Last news in Fakti

24 Юли, 2020 14:07 2 645 1

Брюксел: ЕС е подготвен за всички Брекзит сценарии

  • брекзит-
  • шарл мишел-
  • великобритания-
  • ес-
  • борис джонсън

Европейският съюз подготвя фонд от 5 милиарда евро, който да бъде активиран в случай на Брекзит без сделка до края на годината

Брюксел: ЕС е подготвен за всички Брекзит сценарии - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви в петък, че Европейският съюз е "подготвен за всички сценарии" по отношение на споразумението между единния блок и Обединеното кралство след Брекзит.

Мишел отбеляза, че постигането на споразумение "наистина ще бъде най-добрият резултат за двете страни", но добави, че "остават значителни различия", цитирайки вчерашно изказване на главния европейски Брекзит преговарящ Мишел Барние

В четвъртък Барние отбеляза, че не е бил постигнат прогрес при последния кръг от преговорите между ЕС и Великобритания по-рано тази седмица и че Европейският съюз подготвя фонд от 5 милиарда евро, който да бъде активиран в случай на Брекзит без сделка до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голямо излизане

    5 0 Отговор
    падна, голямо нещо! Няма ли край тази агония, то скоро и ЕС ще вземе да излезе от себе си, толкова много се проточи...
Новини по държави: