Last news in Fakti

22 Юли, 2020 18:00 2 690 6

Гърция с бонуси за пенсионери от други страни

  • гърция-
  • пенсионери-
  • правителство

Страната въвежда плосък данък за тях

Гръцкото правителство обяви план за привличане на чуждестранни пенсионери, съобщи Катимерини.

Страната приема много възрастни хора, които се местят да живеят в нея. Представители на Западна Европа предпочитат страната, където могат да си позволят висок стандарт.

Повечето от тях си осигуряват добри условия, заради високите пенсии в техните страни. Правителството обяви планиран общ данък от седем процента.

Той ще важи за чуждестранните пенсионери в страната. С него ще се облагат пенсиите и всякакви приходи от друга тяхна дейност.

Условията са, въпросният гражданин да прекарва половината от годината в страната. През последните шест години той не трябва да е бил данъкоплатец в страната.

Това ще даде възможност на тези хора да инвестират повече пари в икономиката на страната.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кандидат пенсионер

    2 0 Отговор
    Нали си имат бежанци, от тях келепир нямат ли?
  • 2 БГ пенсионер

    13 1 Отговор
    Нашата пенсия ни стига за 18 дена, а другите 12 дена гладуваме. А, не виждам някой политик да се е зачервил поне малко от срам. Толкова депутати, дали един се е запитал как преживява българският пенсионер. Уж има и опозиция, уж има патриоти, уж има войводи, уж има всякакви ПФУУУУ

    Коментиран от #4

  • 3 Бачо Киро

    3 1 Отговор
    Стига сте писали глупости бе, как ще им облагат пенсиите? Това е невъзможно и няма как да стане, въпреки че са опитвали. Когато нямаш доход от дейности в Гърция въобще не попълваш годишна декларация за доходи. Щели да им облагат пенсиите от чужбина като доходи в Гърция...
  • 4 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "БГ пенсионер":

    Преди избори всички са загрижени, ма след това - всеки да се спасява...
  • 5 ГЪРЦИЯ Е

    2 1 Отговор
    ЛИЦЕМЕРНА....
  • 6 данък пенсия

    0 0 Отговор
    Аз не съм чувал, в БГ да се облага пенсията. За Германия също не съм чувал.
Новини по държави: