Last news in Fakti

15 Юли, 2020 17:48 3 035 0

Австрия отмени забраната за полетите от най-тежко засегнатия италиански регион

  • италия-
  • коронавирус-
  • ломбардия-
  • австрия-
  • виена-
  • полети-
  • забрана

Това обаче ще направи малка разлика за пътуващите по суша, тъй като Австрия отмени контрола на границата си с Италия преди месец

Австрия ще отмени предупреждението си за пътуване за Ломбардия, най-тежко засегнатия италиански регион от Covid-19, поради спад на инфекциите, съобщи австрийското външно министерство в сряда. Това предаде Reuters.

Отмяната на предупреждението може да проправи пътя за възобновяването на полетите между столицата на Ломбардия Милано и Виена, тъй като такива предупреждения за пътуване идват със забрана за директни връзки.

Това обаче ще направи малка разлика за пътуващите по суша, тъй като Австрия отмени контрола на границата си с Италия преди месец.

"Епидемиологичното развитие на провинцията, която беше засегната особено тежко от пандемията, сега прави тази стъпка възможна", се казва в изявление на австрийското външно министерство. Предупреждението за пътуване ще бъде отменено от четвъртък.

Коронавирусът е убил приблизително 35 000 души в Италия, което я нарежда на пето място по смъртност от заразата след САЩ, Бразилия, Великобритания и Мексико. За сравнение, към момента Австрия е регистрирала 710 смъртни случаи от болестта. 

През последните седмици обаче в алпийската страна се наблюдава увеличение на инфекциите, свързани с балканските страни. Именно поради тази причина Австрия забрани полетите от Албания, Босна, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия, както и от България и Румъния. Местният авиопревозвач Austrian Airlines, част от Lufthansa, заяви, че това е „огромно предизвикателство“, особено за полетите с прекачвания.

„Ние се застъпваме за единна и стабилна политика за пътуване в рамките на ЕС, за да не отслабим позицията на Виена като въздушен хъб в дългосрочен план. В противен случай, пътуващите ще трябва да търсят алтернативни начини, за да стигнат до дестинации за дълги разстояния. Ние искаме и трябва да намерим решение за трансферния трафик, за да предотвратим неконтролираното влизане възможно най-бързо“, казва Austrian Airlines в изявление.
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА