Last news in Fakti

11 Август, 2020 12:40 2 757 6

Пазарлъците в Северна Македония продължават

  • северна македония-
  • преговори-
  • парламент-
  • зоран заев-
  • пазарлъци

Разговорите ще продължат в близките дни

Пазарлъците в Северна Македония продължават - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лидерът на СДСМ Зоран Заев и лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети не постигнаха договор за коалиция в новото правителство, съобщава вестник "Нова Македония". След срещата Заев заяви, че има напредък в становищата на двете партии и каза, че разговорите ще продължат в близките дни. По отношение на ресорите Заев каза, че се знае кои кадри кои ресори ще може да оглавят, предаде БНР.

Вестник "Слободен печат" отбелязва, че 4 дни до края на срока, в който президентът Стево Пендаровски трябва да даде мандата на този, който осигури 61 депутата, от партиите не се съобщават конкретни информации докъде са стигнали с преговорите за ново правителство. Източници от албанския опозиционен блок заявили за "Слободен печат", че "мирише на широка коалиция без ВМРО-ДПМНЕ", но с всички партии на албанците.

Малинка Ристовска-Йордановска от Института за европейска политика заяви за "Слободен печат", че новото правителство трябва да се формира бързо, тъй като през септември се очаква приемането на преговорна рамка за начало на преговори с ЕС. Тя посочва, че новото правителство трябва докрай да изпълни европейския дневен ред.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васко Ефтов

    6 1 Отговор
    Хахахахахахахаааа...абе казвах аз, че скоро ще имаме обща граница с Източна Албания, ама....Всъщност, изпусне ли мандата Заев, ще има голема комедия у комшията. Да им е честито на макетата албанското правителство...хахахахаха, взел съм си пуканки и тиквени семки и чакам развитие по случая.Малеее...макетата сега станаха наследници и на Скендер бег..абе голема са работа, сега ще носят от девет баира камънье да докажат, че са основатели и на Албания и на лабанската история и че са открили доказателства че албанския език е произлязъл от македонския..

    Коментиран от #5

  • 2 Мустафа Кемал Ататюрк

    2 11 Отговор
    Македония е турска територия отнета насилствено през първата световна война не е нито албанска нито сръбска нито българска а турска

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Евренос бег

    3 0 Отговор
    Голем кюрдистан кога...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Васко Ефтов":

    Скендер-бег е с български произход, от мияците....
  • 6 А Ататюрк е българомохамеданин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мустафа Кемал Ататюрк":

    Баща ми Азис Ахмед или обратното е от областта Голо Бърдо в Македония и Албания сега Като толкова много знаеш я кажи защо Източна Тракия сега е в Турция ,а не е в България по Лондонския договор от 1913г
Новини по държави: