Last news in Fakti

8 Юли, 2020 14:32 3 743 9

Готвят големи протести в Гърция

  • гърция-
  • протести-
  • правителство

Нов закон на правителството

Готвят големи протести в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцките синдикати са готови да протестират срещу нови промени на правителството, съобщи Катимерини.

Организирани протести имаше и през миналата седмица. Новият закон определя правила за публични демонстрации.

Държавни служители вече протестират в работно време. Представителите на обединените групи призовават за всеобщи протести.

Законопроектът трябва да осигури редовен транспорт по време на протести. Дава се вариант протест да бъде забранен при определени условия.

Според опозицията така се ограничава правото на гражданите да противоречат на правителствени промени. Смята се, че законът не съответства на конституцията.

Очакват се разяснения от гръцки представители.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баpба Ганьоc

    28 1 Отговор
    Там поне искат да протестират, тук тyлyпа царува!
  • 2 Алфа Вълкът

    5 22 Отговор
    Ходете при гърчолята. Като им се подпалят островите и както ги мързи да бачкат не търсете помощ. Ако държавата ви помага да ви прати сметката.

    Коментиран от #4

  • 3 Тъжната истина

    29 2 Отговор
    Гърците като не им харесва протестират до откат. При нас строят хотел за подпора и като не ни харесва, вместо да протестираме, бягаме в Гърция където хората протестират за да имат държава. И после ревем, защо е толкова скапано тук, и колко хубаво там. Така няма да се оправим.
  • 4 Бачо Киро

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    Кой е държавата бе, бастун? Шепата хора в правителството? И ти като ББ смяташ държавните пари за частни... Затова гърците винаги ще са по-добре от нас, защото такива овце като теб съществуват само у нас.
  • 5 Защо да

    6 17 Отговор
    протестираме. Ние сме си добре. Всичко си имаме. Бачкаме малко и малко ни плащат. Който иска да се гърби за повече пари проблема си е негов да гърби. Гърците са фалирали и с тези цени в скоро време ще си фалират и туризма. Ще идват на море в БГ-то, че е по-евтино.

    Коментиран от #6

  • 6 Бачо Киро

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Защо да":

    Ама естествено, не леж на тая кълка обаче.
  • 7 До 5

    9 3 Отговор
    Изпи ли си хапчетата?От 24 години живея в Гърция- на светлинни години е пред нас във всяко едно отношение.Но те наистина СТАЧКУВАТ,а ние...

    Коментиран от #9

  • 8 Германик

    8 0 Отговор
    Браво на гърците!!!
  • 9 Голяма работа

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "До 5":

    че живееш в Гърция. Цъфнал си та си вързал. Аз съм от село но живея в София в мезонет от 130 кв. в Лозенец и имам два хранителни магазина. На мен в БГ си ми е супер. Пари си изкарвам и си живея живота.
Новини по държави: