Last news in Fakti

27 Юни, 2020 15:00 2 289 13

ЕС трябва да е единен за Китай, САЩ и Русия

  • германия-
  • ангела меркел-
  • ес

Ангела Меркел обяви идеите на германското председателство

ЕС трябва да е единен за Китай, САЩ и Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германското правителство ще търси единна позиция в ЕС по отношение на големите геополитически играчи. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от  РИА Новости.

Предложението е част от програмата на германското председателство на ЕС. Планът е да има единна позиция за диалога с партньори като САЩ, Китай, Турция и Китай.

Меркел признава, че удовлетворяването на интересите на всички европейски страни не е лесно. Тя иска да направи Европа по-адекватна в съвременния свят.

Така ще бъдат защитени европейските ценности и интереси. Германия поема европейското председателство от сряда.

Германия ще наблегне на защита на климата и цифровизацията.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    8 7 Отговор
    Дъртата чанта пак се разприказва..
  • 2 Тюрк

    8 6 Отговор
    ЕС няма място в Азия. Евразийският съюз ще се оформи заедно с Турция. Къде е Европа къде е Азия? Азиатският пазар влиза в европа чрез Турция.
  • 3 ПЕНКО

    6 3 Отговор
    ДЕБРЕ , МАРГЮЛ / РУ. НА ЦАР СОЛ./ И СВЕТОВНАТА БАНКА И МВФ СА РОБИ НА ЦИОНИСТИТЕ ОТ САЩ / СЕМИТИ -ПИЛИГРИМИ / ВЛАДЕЕЩИ ДИКТАТА НА ДОЛАРА -ЗА МОМЕНТА !?!?!? БЕЗ ЛИКВИДИРАНЕ НА ДОМИНАЦИЯТА НА ДОЛАРА- ВСИЧКИТЕ ОТ ЗАПАД- СТЕ ОБРЕЧЕНИ НА ЗАВИСИМОСТ- "РОБСТВО " !!!!КОГО ЗАЩИТИ САЩ ДО ДНЕС /НАТЮ / - -САМО АГРЕСИВНА НАМЕСА С ЦЕЛ РЕПРЕСИЯ И НАЛАГАНЕ НА ИНТЕРЕСИ !!! Е - "ЯДЕЦ" -ИМА И ПО-СИЛНИ И ПО ЖЕЛАНИ !
  • 4 Смях

    12 4 Отговор
    ЕС ще се разпадне,арабите ще ги превземат на запад .Изгубиш ли битката на улицата,това е краят.Вече на запад ги е страх да излизат навън след 22ч заради арабеските.Началото на края
  • 5 Хан Кахан

    6 8 Отговор
    Cпoкo кoрoнaвируca щe cвърши рaбoтa в Руcия зaщoтo тeпървa нaвлизa тaм! Тe щoм oфициaлнo oбявявaт 9000 cмъртни cлучaя тo тoвa oзнaчaвa 90 000 cмъртни cлучaя нa руcки, a пък тoвa oт cвoя cтрaнa oзнaчaвa, чe дo крaя нa гoдинaтa щe бъдaт мoжe би близo eдин милиoн пoчинaли oт кoрoнaвируca, кoeтo щe cвaли Путин oт влacт!А Русия без Путин на власт означава, че ще бъдат нашите роби руснаците и красивите рускини тоже... тоже...:):)

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Минаващ

    4 1 Отговор
    Единни са, когато стане дума да смучат държави, като България... по - единни, няма как да станат от това. Радвам се, че българите спряхме да правим деца. Заселниците поемат щафетата 😆
  • 7 другарят

    6 0 Отговор
    Европеските джендъри взе да им идва акъла, ама вече е късно! Конкуренцията в света за пазари и ресурси ще бъде страшна! Русия има предостатъчно ресурси и вече произвежда всички оновни стоки за своя пазар, което я прави самодостатъчна! Европа притежава едва 15% от потребяваните ресурси. Освен това все по-трудно ще се конкурира с новите икономики на външните пазари. Да не говорим, че и на вътрешният европески пазар, както и американския голяма част от стиките се произвеждат в Азия.Така че трудни времена ничакат с тези еврогейци с които се хванахме и които са потънали в дългове без преспективи!
  • 8 така така

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хан Кахан":

    има да си мечтаеш... ти първо беше Тръмп сега си хан Кахан.
    ХЙА ХА ХА
  • 9 да де

    2 2 Отговор
    С двойни стандарти няма как да е единен, пример: Северен поток може, а Южен не може що така???

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Не си от нашите

    3 0 Отговор
    Ако беше Българин, нямаше да искаш рускини за секс роби, а да се отървем от тях и останалите чужденци и малцинства по земите ни. Звучиш ми 1 към 1 като помаци, турци, каракачани и гърци. Само за извращения с рускини и източноевропейки си мечтаете, говорите и пишете. От няколко години насам и за децата същите глупости започнахте да говорите. В това число и медиите ви във България. Затова трябва да ви няма тук. Не сте дорасли за цивилизация. Мястото ви е в тоалетните, които наричате държави.
  • 12 Simo

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "да де":

    какво е виновна ,че тиквата клекна пред американците то бива да си толква просто ама..
  • 13 не може да бъде

    1 0 Отговор
    Имам едно подозрение,че заради тази единна позиция ,а също така и някои други позиции и живи картини в ЕС, в протоколите България ще започнат да я пишат с малка буква-да знае къде и е мястото на сцената ....
Новини по държави: