":

    Луфтханза са били гранд ,сега са умрели от всякъде и те и всички разни европеиски компании Етиопските аеролинии съветвам да пробвате също
  • 8 Ами

    25 2 Отговор
    Не се научи нашенеца, че каквото и да прави турчина, го прави добре!!А има една много хубава българска поговорка-:"Като не ти стига акъла какво и как да направиш,виж съседа си какво прави "!

    Коментиран от #9

  • 9 Няма и да се научат

    21 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    Нашите първо да се научат пътища да правят без да крадат, че не ми е ясно къде изчезват парите от винетките ни
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иван

    14 1 Отговор
    Една от най добрите авиокомпании в света и номер 1 в Европа.