Last news in Fakti

11 Септември, 2020 15:51 2 507 2

Важна информация за студентите на Острова

  • брекзит-
  • студенти-
  • визи-
  • великобритания-
  • правила-
  • борис джонсън

Студентите ще се нуждаят от общо 70 точки, за да получат виза

Важна информация за студентите на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Нови правила за получаване на визи за чуждестранните студенти влизат в сила във Великобритания. Новите правила, базирани на точкова система, ще важат и за студентите от Европейския съюз след приключването на преходния период след Брекзит, предаде bTV.

Студентите ще се нуждаят от общо 70 точки, за да получат виза. Те ще постигнат необходимите точки, ако могат да докажат, че имат предложение от одобрена образователна институция, говорят английски и са в състояние да се издържат по време на обучението си във Великобритания. Според правителството, целта е се да запази водещото място на Великобритания в образователния сектор.

Няма да има ограничение за броя на чуждестранните студенти, които могат да влизат във Великобритания. Въпреки сериозната криза, породена от вдигането на студентските такси и коронавируса, оптимистичният сценарий е студентите във Великобритания да достигнат до 600 000 през 2030 г. Това също е щрих от все по-задълбочаващия се скандал, свързан с опитите на правителството на Борис Джонсън да промени законите на страната, за да избегне договореностите си с Европейския съюз след Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 21121

    8 0 Отговор
    Целта е ясна-остават само синчетата на богатите. Другите,които работят и учат да си ходят у..дома.
  • 2 Oberton

    6 1 Отговор
    Напълниха се със пакита и тъмни и вече не им трябват бели хора. Просто затягат гайките. Наздраве.
Новини по държави: