7 Август, 2020 12:04 1 912 5

Макрон в Бейрут: Не се опитвам да съживя колониалното влияние на Франция над Ливан

  • ливан-
  • бейрут-
  • еманюел макрон

Ливан страда от инфлация и масова безработица и има нужда от спасителна програма, която вероятно ще струва няколко милиарда долара

Макрон в Бейрут: Не се опитвам да съживя колониалното влияние на Франция над Ливан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Емануел Макрон отрече да се стреми да дърпа конците в Ливан и да съживява влиянието на Франция от колониалната епоха над страната, предаде „Асошиейтед прес“. 

Макрон, който вчера посети Бейрут, допълни, че е бил помолен от местни лидери и от хората на улицата „да се върне към мандата“, когато регионът е бил френски протекторат преди век. Той твърдо  отхвърлил идеята, допълни агенцията.

Макрон обеща, че „Франция никога няма да изостави Ливан. Тя никога няма да изостави Ливан и ливанците. Сърцето на френския народ все още бие с пулса на Бейрут", каза френският президент.

По-рано от Международния валутен фонд призоваха представителите на международната общност да помогнат на Ливан след взрива, отнел живота на над 130 души и ранил около 5000, но бяха категорични, че страната трябва да се ангажира с реформи.

Ливан страда от инфлация и масова безработица и има нужда от спасителна програма, която вероятно ще струва няколко милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чиракът на Ротшилд

    8 0 Отговор
    Прав си Макарончо, ще правиш Ливан колония на Израел.
  • 2 Хасан

    8 1 Отговор
    Ей какви са нагли ..на погребение даже отиват да лапат ..Ротшилдови наредиха на техния служител Макрон да отиде да провери дали има нещо за лапане
  • 3 е х оооооооооо

    1 0 Отговор
    сърцето на Френския народ бие , но твоето е на път да спре ...........
  • 4 Спиро

    1 0 Отговор
    Макарончо, не можеш се качи на малкото пръстче на Генерала. Генералът беше велик, затова беше разбрал, че щом у една нация се пробуди чувството за национално самосъзнание, с колониализма е свършено. Затова се и оптваа да го тепат неколко пъти.
  • 5 Ади Ба

    5 0 Отговор
    Какъв го дириш там, де е Франция, де е Ливан? Видяха паднала жертва и им текат вече лигите