Last news in Fakti

27 Април, 2020 12:40 14 916 52

Германия обяви как ще приема български работници

  • германия-
  • летища-
  • работници

Те ще влизат през седем летища

Германия обяви как ще приема български работници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия обяви, че въвежда процедура за влизане на български сезонни работници, съобщи Гранична полиция.

Сезонни работници ще могат да отидат в Германия през седем международни летища. Летищата са в Хамбург, Берлин – Шьонефелд, Лайпциг, Дюселдорф, Франкфурт – Хан, Карлсруе и Нюрнберг.

Влизане по суша през съседните страни на държавата няма да се допуска. Същото важи и за морските граници.

Страната вече обяви, че работи за приемане на сезонни работници. Разговори бяха проведени и с представители на фермерите.

Те се нуждаят от работна сила през предстоящия сезон. В повечето случаи такава идва от източните страни.

Ограниченията обаче поставиха под въпрос идването на работници. Германското правителство все пак разработи план за приемане.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неизбежннта ВОЙНА

    79 7 Отговор
    Робството започва с нови сили много работа за малко хартии

    Коментиран от #45

  • 2 куку руку ку

    45 2 Отговор
    Толкова за супер Вирус...
  • 3 Време е

    71 11 Отговор
    Всички българи да се изнесем. Тук нямаме право да работим,навън може? България е държава-геноцид!

    Коментиран от #10

  • 4 ттт

    60 6 Отговор
    А как стои въпросът с несезонните работници? България и Германия са държави-членки на ЕС и като такива пазарът на труда за тях е вътрешен. Всеки българин има право да работи в Германия, като се конкурира за работното място с всички останали жители на държави-членки на съюза. Или Германия има право да нарушава това правило на ЕС?

    Коментиран от #5, #20, #24, #51

  • 5 Бачо Киро

    29 3 Отговор

    До коментар #4 от "ттт":

    След всичко станало последните три месеца кое точно те наведе на мисълта, че ситуацията не е всеки за себе си?

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фактолог

    45 1 Отговор
    Аз предлагам да изпращаме политици! За една година ще ги стигнем германците!!
  • 8 JEFF

    61 3 Отговор
    Нали затова ни приеха в ЕС , да работим това, което те не искат.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 .........

    11 30 Отговор

    До коментар #3 от "Време е":

    Ми изнасяй се бе бокл**е, да не мислиш че ще ни липсваш?!? ))

    Коментиран от #13

  • 11 ттт

    39 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Не, ясно ми е. Не ми е ясно, защо трябва да членуваме в нещо, в което само ние да имаме задължения, а останалите - права. Все едно 28 семейства да сключат съюз според, жените им да са общи, всеки мъж от съюза да има право да си ляга с всяка жена от съюза. Така по договор, а в действителност всички мъже да имат право да си лягат с жената на най-младшия член, а той да няма право да ляга с жените на другите. България в момента в Евросъюза е в такава ситуация.

    Ето, това не разбирам!

    Коментиран от #14, #21, #49

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 mihail

    30 5 Отговор

    До коментар #10 от ".........":

    бойко има нужда от такива като теб селянду...... без капка интелект иначе как да те управлява!!!прос.... хора слаба държава,ако не си разбрал имаш само задължения права никакви!!!Роб
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Не знам,

    29 1 Отговор
    Но нещо ще излязат куц- кон мераците на крибчовците за опашка от безработни. Ще видите,че и лалетата,англетата,ще направят същото. Независимо че почти е сигурно,за минимални часови ставки навсякъде,спрямо местен работник,пак ще има наплив,и то- огромен.Както във фабрики за производство и преработка храни и месни продукти,така и в строителство транспорт.При условие,тук да получава максимум 20 лева за ден работа от сутрин до вечер,( ако намери) крайния резултат е ясен.Ще се гърби там,но за надница равна на тукашни седем .Нищо ново! Отпуши ли се,Терминал-2 ще се задръсти.Онези не са тъпи.С удоволствие ще им заплатят еднопосочен билет с нискотарифни компании,а сумата или ще удържат от първа заплата( често ползван трик) или за сметка на работодателя.Тези -70-80 евро,ще ги избият още на втория ден!
  • 16 Как ще ги приема?

    33 2 Отговор
    Като топъл хляб, как иначе! У нас не ни дават да работим, но в Германия и Англия може. Разбрахте ли сега, каква е целта на цялата тази шмекерия, наречена коронавирус пандемия!
  • 17 Костадинов до#10.

    17 5 Отговор
    Напиши си името боклук гербаджийски.

    Коментиран от #36

  • 18 STEFCO

    3 8 Отговор
    HAİDE DRUGARİ PO DOBRE ZA EVRO OT KOLKOTO ZA RUBLİ NAPRED NAUKATA E SLINTSE NA CHAKAİTE OT BG NAGOTOVO A NESEZONİTE KOİTO NE İM SE RABOTİ PRİ BSP ZA STACHKİ
  • 19 Японеца

    10 18 Отговор
    Тръгвайте "роби" за 1500евро предадохте България. Тук ви даваме 300!
  • 20 Така е по книга

    29 0 Отговор

    До коментар #4 от "ттт":

    Но всички знаем, че България е само номинален член на ЕС. Де факто никой не брои българите за хора в него.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Обичам свинска пържола

    23 1 Отговор
    И как не видях един път сезонни работници от Турция, само за нас ли е това тегло. Знаем, че се нуждаем от тези пари но само на нас ли са нужни

    Коментиран от #23

  • 23 Пираня

    19 2 Отговор

    До коментар #22 от "Обичам свинска пържола":

    Сезонните работници от Турция са заети за сезона в Турция. В Турция се работи и произвежда за да се изхрани половин Европа
  • 24 Пинокио

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "ттт":

    В Германия не знам как е от личен опит, но според това, което съм чувал е като в Англия, където работя и аз. А тук бикой не те спира да работиш каквото си искаш, стига да си достатъчно квалифициран. Няма запазени места сано за англичани, отварям местните сайтове за работа и си избирам. Разбира се ако не знаеш бъкел английски и не можеш да се обадиш по телефона си е лично твой проблем. В България, ако не говориш български каква работа ще си намериш. Моя английски е трагичен и на англичаните не винаги им е лесно да се разберат с мен, но те и не изискват добър английски, а приемливо ниво за да мога да си върша работата. Научи немски и никой няма да те спре да се конкурираш с германците за всякаква работа.

    Коментиран от #29

  • 25 Белите роби да си стягат чантите

    24 7 Отговор
    Белите роби да си стягат чантите и да заминават за запада! Нали за това с идването на демокрацията, ни унищожиха цялата индустрия - над 700 завода Сега да им работите доброволно като роби неквалифицирана мръсна работа, като в същото време пресата им да ви оплюва и настройва хората и те да ви третират като хлебарки.

    Коментиран от #34, #35

  • 26 Като теродактили

    2 6 Отговор
    Става ли..?! (Кой обърка конците...!)
  • 27 Георги Илиев Митев

    6 3 Отговор
    Свинете ги тръшна чума. Скъпите домати като гума. Ще се храним занапред икономично и ще оцеляваме биологично.
    Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията ,военните, полицията, медиците и граждани. Трето поколение репресиран. Град София (2019).
  • 28 Активист на БСП

    8 6 Отговор
    Да не забравите есента като си тръгнат ,да им дадете да донесат малко и коронавируа !!!
  • 29 бивш емигрант

    16 4 Отговор

    До коментар #24 от "Пинокио":

    в Германия научиш ли езика ставаш един от тях. аз работих там 5 години. на третата година започнах да говоря горе-долу и взех да получавам по20 евро на час(повече от някои колеги немци) веднъж шеφа ми вика- Иван не се мъчи да говориш като немец защото ще избягаш в телевизията. ти си роден коφражист.не ти трябва да четеш новините по RTL
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Запознат

    12 0 Отговор
    Кой каквото ще да казва да знаете че всичкото е за пари
  • 33 Deutschland

    22 5 Отговор
    Както чета тука коментарите, реших и аз да напиша нещо кратичко. Относно работа в Германия. Живея в Германия от близо 8 години и съм много доволен от работа и доходи. Децата ми учат в елитна гимназия скоро след като завършат ще правят аусбилдунг или по точно ще работят и учат едновременно или в някой банка или в някой голяма фирма. Според вас имаме ли условия за живот в България и може ли нашите деца да живеят и учат и да постигнат нещо в живота? Затова който има възможност да се устрои не говоря за Германия само и да даде някакво бъдеще на децата нека се маха от България защото в България става все и все по-трудно! Не ме разбирай те погрешно обичам моята Държава България но с това управление няма живот и няма да има!

    Коментиран от #37

  • 34 Deutschland

    9 2 Отговор

    До коментар #25 от "Белите роби да си стягат чантите":

    Колега роби не сме имаме равни права с Немските граждани защото и аз като тях си плащам всички данъци и здравните осигуривки.
    Роби сме в наща държава България но не сме роби в Германия! На дали ме разбираш като ти чета коментара ми става ясно че си от червената партия. Като си решил да си стоиш и търчиш в България, не давай мнение по-въпроса!
  • 35 пресата им

    14 3 Отговор

    До коментар #25 от "Белите роби да си стягат чантите":

    не плюва българите а ,,българските граждани'',които според контекста там им казват или zigoinern(роми),или farbene menschen(цветни хора) немците не са малоумни и прават разлика между българи и,,български граждани''
  • 36 1234

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Костадинов до#10.":

    И ти се изнасяй, цървул
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гунчо от Левуново

    0 0 Отговор
    Кой и къде отива Защо кой го кани на работа
  • 39 Гунчо от Левуново

    0 0 Отговор
    Кой и къде отива Защо кой го кани на работа
  • 40 Subaru

    3 1 Отговор
    За Германия ми трябва руски и турски
  • 41 Subaru

    3 1 Отговор
    За Германия ми трябва руски и турски
  • 42 Subaru

    0 2 Отговор
    За Германия ми трябва руски и турски
  • 43 Американски

    3 1 Отговор
    Тоя пък иска да взема заплата колкото немец.
    Ама да работи 10 пъти по малко от него .
  • 44 Американски

    6 1 Отговор
    Щял да се конкурира. Само във пиене можеш да се конкурираш със тях. Те пари дават, ама трябва да ги заслужаваш. Тези за които казвате че са роби във Германия. Живеят по добре от лекарите във България. 200 лв на къра във Германия ако е робство, 15лв във България надник на къра какво е???
  • 45 Гост1234

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Неизбежннта ВОЙНА":

    Като им трябват Роби да си докарат от
    Африка нали тръбяха ,че ние им взимаме работните места на дойчовците ??!?
    Сега е момента всички ниви ,градини ,парници да се изрълнят с русоляви
    Татуирани любители на Бирата ,малко да покопат на нивата за мизерните Бг. Заплати ! Да Ви ева и двойните стандарти !
  • 46 Krassia

    0 0 Отговор
    Тук в Германия не сме спирали работа 300 ти корони вируса за пет пари
  • 47 Луд

    2 1 Отговор
    Изобщо не ги допускайте ,,гадни шваби,,и без това за вас всички Източно евроазиатци са подвижен вирус и гадина,.Берете си ги сами,яжте си ги сами,а може да извикате на помощ Швейцарци,Норвежци,Датчани и т.н
  • 48 соросоидни кърлежи

    0 1 Отговор
    в дойчланд -мойчланд има зараза,после ще извозваме болни - богати обратно в БГ. Къде са мигрантите 1.5млн. хасановци и ахмедовци..те да не би все инвалиди без ръце и крака, тях за каво ги пазите тези безделници..ало Дойче мелез
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ще настъпиш мотиката

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ттт":

    Пoнeжe cи c руcoрoбcки нaклoннocти дa ти oбяcня, първo тoзи кoйтo пишe cтaтиятa e c твoитe руcoблядcки уклoни (кaтo вcички в тoзи caйт дe) и тaкa я e нaпиcaл чe дa мoжe тaкивa кaтo тeб дa ce упрaжнявaт в aнти eврoпeйcки прикaзки. Ти изoбщo aкo имaш нoрмaлнa зaкoннa рaбoтa нe caмo в Гeрмaния a и къдeтo и другaдe дa e в EC изoбщo нямa дa ти минe тaзи миcъл чe някoй щe тe cпрe нa грaницитe. Aкo изoбщo рaбoтиш или cи рaбoтил някъдe тaм тo нaй вeрoятнo cи прocяк или крaдeц пo гaритe и мeтрocтaнцийтe.
    A ceгa зa нeгрaмoтникa нaпиcaл cтaтиятa, и дaнo дa гo прoчeтe! бaтe тoвa кoeтo cи иcкaл дa кaжeш нe cтaвa яcнo нa никoй и нaпрoтив, вкaрвaш в зaблуждeниe aудитoриятa. Eдинcтвeнoтo кoeтo e вярнo c oригинaлa e тoвa чe щe ce рaзрeшaвa влизaнe нa хoрa oт риcкoви държaви (oтнacя ce зa риcкa c кoрoнaвируca) oт пocoчeнитe 7 лeтищa и чe хoрa нямaщи трaйни трудoви прaвooтнoшeния в Гeрмaния нямa дa ce дoпуcкaт прeз cухoпътнитe грaници.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: