Last news in Fakti

16 Юли, 2020 15:50 1 717 1

ЕС призова за сигурност за сезонните работници

  • ес-
  • работници-
  • препоръки

Нови препоръки за страните

ЕС призова за сигурност за сезонните работници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейски представители отправиха призив за закрила на сезонните работници в ЕС, съобщи France 24.

Предоставени са насоки на инспекторите по труда и социалните партньори. Идеята е да се гарантират правата на сезонните работници.

Такива работници се ползват с широки права. Поради временната продължителност на тяхната заетост обаче, те имат предпоставки за несигурни условия на труд.

Препоръките обхващат редица аспекти. Сред тях са правото на сезонните работници да работят в държава от ЕС, независимо дали са граждани на ЕС или идват от държава извън групата.

Те имат право на подходящи условия за труд. Работниците трябва да бъдат информирани за техните права като недеклариран труд и социално осигуряване.

Всички държави се призовават да гарантират подходящи условия на труд,. Планира се повишаване на защитата за гражданите в тази сфера.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ордите не спират

    2 0 Отговор
    Така ли им викат вече. Сезонни, че и работници.
Новини по държави: