13 Юли, 2020 20:46 4 039 2

Гърция с отстъпка за пенсионерите от други страни

  • гърция-
  • пенсионери-
  • правителство

Нови облекчения върху доходите

Гърция с отстъпка за пенсионерите от други страни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция обяви нови правила за пенсионерите от други страни, съобщи Катимерини.

Страната ограничава данъците за доходите от чужбина за пенсионери. Правителството поясни, че става въпрос за пенсионери, които са се преместили в страната и плащат данъци в нея.

Въвежда се единен данък от седем процента за всички доходи на пенсионери, получени от чужбина. Предстои законопроектът да бъде гласуван в парламента.

Гражданите, които искат да са обект на промяната, не трябва да са пребивавали в страна за данъчни цели през последните пет от шест години. Облекченията са за доходи от пенсии, бизнес дейност и инвестиции.

Страни като Португалия, Малта, Кипър и Италия въведоха подобни промени. Това е характерно за южните страни.

Румънското и френското правителство предложиха подобни промени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    19 4 Отговор
    До Бойко Методиев Борисов т.нр. Чекмедже, Мутра, Нарцис,Простак, Рекетьор, Бай Ганьо, Наглец ,Арогантен ,Мафиот Бос на шайката и т.нт НЕ ВИЖДАШ ЛИ ,ЧЕ ХОРАТА НЕ ТЕ ИСКАТ,БЪДИ МЪЖ И СЕ МАХНИ ,НЕ МЪЧИ ВЕЧЕ ХОРАТА,НАПРАВИ ПОНЕ ЕДНО ДОБРО....ТИ СИ ПЪТНИК И СПАСЕНИЕ ЗА ТЕБ НЯМА-МАХАЙ СЕ И ТИ И ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ - СЛУЖБОГОНЦИ НЕ УСПЕЛИ ПРИ БСП ,СДС, ДПС ...НЕЗАБАВНА ОСТАВКА....
  • 2 Народен Съд 2

    5 3 Отговор
    Де Що е ГЕРБав да се готви за Народното възмездие.Колко пенсионери измряха без нужните лекарства и медицинска помощ през управлението на хунтата в последните 10 тъмни години?Кучета,ще видите кон боб яде ли,Гърбави крадци.
Новини по държави: