Last news in Fakti

7 Юли, 2020 09:56 10 072 60

Това промени Путин

  • русия-
  • владимир путин-
  • германия

Грегор Гизи коментира действията на руския президент

Това промени Путин - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският държавен глава Владимир Путин излиза от референдума по-твърд и уверен. Това заяви представителят на Лява партия Грегор Гизи, цитиран от Deutschlandfunk.

Мнението му е, че Германия трябва да потърси сближаване с Русия. Той призова Западът да направи крачка към руската страна.

Припомня се, че в началото на своето управление, Путин изнесе реч пред Бундестага. Тогава той предложи широко сътрудничество.

Западът обаче реши, че това не му трябва и това промени руския президент. Неговата основна идея стана да не позволява ограничаване на влиянието на страната.

Според Гизи Путин търси решаване на икономическите въпроси пред неговата страна, което ще му позволи да действа по-динамично.

Той призовава да бъдат премахнати санкциите срещу Русия, което ще направи Путин склонен към отстъпки. За Германия е важно да поддържа добри отношения с руската държава.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 75 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спас Николов

    38 200 Отговор
    Никакво премахване на санкциите докато не напуснат Крим!

    Коментиран от #7, #26, #30, #50, #59

  • 2 другарят

    129 26 Отговор
    "Ще махнат санкциите и Путин, ще започне да им прави отстъпки"??? Какви отстъпки и какво заслужавате вие бре джендъри?

    Коментиран от #54

  • 3 Сливи за смет

    157 11 Отговор
    Съюз между Германия и Русия е кошмарът на САЩ и те всячески се мъчат това да не се случи. Дори открито не веднъж са го заявявали.
  • 4 az #Победа75

    81 13 Отговор
    Германците се заблуждават като си мислят, че политическата им тежест е равна на тази на РФ, САЩ или пък на КНР. Берлин е обект на новия световен ред, а не субект, който ще го моделира
  • 5 Георги Димитров

    109 24 Отговор
    Умните и практични хора в Германия ще вземат връх и ще дадат примир на други страни за отношението си към Русия.Необходимо е премахване на санкциите,равноправно и взаимно изгодно сътрудничество,Русия е Велика страна ,ръководена понастоящем от изключителен държавник,нейното влияние непрекъснато ще се увеличава в света!

    Коментиран от #8

  • 6 Госあ

    20 43 Отговор
    Хубаво де, а когато 2010 Саркози и Меркел предложиха на Путин същото, той как реагира ?

    Коментиран от #9

  • 7 Гласувам

    88 13 Отговор

    До коментар #1 от "Спас Николов":

    Ахахахаха! Клензич, Крим е Руски и въпросът е приключен завинаги

    Коментиран от #19, #55

  • 8 Госあ

    17 68 Отговор

    До коментар #5 от "Георги Димитров":

    По скоро си мисля, че намалява. Русия винаги е имала световно влияние във всички области. Нормално е. Само че в 21век да плашиш света с ракети, вместо да използваш дипломация е меко казано смехотворно.

    Коментиран от #32, #33

  • 9 Умиен

    35 17 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Ни са напъва тъй да си прайш на умен кат ни ти достига акъл за таз работа

    Коментиран от #10

  • 10 Госあ

    14 60 Отговор

    До коментар #9 от "Умиен":

    путинската пропаганда се лепи най много на гладки повърхности. 😂 Доказано !

    Коментиран от #13

  • 11 az #Победа75

    18 7 Отговор
    За да изгради самостоятелен макрорегион на Москва и е необходима високоиндустриализирана страна/област. В ролята на такава има двама претенденти - Япония и Германия/ евентуално част от Германия /. Всичко ще зависи между договорките Тръмп-Путин, но доколкото Путин няма да тръгне срещу Пекин, то на Тръмп ще му е нужна Япония в битката срещу КНР. Остава Германия или част от нея, ако преди това от Германия не се отдели Бавария. Предстои да разберем. Предстоят интересни събития!

    Коментиран от #34

  • 12 Бау

    21 57 Отговор
    От всичкото изписано само не разбрах ЗАЩО трябва Европа да бъде в добри отношения с Русия и да и безропотно да ги оставя да си вършат каквото си искат из Източна Европа? Какво печели ЕС от приятелство с Русия? Като размери на икономиката РФ е дори по малка от Италия, a сравнено с ЕС е почти 10 пъти по-малка. Продължителността на живот е с 10 години по-малко. Въобще няма една причина ЕС да печели от каквото и да било сътрудничество с Русия. Само и единствено негативи.

    Коментиран от #14

  • 13 ДГД

    25 12 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    То пък в някои гънки само кир се събира и мирише на спарено!!!

    Коментиран от #16

  • 14 az #Победа75

    44 13 Отговор

    До коментар #12 от "Бау":

    Отговорът е прост. ЕС в скоро време съвсем няма да е в същия формат и състав. Вероятно пак ще има нещо като "ЕС", но няма да е това, което сега знаем като "ЕС". "ЕС" контролиран от Брюксел ще бъде унищожен или до такава степен маргинализиран, че ще бъде безгласна буква в международната политика/геополитика.

    Коментиран от #18

  • 15 Хауърд Лъвкрафт

    19 59 Отговор
    Русия при Путин стана някаква смес от Северна Корея , Куба и клиника за душевно болни аборигени ..
  • 16 Госあ

    11 16 Отговор

    До коментар #13 от "ДГД":

    Ами може, не знам. Ти ше кажеш. Къпете се от време на време бе ! Особено сега в тая пандемия !
  • 17 Госあ

    9 41 Отговор
    основната линия трябва да бъде цивилизованият стар свят в лицето на Китай, Европа и Япония да опитоми селяндурите от тайгите и прериите. В момента в който ЕС сключат договор с Китай джуджето и рижата се превръщат в аутсайдери.

    Коментиран от #35

  • 18 Бау

    16 57 Отговор

    До коментар #14 от "az #Победа75":

    Това са смешните надежди на русофилите. Няма обективна причина ЕС да се разпадне, защото ЕС не е СССР, където всички мълчаха пред Кремъл и нямаха избор. Никой никого не принуждава да е в ЕС. Великобритания е на изхода, а тя беше една от основните икономики в блока? Нещо да е станало? Сви се бюджета на ЕС. Голям праз. Еврото има ли го? Има го. Търговските споразумения има ли ги? Има ги. Цялата причина ЕС да го има е заради опасността Русия да си прилапа отново Източна Европа. Докато РФ я има, страните от Европа ще са наясно с опасността и Европейски съюз ще има. Дали ще бъде предимно икономически, политически или направо федеративен зависи само и единствено от това колко голяма опасност е Русия в очите на Европа. А като гледам тя ще става само по-голяма. Така че тия надежди за разпад са само едни мокри сънища на хора, които дори не помнят какво значи да те управлява Кремъл.

    Коментиран от #21, #36, #37

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Богдана

    22 6 Отговор
    Измамници те, които ПРОДАВАТ"СУПЕР ЛЕКАРСТВАТА" ОСНОВНО СА УКРАИНЦИ, ПОЛУЧИЛИ И БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО, ТАЗИ ДАЛАВЕРА Е ПРЕНЕСОХА ОТ УКРАЙНА, ТАМ ВЕЧЕ НЕ "КЪЛВЪТ" НА ТАЗИ КУЧИЧКА, А ПРИ НАС ИМА. ДОСТАТЪЧНО"ШАРАНИ" УСПЕХ И ДАНО, ДАНО!!!!
  • 21 az #Победа75

    34 10 Отговор

    До коментар #18 от "Бау":

    Проявяваш типичното пропагандно шаблонно мислене. ЕС ще изчезне, защото се изчерпа механизмът, на който се базира ЕС, а именно емисионният механизъм на ЕЦБ. От друга страна ЕС е експорно ориентиран, с основен клиент- САЩ, а когато Тръмп затвори пазара свежите приходи ще секнат и ще наблюдаваме същото, което вече ни демонстрира коронавируса - всеки в ЕС ще се спасява сам и за сметка на останалите...

    Коментиран от #27, #28

  • 22 12345

    45 9 Отговор
    Това ,че всички страни се съобразяват с Русия е ясно.Винаги е било и ще бъде така.Страна като Русия /империя ,за неудоволствие на някои маргинали -Герб,сащ/,никога няма да бъде заобикаляна.ЕС винаги ще се съобразява с нея.Вл. Путин е умен,знае какво иска за страната си и го постига винаги.Смешни писания за изостаналост ,неграмотност, неуредена инфраструктура не отговарят на истината.Дали има студенти от други страни и къде предпочитат да учат-в Русия или сащ това може да се провери лесно.Почти са по-равно.А Крим е руски още по времето на Екатерина Велика.

    Коментиран от #46

  • 23 Германик

    46 7 Отговор
    Сближаването на Русия и Германия е кошмара на всичкия англосакс и то не е от вчера!Крайно време е да се проумее,че силна Европа се корени в сближаването й с Русия,а не с корпорацията оттатък океана.
  • 24 История

    38 8 Отговор
    В миналото един руски цар предложил на надменните шведи мир,Те обаче, решили че могат да победят и тръгнали да нападат.Тогава царя произнесъл фразата-като не искаш мира , ще получиш секира.И изклал надменните западняци.Грандоманщината на запада ще доведе до това , че рано или късно ще ближат ботушите на руската армия , а танковете и ще си мият веригите на Ламанша.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 А ти напусни своя дом

    38 7 Отговор

    До коментар #1 от "Спас Николов":

    Няма такава държава и народ "украйна" ! Има Русия, Унгария, Полша , Белорус, Румъния - но "Украйна" е като нашите райони - Западни Украйнини с Ниш и Сърбия , както района Македония - НАЦИЯ ТАКИВА НЯМА ! Но ПУЯЦИ КАТО ТЕБЕ БОЛ ! ЮРДЕК !

    Коментиран от #29

  • 27 Бау

    8 13 Отговор

    До коментар #21 от "az #Победа75":

    Не знам за какво шаблонно мислене си говориш, но от това което ти си написал няма нищо вярно. Експортно-ориентирана икономика е тази, която разчита основно на потребление отвън от колкото вътрешното. Характерно за такива икономики е да имат бедно население - например България, Русия, Китай. Германия е изключение в случая поради изключителната си индустрия. Като цяло ЕС има минимален положителен нетен износ, което значи, че няма как да е експортно ориентиран. Освен това дори и САЩ да ограничат вноса си от ЕС (което няма как да стане), остават пазари като Великобритания, Китай, Русия, Япония и Турция, които нямат никакво намерение да си унищожават пазарите.

    Колкото до ЕЦБ - техния механизъм за емитиране на дълг е много далеч от изчерпан, но това не е нещо добро и даже сегашното му действие е лошо, макар и разбираемо заради вируса.

    Лошо, колега. Седни си. Слаб 2.

    Коментиран от #41

  • 28 русофилски мокри блянове

    6 17 Отговор

    До коментар #21 от "az #Победа75":

    Ще изчезнат ... на баба ти праните гащи от простора ... :)
  • 29 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "А ти напусни своя дом":

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  • 30 Архитектор

    26 4 Отговор

    До коментар #1 от "Спас Николов":

    Какво да върнат? Това, което един украинец начело на СССР незаконно е дал? Това не е само територия, а и многомилионно население, което съгласно международните норми има право на самоопределение. Не искате да си спомняте Косово, нали? И ние трябва да внимаваме за политиката си в някои райони на България, където едно вече компактно население, провокирано от вън може да ни лиши от тези територии. Това беше и грешката на фашизираната тълпа в Украйна.
  • 31 не може да бъде

    28 3 Отговор
    Считам,че всички ще се съгласят,че няма събирътелен образ на западния човек -въпреки глобализацията на Запад,гражданите /и селянити/на западните държави са твърде различни.Обединява ги единствето стремежът към по-добър живот...но по техните разбирания,които както разбрахме в последно време /даже ние/ включват национален егоизъм,алчност и стремеж за обогатяване за сметка на другите!?Те това са мотиките ,които хората на Запад настъпват поне от 300-400 г.насам и понякога им излиза през носа! И най-често настъпват мотиките които са на руската граница!И сега наблюдаваме същото!Русия не е започнала войната нито с Швеция на Карл XXII,нито с Франция на Наполеон,нито с Германия на Хитлер и сега няма да зопочне война първа!Руснаците на започват войните ,те ги завършват!И това на Запад някои или са забравили или ... не се усещат,че пак ще настъпят мотиката!?

    Коментиран от #47

  • 32 Че те американците

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    не правят ли същото? Я им виж външната политика от последните 20 години. Санкции, инвазии, бомбене до дупка. А, и ония ден някакво постановление на някакъв американски съд постановява че може да арестуват ирански кораби.

    Коментиран от #48

  • 33 Гост

    13 6 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Рудия демонстрира своята военна мощ. Откъде да знаят, че Западните борци за човешки права ще бъдат с толкова нежни души и плашливи? Дипломация с политически ЛГБТИ да се води е загуба на време, но руснаците все пак го вършат. И ти щеше д го знаеш, ако гледаше видеа на you tube как Василий Небензя защитава дипломатично (а не с демонстрация на оръжия) руските интереси.

    Коментиран от #38

  • 34 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "az #Победа75":

    Индия също може да бъде използвана от американците като жертва да встъпи във война с Китай. Там наново си спомниха за стари вражди относно спорни територии.
  • 35 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Да, Китай ще купува газ от Европа, вместо от Русия по твоите анализи Търговските договори между Китай и ЕС никак не влияят на сключените такива с Русия.
  • 36 Архитектор

    20 5 Отговор

    До коментар #18 от "Бау":

    Ще Ви бъда много признателен, ако ми посочите кои членки на ЕС не са нападали или не са участвали в нападения срещу Русия, не са убивали и измъчвали населението и в опит да плячкосат земята и природните и богатства на нейна територия и да ги сравним с тези нейни страшни посегателства към тези благородни и уплашени девици. Ако не знаете, ще отворим дебелите исторически книги ( не руски, разбира се) и ще ги изброим поименно. Сигурно, знаете, че те са постъпвали така не само с Русия. Само без клишета, моля и без цитатите на бедните, непорочни и оскърбени нейни съседи. И ще направим сравнението- факт срещу факт, а не лъжливите и угоднически изявления на малки и комплексирани държавици, мечтаещи да ги забележи могъщия и преди всичко богатия властелин на света.

    Коментиран от #39

  • 37 Иван

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бау":

    СССР се разпада отвътре, благодарение на такива предатели като Горбачов. Никой не може да предвиди до къде ще доведат граждански размирици в ЕС, ако мюсюлманските емигрантите продължат да прииждат с милиони. Не размисляш, че те набързо получават гражданство в страната, в която са се установили. А това значи, че ще гласуват за свои мюсюлмански интереси. В един момент това няма да се хареса на белите, коренни жители, колкото и да им отровен мозъка с толерастия. Всичко може да се случи. Ако някой ти беше казал, че в Америка черните, с благословията на демократите ще рушат паметниците, свързани с основаването на САЩ,щеше ли да повярваш? Може би още по-смутни времена очакват и Европа.
  • 38 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    Василий Небензя в ООН
  • 39 Бау

    7 16 Отговор

    До коментар #36 от "Архитектор":

    Другарю, ето запишете си: Гърция, България, Румъния, Словакия, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Норвегия, Холандия, Белгия, Ирландия, Испания, Кипър, Дания.

    И докато страни като Германия, Франция и Великобритания не са водили мащабни войни в Европа от 75 години, то вашата любима Россия всячески се бие в гърдите колко е велика и как все някой иска да ги напада, забравяйки, че няма какво да им вземат, когато могат да го купят на безценица.

    Коментиран от #43

  • 40 ПЕНКО

    7 1 Отговор
    НЕЩО МИ Е СПОМЕН ,ЧЕ ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА !!!!??!
  • 41 az #Победа75

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "Бау":

    Хахахахахах! Я виж какво е експортно ориентирана икономика и пак ела! :))) И Германия и Турция, и Япония са с експортно ориентирани икономики. Припомни си как реагира Ердоган, когато руснаците му ограничиха достъпа до руския пазар....
  • 42 Сладък лейтенант Грубер от СС

    7 4 Отговор
    Той е непроменим на практика защото това е третият му двойник! Оригиналът и първите два бяха терминирани последователно от американски дронове, този не знам защо все още го държат, но явно има защо... И децата знаят, че Русия не се управлява от този човек!!!
  • 43 Архитектор

    8 5 Отговор

    До коментар #39 от "Бау":

    Господине, помолих без клишета и след като почетете дебелите книги. От 28 страни членки на ЕС сте изброили само 15 от общо 28, които според Вас не са нападали по своя инициатива Русия. Т.е.13 не са съвсем уплашени и застрашени овчици, както ги жалехте. Да не споменаваме и другите невинни, демократични и благородни членове на НАТО, извън Европа, начело със САЩ, зверствата на които в Далечния изток по време на гражданската война в Русия още се помнят. О, има още много съюзени от страха от Русия, все невинни и които не са се доближавали до нейните граници. Но да се върнем към истината. Вие съвсем, съвсем сериозно ли твърдите, че Румъния, ( искате ли снимков материал на обесени руснаци), а Финландия, Норвегия, Белгия ( четете още по назад в годините, не само световните войни), (да не споменаваме военните корпуси и войнски образования, зверствали в СССР на страната на фашистите от Литва и Естония).не са сред тези, които са нападали Русия ? А, (с мъка на сърцето) Българското царство, чии съюзник беше, без да праща войски на Източния фронт окупира и замести фашистите в части от Югославия и Гърция, освобождавайки немски войски за войната със СССР , плюс тотална логистика с транспорт, храни, облекло и др. Това не беше ли състояние на военно противопоставяне и повод 1944г.да ни обяват заслужено война? Каква е сметката- още 7 невинни и уплашени държавици или общо 20 от 28 възможни. Кой всъщност трябва да се чувства заплашен ? А Русия още дълги години няма да заб
  • 44 Политолог

    5 13 Отговор
    Ченгето Путин така скапа руската икономика, че фалита на Брежнев след Афганистанската война е нищо
  • 45 Архитектор

    8 4 Отговор
    ......няма да забрави кои са се лакомили за териториите и , още повече 22 милиона жертви, от които 13 милиона цивилно население. Таха, че 75 години памет са малко. Що се отнася, до това, че са евтини, е не са! Нали затова сега беснеят кумирите Ви.
  • 46 И аз да кажа

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "12345":

    Абе какви ги плещите? Европа и САЩ (с много малки изключения) НЕ дават стипендии за следване, а само за студентски или следдипломен обмен и н зависимо от това хиляди студенти от Източна Европа, Турция, Азия, Русия, Африка ще се изтрепят да кандидатстват за следване в САЩ, Канада, Япония, Германия, Франция, Австрия, Италия и пр. А Русия предлага стипендии за цяло следване или аспирантура ( покрай другото и за да си завъди шпиони и инфлуенсъри) и даже от малка и бедна България остават незаети. Колосална лъжа е, че бройката изобщо е сравнима!

    Коментиран от #49

  • 47 Айде бе

    6 10 Отговор

    До коментар #31 от "не може да бъде":

    А колко войни с Турция има Раша? А с балтийските държави? А с Япония? В Полша какво търсеха? А в Унгария и Чехия кой нахлу? А генерал Колев кого обърна в бягство на наша територия? Стига с тия руски демагогии как те били миробиви и търпеливи и все ги нападали!

    Коментиран от #51

  • 48 Що,

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Че те американците":

    Не се сещам САЩ да са придобивали територии от 19-ти век насам?
  • 49 Архитектор

    4 4 Отговор

    До коментар #46 от "И аз да кажа":

    Вие сериозно ли мислите, че Русия не може фа даде добро образование в своите висши учебни заведения? Случайно да сте чували, че в САЩ промениха драстично образователната си система и признаха изостаеането си от СССР в тази област още след първият изкуствен спътник и първият в света космонавт. Разбира се не говорим за периода Елцин, когато Русия се върна десителетия назад. Но днес нещата са коренно различни. Истината е, че напливът от студенти в западните страни се дължи на намерението да се превърнат в част от богатия свят или да осъществят „ американската мечта”, която още владее сънищата на младите в бедните страни. Другата причина е, .че политиката на САЩ е да създава форми и улеснения на студенти от такива страни за да ги направи естествени пропагандатори и съмишленици в манипулациите си в бъдещето на държавите от които идват. Затова и не ги задържат, защото са заинтрересовани да им служат в родините си. И не на последно мвсто в комплексираните общества е престижно някакъв период на образованието ти да е свързан с богатата и рекламирана навсякъде държава. А Русия упорито е сатанизирана., защото не слуша и не възприема демократичните ценности от приказката.защото.
  • 50 Остап Бендер

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Спас Николов":

    Спасчо,Спасчо,айде стига с тази тъпотия,не само че Крим си е руски,ами измислената от американците държава Украйна си е чиста Русия и пак ще бъде,не се съмнява.Сега съм в Мариупол на Азовско море,да не мислиш,че някой говори тук на украински?Украиско говорящите са на 2000 км. на запад,в областа Галиция и по правилно е да се наричат галицийци.Навремето тези бабаити са сформирали СС-дивизия Галичина,от които жестокости са се ужасявали и самите германски есеновци.Като влизат в родния си Лвов,от раз избиват 50000 евреи, поляци и други "неарйци."Внуците им избиха и изгориха над 100 одесчани през 2014 г,ама еврогейска Америка и Европа си траят по въпроса.Същите юнаци запалиха полицейското управление в Мариупол и убиха и изгориха 36 местни полицаи само дето последните отказаха да стрелят срещу народа.Запада пак се направи,че не видя и не чу.Така че Спасчо,чети братко,чети,ако мозъкът ти не е станал докрай соросоидна боза.
  • 51 Архитектор

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "Айде бе":

    Айде бе, какви войни с балтииските държави, кога и къде? Факти, а не клиширана пропаганда. Каква Япония и кой е инициаторът ьа войната 1905г.? Каква Полша, когато възползвайки се от гражданската война в Русия заграби 1920 г.териториите, които независимо от международно определената линия Кързон, но не пожела да върне и СССР си ги върна през 1939г. и нито сантиметър повече. Днес Полша лъже, че била жертва на сговор между Сталин и Хитлер и удобно не си спомнят, че в края на ВСВ Сталин упорито, въпреки съпритивата на Чърчил отстоя Полша да придобие обширни територии от Германия, все едно също е победител. Или може би в краткия период, в който Полша около 200г.е била самостоятелна държава заедно с Литва,- Жеч Посполита и напада Русия , дори опожаряват Москва и после до 1918г. е била васална територия на Германия и Русия.
    В Чехословакия и Унгария беше и България, нали, а защо е друг въпрос. Нищо не е случайно и необяснимо. Не си спомням териториите на които сме се сражавали с руснаци бяха ли български или искахме да са български. Историята е по сложна от разменените на бира или ракия със салатка желания.
  • 52 Русофил

    6 1 Отговор
    Сравнение между САЩ и Русия - автомобил срещу магарешка каруца . Всеки трезво мислещ , а не обременен от пропаганда и страдащ от "Стокхолмски синдром" ще го разбере. И в крайна сметка,да отбележа , че каквито са едните такива са и другите. Всеки си гледа интереса. Историята е наука . Трябва да се чете без чувство ,а с ум.
  • 53 Русофил

    4 0 Отговор
    Нека почитателите на "братята" да се заинтересуват как е създаден СССР.
  • 54 До простия

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "другарят":

    Сигурен съм, че нито знаеш, какво е джендър, нито знаеш, какво въобще говориш !
  • 55 Гьон сурат

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гласувам":

    и промит мозък не може да да те разбере.
  • 56 Кристиян Вигенин

    6 3 Отговор
    Русия е свършена.Никакви платени клакьори като Грегор Гизи или Герхард Шрьодер,няма да успеят да убедят обществата на Запад,че Русия е нормална държава с която може да се водят нормални преговори.И на децата е ясно,че Русия под управлението на Путин се превърна в авторитарна д у п к а,която се е понесла неспасяемо към финала като СССР.

    Коментиран от #57

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Общества ? Ти към тях ли се причисляваш

    1 2 Отговор
    Света е обречен като цяло а ти говориш за западно общество което вече го няма. Ти не чуваш не само петела но и камбаната в Неделя ! Човечеството се ИЗТРЕБВА като Излишно и Ненужно и никой неможе да КРИЗАТА на Капитализма която не е в състояние да храни тази СГАН и ПАПЛАЧ която няма къде да работи. Ти имаш "розови очила" и си щастливец ?! А в същност си един от излишните на земята за ликвидиране.
  • 59 Иван православен

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Спас Николов":

    Получавал ли си от умрял писмо?76
  • 60 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    Глупости!
    Премахването на санкциите няма да направи Путин склонен към отстъпки, а ще му даде чувство на безнаказаност.
    Справка - преди Крим, той си позволи неколкократно да напада съседи и да се бърка във вътрешните им работи. След Украйна и санкциите, не е посмял да нападне нито един съсед. Значи санкциите работят и трябва да се продължава с тях.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания