Last news in Fakti

25 Юни, 2021 17:30 1 879 5

Истината за гръцките медии

  • гърция-
  • медии-
  • правителство

Нов доклад по темата

Истината за гръцките медии - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Медийният пазар в Гърция се характеризира с липса на доверие, поляризирана преса и зависимост от правителството. Това показва докладът „Digital News Report 2021“.

Припомня се, че в страната има голямо поляризиране. Това се вижда и в медийния пейзаж.

Разходите за телевизионна реклама през миналата година са паднали с 60%. Гръцкото правителство започна рекламна кампания, за да подкрепи медиите.

Повечето гръцки граждани обаче не одобряват подобна правителствена подкрепа. Опозиционните групи често сигнализират за неблагоприятно отразяване от обществената телевизия.

Гръцкият премиер отправя критики към социалните медии, което води до недоволство от гражданите и опозицията, които виждат в тях място за излагане на различни идеи. Телевизионният пейзаж в страната вече е сравнително стабилен след труден период.

През последните години се наблюдават редица дигитални инициативи, които да укрепят разследващата и независима журналистика в Гърция. Част от тях оповестяват водещите постижения в сферата.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    9 2 Отговор
    Лидерът на свободната преса в БГ е Факти.А както всички вече знаят те са подлоги на DW—рупорът на либерал фашистката пропаганда.Та на практика Гръцката преса е на светлинни години от “нашата”в кавички

    Коментиран от #5

  • 2 ХХХ

    1 2 Отговор
    Днес лудата баба Меркел е заповядала на целият ЕС да не приема туристи от Англия.Нацизмът се завръща.
  • 3 Рошко

    5 0 Отговор
    Само в Гърция ли? Като ги почнете snn bbs reuters deutche zele, всичките ще кажеш че са под шапката на ротшилд исие, манипулации и пропаганда
  • 4 Trash медии ........

    1 0 Отговор
    Са това, намират ли изобщо хора да ги четат?
  • 5 БГФакти

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Германия + Турция = любов завинаги, либерал фашистка пропаганда и фашистки ислямизъм завинаги
Новини по държави: