Last news in Fakti

4 Август, 2020 11:34 2 267 1

Новият парламент в Скопие се събира на първо заседание

  • северна македония-
  • заседание-
  • парламент-
  • албанци

До началото на септември трябва да се формира новото правителство

Новият парламент в Скопие се събира на първо заседание - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новоизбраният парламент на Северна Македония се събира на първото си заседание, предаде БНР. То ще бъде председателствано от досегашния председател Талат Джафери, който вече беше изписан от болница, след като направените му няколко теста за COVID-19 дадоха отрицателен резултат, съобщиха информационните агенции.

Заседанието ще премине при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, предават местни медии. На проведените на 15 юли предсрочни парламентарни избори СДСМ на бившия премиер Зоран Заев спечели 46 места, ВМРО-ДПМНЕ ще има 44 свои представители, останалите депутатски мандати се разпределят между Демократичния съюз за интеграция, „Алианс за албанците“ - "Алтернатива", Левица и Демократичната партия на албанците.

Очаква се след парламентарното заседание да стане ясно и кога ще започнат разговори за съставяне на правителство. До 14 август президентът Стево Пендаровски трябва да посочи мандатоносител, който до началото на септември трябва да формира новото правителство и да представи пред депутатите програмата за неговата работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Че Го Барат сополив

    1 0 Отговор
    А честито на Али Ахмети...тия излязоха по-тъпи дори отколкото ги мислех. На снимката виждам много албански знамена..тук-таме - на ЕС и нито едно на Северна Македония. А от новата учебна година албанският, който е втори задължителен език ,започва да се изучава от учениците като майчин език...ИДИОТИ. Сега е времето за ревизия на Договора, за отнемане на българското гражданство на тия бо..луци...
Новини по държави: