Last news in Fakti

16 Юли, 2020 16:10 1 766 2

ЕК: Целта ни винаги е била да дадем гаранции, че газопроводите действат по прозрачен начин

  • ек-
  • турски поток-
  • газ-
  • газопровод

Има ясни действащи правила, които се прилагат за всички тръбопроводи, които свързват европейския газов пазар с трети страни

ЕК: Целта ни винаги е била да дадем гаранции, че газопроводите действат по прозрачен начин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

ЕС се противопоставя принципно на налагането на санкции на всички компании, които имат законен бизнес - това каза говорителят на Европейската комисия Тим Макфий в отговор на въпрос за намерението на Съединените щати да вкарат проектите "Турски поток" и "Северен поток - 2" в санкционния списък:

"Целта на Комисията винаги е била да даде гаранции, че "Северен поток" 2 и другите газопроводи действат по прозрачен и недискриминационен начин, при съответната регулаторна рамка и в тон с ключовите принципи на международните и европейските закони. Нека припомним, че от влизането в сила на газовата директива през май 2019-та година има ясни действащи правила, които се прилагат за всички тръбопроводи, които свързват европейския газов пазар с трети страни", каза още Макфий.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    1 2 Отговор
    Фийййй. Мак, ама си е фийййй.
  • 2 Сандо

    3 1 Отговор
    Целта ви винаги е била друга,ама как да я кажете,като друг я определя,а вие само слушкате и изпълнявате.
Новини по държави: