Last news in Fakti

27 Юни, 2020 21:09 2 239 24

Късмет е, че Германия е председател на ЕС

  • ес-
  • урсула фон дер лайен-
  • германия

Урсула фон дер Лайен очаква общи действия

Късмет е, че Германия е председател на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Очакванията към германското председателство на ЕС са големи. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Ханделсблат.

Председателството започва от началото на следващия месец.  Представители на Германия обявиха, че ще търсят единство в Европа.

Председателят на ЕК припомни, че германският канцлер Ангела Меркел има голям политически опит. Според нея е голям късмет, че точно сега Германия поема председателството.

Очаква се германският опит да е в помощ на Европейския съвет. Фон дер Лайен беше един от най-близките министри на Меркел.

Тя заемаше няколко различни поста. Самата Меркел я предложи за председател на ЕК.

Германия вече започна разговори с европейските държави.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 0 Отговор
    и защо затова защото поканихте бежанците и терора над ЕВРОПА започна

    Коментиран от #15

  • 2 Що е то

    9 1 Отговор
    КЪСМЕТ? ГЕРМАНИЯ? Много турски ми звучи?

    Коментиран от #20

  • 3 Хайл Дойчланд

    5 0 Отговор
    Време е да заробим ОЩЕ!
  • 4 3.14К

    4 0 Отговор
    Сега е момента libe Merkel да се отрече от франкенщайна , който създадоха. След закуска един баварски шут и в ЦСЗ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тито

    5 1 Отговор
    Циркът тепърва предстои.Великобритания излиза без зделка пари няма .богатите не искат да плащат повече и ще гледаме голямо шоу мисля най много до 2-3години Европа да се разпадне.еврозоната е също пред разпад.
  • 7 Не може така, Урсула,

    2 0 Отговор
    след Бойко Борисов и свръхуспешното председателство на България всичко друго е на второ ниво, така че Ви препоръчвам да се получите от Него, ако искате да успеете!
  • 8 Миро

    3 0 Отговор
    Германия може да крепи еврото. Германия може да се договори с Франция. И до там. Никакъв фактор за нищо в световен мащаб не е Германия. Китай сащ русия и тук там ЕС. Това е. ЕС в световен мащаб няма структура и нищо за да е фактор. Може ЕС да бъде фактор след доста промени които никой не знае кога как и какво. Тъжна картинка.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Баце Нанка

    2 0 Отговор
    Оъъъъъхххх… Обличам се да отивам в Брюксел, че да вечерям с Урсула у тях, а ше закусвам с Шарл Мишел сабалем…
  • 11 no name no face no number

    2 0 Отговор
    Напротив не е късмет жалко е, че ЕС се води от 2-3 държави и другите статисти затова и няма да го бъде
  • 12 Диверсант

    1 0 Отговор
    Преди година може би гледах едно интервю с италиански журналист който е кореспондент над 25 години в европарламента. Той каза.... ТОВА КОЕТО СЕ ГОВОРИ ЗА МАСОВА КОНСУМСЦИЯ Е ИЛЮЗИЯ. НЕМОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ, И НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ........ ЕЗИКОВАТА БАРИЕРА КОЯТО ИМАТ ПОМЕЖДУ СИ ЕВРО ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ ДЪРЖАВИ
  • 13 НеЕС

    5 1 Отговор
    България в този евроатлантически съюз ще бъде претопена, натам отиват нещата. Тя вече е погълната икономически, а значителна част от най-способното население е изсмукано. В момента ЕС подсилва малцинствата, а така ще да размие доминиращия етнос. Накрая няма да има такъв, държавата ни ще стане обикновена провинция на Германия. Назад в историята винаги когато сме с Германия губим неимоверно много. Такова разбиване на държавност България никога не е претърпявала.

    Преди 89-та, Съветският Съюз се месеше поне 1000 пъти по-малко на България, отколкото ЕС и САЩ сега. В момента не само министър-председателя, цялото правителство, депутати, та дори заместник-министри и кметове, се назначават директно от ЕС и САЩ. Преди 89-та година българите бяхме по-свободни да избираме управниците си от сега. Ако ЕС стане толкова "жесток" към България, колкото беше СССР, това би означавало просто да поискат от нас да имаме демокрация и пазарна икономика. И да не ни се месят за нищо друго. Но вместо това, днес ЕС ни се бърка във всичко - определя ни формата на краставиците, цената на тока, лепи етикети на курортите ни, решава кой е корумпиран и кой - не, налага ни хомосексуални бракове и някакви перверзни за нас цеммности и пр.и пр. Кога СССР е правил нещо такова ? България не е интересна на ЕС като население. Ние българите не интересуваме ЕС. България е центърът на Балканите и само и единствено като такъв, привлича вниманието. ЕС не го интересува ще има ли хора тук, ще има ли к

    Коментиран от #18

  • 14 НеЕС

    4 0 Отговор
    ЕС не го интересува ще има ли хора тук, ще има ли култура, ще има ли българи. Той би бил съгласен територията ни да е дори безлюдна, но да е под негов контрол. Това е типично примитивно стратегическо мислене. Но цената му е съдбата на нашия Народ. Осребриха ни, това е реалността, това е истината.
    Бог да ни е на помощ!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тюрк от Азия

    3 1 Отговор
    Доминант ще бъде Евразийският съюз начело с Турция, Китай, Россия
  • 17 Има една дрога

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Boxer 3.0":

    “Черна пара” и викат. Акъла губи на хората!
  • 18 Еми ако ни прецакс Европа

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "НеЕС":

    Има кой да носи отговорност? Къв е пронлема?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ееее

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Що е то":

    Очакванията към германското председателство на ЕС са големи, да сложи точка и КРАЙ на недоносчето ес.
  • 21 Гоце

    0 1 Отговор
    Панаир на книгата: днес, 28.06. на щанда на издателство „Ариадна“ ще намерите най- нова книга на Апостол Апостолов „Спомени за документи“.
    Ако се питате що за книга е това, ще ви отговоря така:
    Тази моя творба е манифест на модернизма и формализма. Тя представлява бунт срещу социалистическия реализъм; тя руши всички митологеми на провинциалната българската литература.
  • 22 ЩОМ ГО КАНИ ЗНАЧИ ГО ХАРЕСВА

    3 0 Отговор
    ИМАШЕ ЛИ ХЕПИ ЕНД С НАШЕТО СЪКРОВИЩЕ ? ИЛИ МУ ДАДЕ ДАТА ЗА ОСТАВКА !?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Алфа Буратино

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Стига глупости":

    Та, от коя раса казваш, са бежанците? След леко ограмотяване, ще се окаже, че сме от една раса, освен ако ти не си от друга щом с такава лекота определяш хората като расисти.
Новини по държави: