Last news in Fakti

25 Юни, 2020 14:14 3 726 6

Брекзит ще струва на Великобритания толкова, колкото тя е внесла в ЕС

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • разходи-
  • милиарди-
  • внос-
  • пари

Годишните разходи за Брекзит ще продължават да се увеличават

Брекзит ще струва на Великобритания толкова, колкото тя е внесла в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Брекзит ще струва на Великобритания 200 млрд. паунда загуба на икономически растеж до края на годината – сума, приблизително равна на всички средства, внесени от страната в бюджета на Европейския съюз, в рамките на 47-годишното ѝ членство в общността, предаде Business Insider.

Според анализ на икономиста Дан Хенсън за Bloomberg Economics излизането от ЕС до момента струва 130 млрд. паунда, като до началото на 2021 година към тази сума предстои да бъдат добавени още около 70 млрд. паунда. Същевременно членове на библиотеката на британската Камара на общините изчислиха, че за периода 1973-2020 година Обединеното кралство е допринесло с 215 млрд. паунда в бюджета на европейската общност след коригиране на инфлацията.

„Докато Великобритания се примирява с новите търговски отношения с ЕС и се бори с предизвикателството за продуктивност, което пречи на растежа след финансовата криза, годишните разходи за Брекзит вероятно ще продължават да се увеличават“, смята Хенсън, предаде "Новини Лондон".

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горе на снимката

    9 4 Отговор
    "жалко" какви хубави хора се отделят от ЕС
  • 2 ГОст

    22 3 Отговор
    Правеха си сметки без кръчмаря. Нека сега да си платят всичко. Пък накрая могат и да фалират- като им секне евтината работна ръка от Източна Европа, като се изнесат големите корпорации от Лондон някъде в Европейския съюз... ще ги питам как ще се оправят Нагледно демонстрират колко е жалко, когато лежиш на стари лаври- едно време обикаляха с корабите, грабеха ресурси от диваците в Африка и Азия и се къпеха в охолство. Ама колелото се завъртя и негрите и индийците поискаха и те да живеят на хубаво и се изнесоха в Англия, ама си останаха същите непригодни диваци и сега си взимат своето през социалната системата, което навремето им беше отнето от мръсните инглези.

    Коментиран от #4

  • 3 Тихомир

    11 12 Отговор
    Ако останат, ще внасят безкрай. По-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай.

    Коментиран от #6

  • 4 Пешо

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГОст":

    Много вярно.
  • 5 kjl

    8 1 Отговор
    Няма да се косите, поръчали са от американските печатарски машини с капацитет до един трилион долара на месец. Всичко ще си е ОК, и борсите и пазарите и кредитите ...
  • 6 Prorok

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тихомир":

    Можеш ли предскажеш как би се развила икономиката на Англия при двата варианта, да речем в рамките на 30тина години.
    После дефинирай ужас и накрая какво значи безкрай.
    Англия е със затщихващи функции при всички положения, просто такава е глобалната ситщуация. Същото важи и за другите"големи" от Европа, но много по-щдалещч във времето.
    Иначе брекзит си беше борба между различни икономически лобита. Дали ще има полза за обикновения британец-категорично не, даже вероятно ще има лек, нагитивен ефект.
    В общи линии прх в очите.
Новини по държави: