Last news in Fakti

27 Юни, 2020 11:29 3 032 27

Меркел: ЕС търси нов път без САЩ

  • германия-
  • ангела меркел-
  • ес

Германският канцлер иска нова посока

Меркел: ЕС търси нов път без САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германският канцлер отправи призив към ЕС за поемането по нов път, съобщи Дойче Веле.

Представителят на Германия смята, че еврпейските страни трябва да се ориентират в новата реалност. Оказва се, че САЩ вече няма да преследват ролята на световен лидер.

Изказването идва, след като американският държавен глава Доналд Тръмп обяви, че ще изтегли част от американските представители в страната. Според Ангела Меркел  всички имат мисълта, че САЩ имат ролята на световна държава.

Тя смята, че ако страната иска да преразгледа своята роля, европейските партньори трябва да мислят върху това.  Германският премиер смята, че Европа трябва да поеме по-голяма отговорност.

Според нея има основания да се съхрани трансатлантическата отбранителна общност. Меркел заяви, че Русия има огромно влияние върху страни от Близкия Изток.

За това и Германия ще търси позитивен диалог със страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глас народен

    32 17 Отговор
    БРАВО!!! Меркел - нашето бъдеще!

    Коментиран от #20

  • 2 гост

    49 12 Отговор
    Слава на Русия! Щом и швабите дойдоха до това заключение ... евала.

    Коментиран от #17

  • 3 ега ви у политиците

    31 5 Отговор
    Узре ли ви тиквата , поне на вас , наща си е вечно зелена и без семки , куха. А до сега защо вместо трети икономически център ни правехте протекторат на САЩ ?
  • 4 КОТарАК

    38 6 Отговор
    тази нова реалност беше много лесно предсказуема , но нашите некадърни продажни глупаци , направиха всичко възможно да си обтегнем отношенията с Русия до н-та степен. къде са ония мушмуроци Пасито и Роската сега?

    Коментиран от #26

  • 5 Шляхтиц (Szlachcic)

    9 22 Отговор
    Който НИ освободи, ТОЙ ще ни пороби...........

    Коментиран от #10

  • 6 хаха

    24 7 Отговор
    ЯЗЪК, ТАМЪН ТИКВАТА ПРОГОВОРИ НА НЕМСКИ И СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВИ!?!

    Коментиран от #7

  • 7 тиквената конюнктура

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "хаха":

    Тя ( б.а. Тиквата) именно затова проговори на немски , досега говореше на американски (б.а.особен английски ) , що от там духаше ветърот.
  • 8 А стига бе

    28 5 Отговор
    Айде сега пак оня философ" гост" да ми развива теории ,как САЩ не само не губел влияние по света-ами даже вече никоя държава не можела без тях...А сега конкретно-ако думите на Меркел станат реалност и Европа поне на 50% добие независимост-това зе е победа за европейската цивилизация.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шляхтиц (Szlachcic)

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Шляхтиц (Szlachcic)":

    В предния коментар съм пропуснал най-важното: ПЛАНЪТ МАРШАЛ, който НИ освободи, ТОЙ ще ни пороби ..........?
  • 11 а не требе ли самото ЕС да е лидер ама г

    3 2 Отговор
    Са с дядя Путин ли , щом ще се ръководим от лидерския световен фактор.
  • 12 ха ха

    3 1 Отговор
    EС търси продажници на своите интереси.
  • 13 незнайко

    8 6 Отговор
    НАЙ ПОСЛЕ СВЕТЛИНА В ЕВРОПЕЙСКИЯ ТУНЕЛ . САЩ ДАЛЕКО БОГ ВИСОКО А МЕРКЕЛ ЗАПОЧВА ДА МИСЛИ ТЛРЕЗВО . НА КАКВО ЛИ СЕ ДЪЛЖИ ТОВА ? Мисля, че това е желанието на Китай за съюз с Русия !!!

    Коментиран от #14

  • 14 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "незнайко":

    ТРЕЗВО ...
  • 15 ема

    4 2 Отговор
    След ВСВ до сега немците единствено ги интересуваше икономиката тъй като бяха окупирани и нямаха външна политика,нямаха военни разходи тъй като всичко решаваха каубоите. Икономика бе заменена на цената на свободата " по-добре без свобода -робство- в замяна на висок стандарт на живот" изведнъж разбраха, че трябва всичко отново да преразгледат и да решат.Германия никога не имала силно политическо влияние върху света и решаването на световните проблеми икономически може би да но политически Не.Така, че да се очаква тя да стане "Световна сила" е наивно и глупаво защото не винаги икономиката предопределя политиката - да се вярва като може регионална - Да. Обаче последните 20-25 години в автомобилния сектор бе изключително развит и цялата й икономика бе концентрирана в тая област и като се има предвид днешната рецесия може би ще изживее една от най-големите рецесии - естествено времето ще покаже.
  • 16 Чичо Сам

    2 12 Отговор
    Ха ха... Комуняги те, либерастите и едрият капитал, желаят срив на Америка... Смешници:)))) Америка ще излезе още по силна от Корона - кризата и ще ви навре.... Знаете къде

    Коментиран от #18

  • 17 руска смрад

    3 15 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Каква русия бе кeнeф ?? Кой ги брой въобще за живи тея примати.
  • 18 Sasho

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Чичо Сам":

    Като гледаме как излиза 50 милиона безработни масови фалити държава на ционистите и пропагандата.
  • 19 това е ясно

    7 2 Отговор
    Германия е още окупирана държава!Жалко...
  • 20 ееее

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "глас народен":

    А ние българите търсим нов път към тортата без Меркел и САЩ с гарнитура империал.
  • 21 Хан Кахан

    2 7 Отговор
    Преди малко Пушков се изцепи, че САЩ вече не са доминант в Европа!?? В момента не са доминант докато застане руският продажник от САЩ на електрическият стол за държавна измяна в полза на Русия!Cпoкo ПУШКЕ, към края на годината пак ще станат доминант тъй като кoрoнaвируca щe cвърши рaбoтa в Руcия зaщoтo тeпървa нaвлизa тaм! Тe щoм oфициaлнo oбявявaт 9000 cмъртни cлучaя тo тoвa oзнaчaвa 90 000 cмъртни cлучaя нa руcки, a пък тoвa oт cвoя cтрaнa oзнaчaвa, чe дo крaя нa гoдинaтa щe бъдaт мoжe би близo eдин милиoн пoчинaли oт кoрoнaвируca, кoeтo щe cвaли Путин oт влacт!А Русия без Путин на власт означава, че ще бъдат нашите роби руснаците и красивите рускини тоже... тоже...:):)
  • 22 ха ха

    1 0 Отговор
    Европа го търси... но дали ще го намери??
    Така на допир трудно.
  • 23 Е нещо хубаво

    3 0 Отговор
    БРАВО НА ЕС!!!!!!!!!!! Ако може да ги изгоним тези от САЩ ЕВРОПА ще си почине от мигранти. лъжи ..кръдци караници беднотия мизерия !! Държавите в Европа ще живеят както преди в свобода и спокоиствош!ш!! АДА НО!!!!
  • 24 не може да бъде

    1 0 Отговор
    Танте Меркел прави много смело изказване и може би това се дължи на обстгоятелството,че тя си отива.Във всички случаи обаче някои американски конгресмени и сенатори ще изпаднат в ярост-досега такова послушание и изведнъж -бам!И все пак става дума само за бизнес ,нищо лично!Някои пишат,че причината за това е икономическото състояние на САЩ -след ВСВ техния дял в световната икономика е над 50%,а сега е само 18% и с тенеденция за намаляване-и аз мисля така!При такива числа не може само една държава да диктува положението ,светът става многополюсен!А Германия е експортно ориентирана държава и сегашното положение на САЩ и създава много главоболия,просто германците са принудени да търпят загуби!?Струва ми се,че търпението им е на привършване!
  • 25 jforfk

    4 0 Отговор
    На времето цар Борис III казва една знаменита мисъл към която е актуална и сега и няма какво да се добави "Винаги с Германия никога против Русия"
  • 26 6666

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Пасито е евреин, за съжаление ние ги браним, а те ни "забиват" нож в гърба. А росен е продажно българче. 90 % от българите са такива май
  • 27 В.В.П.

    0 0 Отговор
    Янкии, отивайте си у дома...ГООО хоом...Никой не се нуждае от вас..в България...Само 2,3, недъгави булгариша,Ама тях ще ги ремонтираме.../Паси и ПЛЕВНЮ/
Новини по държави: