Last news in Fakti

24 Юни, 2020 22:00 5 507 9

Разкриха най-добрия фалшификатор на пластмасови банкноти в света

  • фалшиви пари-
  • румъния-
  • фалшификатор-
  • лея

Според румънските следователи лидерът на групата е успял да направи почти неразпознаваем фалшификат, наречен "Супер лея"

Разкриха най-добрия фалшификатор на пластмасови банкноти в света - 1
Снимка: shutterstock

Румънски прокурори обискираха днес пет адреса в Букурещ и в град Бущени по дело за фалшифициране на пари. Трима души са отведени за разпит, като сред тях е лице, определено като "най-добрия фалшификатор на пластмасови банкноти в света", съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

Според следователите лидерът на групата е успял да направи почти неразпознаваем фалшификат, наречен "Супер лея". Престъпната група е била сформирана през 2014 г., а оттогава са били изработени над 17 000 банкноти по 100 леи.

За относително кратък период от време лидерът на престъпната група е успял да произведе най-добрите фалшификати в историята на Румъния и да се превърне в най-добрия фалшификатор на пластмасови банкноти в света, посочват следователите.

Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма е следила групата от доста време.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ония с шкафа х 500€

    27 1 Отговор
    Добър, добър щом са го хванали, колко да е добър ?

    Коментиран от #8

  • 2 Бойко

    34 4 Отговор
    мен никой не ме е хвнал !
  • 3 Процесор Вучков

    37 5 Отговор
    А дали ще може да фалшифицира банкноти по 500 евро? За един пълничък и глуповат приятел питам.

    Коментиран от #4

  • 4 ГешеФ

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Процесор Вучков":

    Тоя приятел дето питаш,само чакам мойте господари от дпс да ми кажат и го мятам .
  • 5 Чук и Гек

    23 3 Отговор
    Хе! ,,Супер лея"! Ние пък имаме юнак с цял шкаф ,,Супер бея". Протегнал се като махараджа на тюфлека, а край него разкош и разврат!
  • 6 ваня

    7 1 Отговор
    душички, кой пише такива безмислици?!?кой се интересува за 17 000 леи, които са 40 процента от българския лев?????И най вече кой пазарува с леи и фалшиви трильони ....!!!???? как може да няма там някой умен, да коментира нещо значимо и да не дрънка такива простотии!?!? леа на латински значи лъв на бг! една трета от румуния е българска !!! 1919 г. ньойският договор!
  • 7 Попитайте

    1 0 Отговор
    Александър Тумпаров за Владимир Георгиев Димитров по прякор Владо американски за фалшиви банкноти. В момента лежи в затвора за пореден път и има забрани за САЩ, Германия и Франция.
  • 8 куку руку ку

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ония с шкафа х 500€":

    Добър е в изработването, а не в криенето. Похвалил се е на някой, той пък на следващият и т.н., а после в обратен ред и чорапът се разплита...
  • 9 ЗЕЛЕН чук

    0 0 Отговор
    Той ли е правил и еврото на бойковото шкафче ?
Новини по държави: