Last news in Fakti

22 Юли, 2020 15:52 1 606 10

Годишната вноска на Германия в ЕС ще се повиши с 10 млрд. евро

  • германия-
  • брекзит-
  • възстановителен фонд-
  • ес

До допълнителна финансова тежест за Германия ще доведе и Брекзит

След срещата на върха на ЕС, на която европейските лидери постигнаха съгласие по отношение на възстановителния фонд и Многогодишната финансова рамка (МФР) за периода 2021-2027, германското правителство очаква вноската на страната в бюджета на блока да се повиши с около десет милиарда евро годишно. Това предаде Reuters.

Допълнителните финансови тежести са в съответствие с предишни очаквания и са вече взети предвид във федералното финансово планиране до 2023-а, заяви говорител на немското финансово министерство в сряда. Според доклада, до 2023-а увеличението във вноската на Германия в бюджета на блока ще възлиза на 40 милиарда евро.  

"Нищо не би било по-лошо от това, да не се измъкнем бързо от кризата", обясни говорителят. Финансовият министър Олаф Шолц определи споразумението за бюджета на ЕС в размер на около 1,8 трилиона евро като повратна точка за една по-добра Европа. Сега решенията на лидерите на блока трябва да бъдат приложени в рекорден срок, така че средствата да бъдат бързо достъпни. Италия и Испания, които са особено тежко засегнати от пандемията, разчитат силно на възстановителния фонд.

Освен разходите, причинени от коронавируса, до допълнителна финансова тежест за Германия ще доведе и Брекзит. Излизането на Великобритания от блока изправя международната общност пред загубата на важно перо от бюджета си. 
 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    8 2 Отговор
    Боко за това ли козируваше на Меркел. Тя му е спонсора за прането през магистрали.

    Коментиран от #5

  • 2 Дуу Бай

    2 1 Отговор
    Бързо бе.....
    ББацето е виновен!!!!
    Ние ще им плащаме!!!
    ...айде няма ли кой да се обади.....
  • 3 Последния Софиянец

    3 2 Отговор
    А на България с колко?
  • 4 Не ме Интересува на Германия

    2 3 Отговор
    Вноската! Това което меминтересува е Защо Герб като властимащи НЕ са плащали вноската на страната ни цели 7 години?!? Къде са парите???

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Дуу Бай

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    А Такааа за кво ти плащам бре....давай
  • 6 Бай бай

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Не ме Интересува на Германия":

    Е как не са бе...!!!!
    У ДуБай са!!!!!
    Бегай си ги вземи.....
  • 7 Мока

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Не ме Интересува на Германия":

    Стига писа глупости бре, вноската се плаща всяка година. Да не мислиш, че това е като да не си платиш парното и така после всички да си мълчат и все едно нищо не е станало. Боко тиквата, че е за смяна, да, ама вноската към ЕС се плаща всяка година.
  • 8 Хасан

    1 0 Отговор
    Абе немеца си е наивен ..помага на българите да живеят по добре,да имат училища,детски градини ,улици ...но уви парите отиват да се купуват вили по Дубаи,Бентлита,РолсРойси ,Поршета ...никой не смее да ги пита "как бе брътчед?"

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Не са наивни .Жалкото е че за толкова години правителството не успя да облекчи живота на 6,5 Млн. Българи.Това е факт.
  • 10 30 г стигат

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Ха, ха наивен !! Наивен е този който мисли че е наивен . Затвориха заводи , атомни централи и сега след като си построиха техните си магазини утре ще си построят и техните си енергийни източници .Колониализма в действие с демократичните ценности !!!
Новини по държави: