Last news in Fakti

30 Юли, 2020 15:30 2 144 2

Жълт код за опасно горещо време в Северна Македония

  • северна македония-
  • жега-
  • топло

Министерството на здравеопазването на Северна Македония призова гражданите да спазват в близките два дни мерки за предпазване от опасно горещото време

Жълт код за опасно горещо време в Северна Македония - 1
Снимка: shutterstock

Министерството на здравеопазването на Северна Македония призова гражданите да спазват в близките два дни мерки за предпазване от опасно горещото време, след като в страната бе обявен жълт предупредителен код, предаде МИА.

Гражданите са съветвани да прекарват възможно повече време в помещения с климатици, да си почиват на сянка, ако трябва да прекарат време навън, и да носят леки дрехи, слънчеви очила и шапки, за да избегнат директно излагане на слънце, предава БТА.

Препоръчва се хората да ядат по-малко, предимно плодове и зеленчуци, да пият вода, да избягват алкохолни напитки.

Заради жегите има увеличен риск от хранителни натравяния. Властите в страната призовават гражданите да мият добре плодовете и зеленчуците преди консумация и да обработват термично останалата храна.

Температурите в Северна Македония днес ще достигнат 40 градуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е па македонягите

    6 0 Отговор
    от сонцето се не плашат. То е техно. Щом е на гербот, нема страшно. А и сега сонцето е северномакедонско, сиреч по-ладно.
  • 2 завод

    1 1 Отговор
    Нема страшно. Ке пече,колко ке пече? Е па иде зима. Да пече тогива. Ке го видиме.
Новини по държави: