Last news in Fakti

29 Юли, 2020 13:13 2 154 1

Френски министър: Сделката за Брекзит е възможна, но не „на всяка цена“

  • франция-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • риболов-
  • ес

Франция ще бъде "непреклонна" относно темата за риболова

Франция ще продължи твърдо да защитава правата на френските рибари в търговските преговори за Брекзит, но споразумението с Обединеното кралство все още е възможно, заяви в сряда новият министър по европейските въпроси Клемент Бон. Това предаде Reuters.

„Няма да приемем сделка на всяка цена. По-добре никаква сделка, отколкото лоша сделка“, каза той, добавяйки, че все пак постигането на споразумение е най-добрият сценарий за всички засегнати.

Въпреки това, Брюксел счита, че сделката за свободна търговия с Великобритания е „малко вероятна“. Лондон обаче изразява надежда, че споразумение може да бъде постигнато през септември.

Франция е една държавите, които най-силно настояват рибарите от ЕС да запазят правото си да ловят риба в британски води след приключване на преходния период в края на тази година.

Преди да стане министър, Бон е бил съветник на президента Еманюел Макрон именно по европейските въпроси. Самоописващ се като англофил, той е съветвал Макрон за преговорите за Брекзит след референдума през 2016-а.

Бон каза, че Франция ще бъде "непреклонна" относно темата за риболова и няма да бъде "сплашена" от Великобритания в "игрите на преговори".

„Нека не се залъгваме. Ще бъде сложна ситуация, ако няма сделка. Ще трябва да реорганизираме сектори като рибарството и да подкрепим финансово нашите рибари. Все още не сме подготвени за това", обясни Бон.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗА ВСИЧКИ ЕИНТЕРЕСНО ---НА КОГО Е НУЖНА СДЕЛКА- ЗА "БРЕКЗИД " !?!?!?!?
Новини по държави: