Last news in Fakti

3 Юли, 2020 23:02 3 676 39

Промените в Русия факт от утре

  • русия-
  • промени-
  • референдум

Президентът одобри решението

Промените в Русия факт от утре - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Поправките на руската конституция влизат в действие от утре. Това се казва в указ на руския държавен глава Владимир Путин, цитиран от руското президентство.

Промените бяха одобрени от гражданите на референдум. Предвижда се повече права за парламента и нови мандати за президента.

Парламентът вече одобри промените. Те ще са въведени от 4-ти юли.

Президентът вече е дал одобрение за това. Гражданите подкрепиха предложението с голямо мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиберий

    63 15 Отговор
    Стъпка по стъпка Русия върви напред Постепенно изтласква вредните демократични недомислия Трябва да спечели още време

    Коментиран от #18

  • 2 az #Победа75

    65 13 Отговор
    Промените в руската конституция, с които руснаците слагат кръст на конституцията натрапена им от американците през 1993г. влизат в сила на 04.07, когато е националният празник на САЩ. Случайност??? Не мисля! :))

    Коментиран от #15

  • 3 Хауърд Лъвкрафт

    20 64 Отговор
    Русия уверено пътува към Узбекистан , следващата спирка - Северна Корея ..
  • 4 Казано спрости думи

    45 8 Отговор
    Сбогом на неолиберализма.Кой ял...ял.Кой пил...пил.Започва държавен капитализъм и дупе да им е яко на кралите ......досега.

    Коментиран от #28

  • 5 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    47 16 Отговор
    И дай Боже, вятъра ще повее и у нас !

    Коментиран от #19

  • 6 Слава

    33 9 Отговор
    РУСИЯ.

    Коментиран от #16

  • 7 барчо

    9 13 Отговор
    Да видим тези поправки към външната пилитика каква работа ще свършат. Предполагам до няколко месеца ще има вой.
  • 8 Бесен Язовец

    39 14 Отговор
    В Руската Федерация цари истинска демокрация. Сороснята е нещастна!

    Коментиран от #23, #26

  • 9 Червената шапчица

    45 9 Отговор
    Само така, нагледаха се и те на цирковете на Европа и САЩ. Колкото и да плюете по Русия и Путин те ще си останат сплотена нация и истински националисти и няма да слугуват на никой
  • 10 Бах

    37 8 Отговор
    То е ясно че държави като Китай и Русия , ще движат света . А джендърите да си бъркат демократично в аналните отверстия !
  • 11 Хауърд Лъвкрафт

    10 33 Отговор
    В Русия дълго си впрягат конете , а след това не тръгват за никъде ..

    Коментиран от #30

  • 12 В.В.П.

    29 5 Отговор
    Успех,,Русия...!..1/5 от Земята е ваша територия... ПОЖЕЛАВАМ ВИ ,ДА УПРАВЛЯВАТЕ,ДОБРЕ И РАЗУМНО ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ... ОТ ВАШ ПРИЯТЕЛ.. КЪСМЕТ..
  • 13 Иван

    17 2 Отговор
    Честит праэник!!!
  • 14 Ученика

    10 27 Отговор
    Другаря Путин сбърка сериозно с тази промяна в руската конституция. Истинската промяна трябваше да бъде да може И негови клонинги да управляват завинаги...

    Коментиран от #17, #29

  • 15 Слочайнос?

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "az #Победа75":

    Не мисла!
  • 16 4468

    6 19 Отговор

    До коментар #6 от "Слава":

    Прав си, Северна Корея днес е бъдещето на "слава РУСИЯ".
  • 17 Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ученика":

    Овцата Борис Джонсън???
  • 18 Кремлъовская

    8 18 Отговор

    До коментар #1 от "Тиберий":

    - Другарю Путин! - Да, слушам ви. - Убили са Немцов! - Не може да е истина, на моста ли?

    Коментиран от #32

  • 19 Кремлъовская

    8 17 Отговор

    До коментар #5 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Путин към бившата си съпруга Людмила:
    - Взимай Краснодарския край, Якутия, Воронежка област и си живей живота!
    - А Крим?
    - Не! Крим е имущество, придобито след края на брака.

    Коментиран от #20

  • 20 Иван

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Кремлъовская":

    Да й даде Покрайна.
  • 21 Бай Кольо

    5 10 Отговор
    Крепостните селяни са свикнали с диктаторите
  • 22 Ю Кортес

    7 14 Отговор
    Избраха цивилизационния модел на Казахстан Туркменистан узбекистан,.Това е пространството на бившата татаромонголска империя
    Етнически,също все повече се доближават до тях.
    Русия не е част от християнската цивилизация
  • 23 Кат Русия няма втора

    6 20 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Руснаците водиха две войни за да недопуснат Чечня да стане независима държава.Руснаците нападнаха и откъснаха част от Грузия. Руснаците нападнаха Украйна и превзеха Крим, Донецка и Луганска област. Моля за повече уважение към украинците. 60 процента от войниците в Руската армия воювала за освобождението на България от турско робство са украинци. При битката на Шипка се бият рамо до рамо само българските опълченци и украинци от украинските полкове.

    Коментиран от #33

  • 24 jforfk

    17 1 Отговор
    Не мога до разбера защо г-н Стойчев /и не само той/ ни натрапва, че настоящият президент може да има още два мандата и пропускат другите важни промени - вътрешното законодателство има приоритет срещу международното или Русия вече не зависи от външното законодателство по конституция и е ИСТИНСКИ СУВЕРЕННА държава. Отхвърля се гей обществото - бракът в Русия е само между мъж и жена. Президент на русия може да е само човек дето е гражданин само на Русия и поне 25 години е живял там и т.н. Но и нещо много важно. Поправката за мандатите на президента НЕ Е ВНЕСЕНА ОТ НЕГО, А Е ДОПЪЛНЕНА ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ДУМАТА. Не разглеждам версията дали е знаел, дали е инициирана от него. Приемам само фактите. Но кой знае защо нашите журналисти непрекъснато забравят .... фактите. И още. Мандатите не са сигурни. Трябва първо да се кандидатира /доколкото чух вече го е споменал, като възможност/ и после да поиска вот от народа. Който може и да не спечели.

    Коментиран от #25, #34, #37

  • 25 Кат Русия няма втора

    2 13 Отговор

    До коментар #24 от "jforfk":

    Няма нито един руски управляващ лидер който да не е спечелил избори които той си е организирал. Ако има моля кажете кой е този руски лидер. Нарочно дават приоритет на вътрешното законодателство над международното законодателство защото руснаците знаят, че в скоро време международния съд в Хага ще осъди Руския лидер и други руснаци.

    Коментиран от #38, #39

  • 26 Коментатор

    5 15 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    В Русия цари тирания. Няма нито политическа, нито икономическа свобода. Не е случайно, че огромна страна с огромни природни богатства е икономическо джудже. Руснаците, с малко изключения за Москва и Петербург, живеят бедно. Факт е, че Русия има 300 км магистрала. Претенциите на Русия за велика страна са напълно безпочвени. Изолирана от света политически страна, с малка икономика за мащабите си, с вътрешна политическа система, изградена на старите тоталитарни принципи, с народ с нисък стандарт на живот, не може да претензира за величие...

    Коментиран от #31

  • 27 Хауърд Лъвкрафт

    0 9 Отговор
    Сега и ще заживеят 😂
  • 28 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Казано спрости думи":

    Рано е за оптимизъм. Голяма част от чиновниците в руското правителство са неолиберали, а те не се канят да напускат постовете си. Да не забравяме, че бившия им шеф Медведев ги е назначава на работа. А той е либерал на квадрат. Колко главоболия още могат да причинят на руския народ! Нищо, че термина либерал в Русия е синоним на предател. Има една неголяма шайка псевдо интелигентни, която само шуми в медийното пространство и става все по-омразна на народа,тъй като се кланя на Западните ценности.
  • 29 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ученика":

    Един логичен въпрос, въпреки че от коментара ти личи, че не знаеш за тази наука. Защо, ако Путин се кани да управлява още два мандата, намалява своите правомощия в полза на Федералния съвет? Не е ли логично да ги увеличи? Нали Западните сили го определят като диктатор? Но предполагам, че не си и чул, че той наистина отстъпва чст от своята власт със закон в Конституцията.
  • 30 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хауърд Лъвкрафт":

    Проиграл си си по твоему с истинскатата руска поговорка, че руснаците бавно запрягат, но когато завършат, бързо им се отдава процеса на пътуване или вършене на делото, с което са се заели. Доказано исторически. Нищо чудно Путин да работи над някоя идея както присъединяването на Крим. Толкова бързо го осъществи, че украинците не можеха да реагират от изненада.
  • 31 234

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Коментатор":

    Как няма свобода в Русия? Либералите непрестанно пищят в средствата за масова информация ту че трябва да се спре Парадът на Победата, ту че трябва да се бойкотира гласуването за поправки в Конституцията. А в същото време един от главните им дейци в изкуството - режисьорът Серебников е осъден на три години условно и блокиране на имуществото му заради присвояване от държавата на 190 милиона рубли, отпуснати за творчески проекти. Главната му счетоводителката и други негови подчинени дадоха показания и доказателства как точно е крал тези пари и им е забранил да водят каквато и да била отчетност.Серебников е пазил от съда чадъра на Медведев, но с неговата оставка, вече не е недосегаем.
  • 32 Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Кремлъовская":

    Надявам се, че знаеш кой е Немцов, един от най големите корупционери в руската власт, унищожил всички заводи в своята област като губернатор, Немцов не е някакъв добродушен, алтруистичен, беден опозиционери, а лице от руските неолиберали управляващи. Путин, за да премахне Немцов е имал нужда от услугите на украинската девойка с леко поведение, извела го на моста да се разходят романтично без охрана. За справка, Немцов е бъркал в сметките на доста украински олигарси, тъй като е имал бизнес в Украйна.Той дири прави изказване по украинската телевизия, че ако стане президент, ще върне Крим на украинците. Украинците със смъртта му убиват два заека, могат да прехвърлят убийството на Кремъл и в същото време да заемат нишата на мафиотския бизнес, освободила се след смъртта му. Не помниш как наши мафиоти се трепаха един друг в недалечното минало?

    Коментиран от #36

  • 33 Румяна Костова

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Кат Русия няма втора":

    Преди руснаците да нападнат Грузия, онзи, който си дъвче вратовръзките даде нареждане да бъдат избити 100 руски миротворци в Южна Осетия. Поради алцхаймер или други съпътстващи проблеми с паметта много хора забравят тази,, малка " подробност. Русия води война с Украйна, така твърдят и твоите приятели от украинската власт. Но в същото време Украйна не е обявила военно положение и взима пари от страната, с която воюва за транзита на газ за Европа! Руснаците водят някаква невидима война. Само украинската власт и някои наши мижитурки имат сетива да я усетят.
  • 34 Румяна Костова

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "jforfk":

    Защото този тон се задава от Западните медии, а нашите повтарят като папагали, без да се замислят.

    Коментиран от #35

  • 35 Коментатор

    2 6 Отговор

    До коментар #34 от "Румяна Костова":

    А ти, окичена с червената звезда, повтаряш като папагал това, което какнижат руските медии ...
  • 36 Кат Русия няма втора

    4 7 Отговор

    До коментар #32 от "Иван":

    Борис Немцов го убиха заради неговите критики към Путин и начина по който той управлява Русия. Ако беше вярно това, че Немцов е корумпиран Путин щеше да го е вкарал в затвора. В интернет има много клипове с Борис Немцов изгледай ги интересни са. Немцов го застреляха чеченци които са от батальона на Рамзан Кадиров. И за това има съдебно дело и те си признаха за убииството. В Русия над 40 известни журналисти които са критикували управлението на Путин са убити.
    Една от тях е Анна Политковская.Преди руснаците да организират референдум в Крим там влязоха 30 000 руски войници без опознавателни знаци на униформите които го превзеха. Също така превзеха Парламента на Крим.Путин дълго време отричаше, че в Крим има руски войници но след това призна и каза, че това били едни ВЕЖЛИВИ хора(с АВТОМАТИ) . След присъединяването на Крим към Русия всеки един от тези 30 000 руски войници получи възпоменателен медал за ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО на Крим към Русия. Иначе всеки може да си говори как с референдум Крим се присъединил към Русия и как това било демократично и всякакви небивалици. Само, че вече всеки може да провери, ако се интересува каква е истината, а може и да продължава да пише небивалици.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 jforfk

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Кат Русия няма втора":

    Вие сте безнадежден идеалист. Хубаво е, че има и такива хора. Но. Аз не мога да Ви посоча такъв руски или съветски лидер. Избори в Русия реално има от около 30 години. Преди това мъдрите Рюриковичи, Романови и още по-мъдрият другар Сталин не даваха, а сменилите го другари, караха по същият тертип. А най-великия канцлер на Германия е казал: "изборите нищо не променят, ако променяха ще ги забранят". Та в този случай посочете ми поне едни "честни" избори в която и да е страна и ще Ви повярвам. Преди у нас 99,99% гласувахме за ОФ-то. Сега нима у нас няма нарушения?! Като гръмна скандала с печатницата, нещо промени ли се? Като е публична тайна как се купуват ромски гласове нещо променя ли се? Че вземете и "баш" демокрациите - Англия и САЩ ... или управляват вигите или торите, или републиканците или демократите. От началото та до края. Като в "На всеки километър" От тук до края на света. И още Путин трябва да спечели избори. А не референдума за конституцията. Щото всеки руснак си прави сметката как да гласува, когато конституцията гарантира минимални пенсии и заплати. А за президент не е така.
  • 39 jforfk

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "Кат Русия няма втора":

    Продължавам. Много дълго ще стани и ще го отрежат. А един друг много мъдър английски политик Чърчил е казал: "най мразя демокрацията, но просто нищо по-добро не е измислено". А дали нещо някъде се променя? Ами вижте програмите на кандидатите за президент на САЩ - една и съща. Нищо ново. А запознат ли сте какви са условията и колко пари трябват на човек извън партиите на демократите или републиканците да попадне на избори за президент на САЩ? Ами ако погледнете реално на последните избори за президент в Русия имаше маса кандидати. У нас също ... а в САЩ тъпо и упорито има кандидати САМО НА ДВЕ ПАРТИИ. Та къде е по-демократично у нас или в САЩ. Да не напомням, че в Русия, както и у нас президент се избира пряко от народа. А в САЩ от електори. И затова Ал Гор и Хилъри Клинтън не станаха президенти. А спечелиха вота на народа.
    ПП сега се сетих - има една демократична страна, страната на референдумите - Швейцария
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания