Last news in Fakti

1 Септември, 2020 18:00 1 684 3

Важно споразумение между Израел и Обединените арабски емирства

  • израел-
  • оае-
  • споразумение-
  • сътрудничество-
  • западен бряг-
  • бенямин нетаняху-
  • сащ

Израел ще спре разширяването на суверенитета си върху еврейските селища на Западния бряг

Важно споразумение между Израел и Обединените арабски емирства - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ) днес се споразумяха да създадат съвместен комитет за сътрудничество във финансовите услуги с цел насърчаване на инвестициите между двете държави. Това се посочва в израелско изявление, цитирано от Ройтерс.

Съответният документ е подписан в Абу Даби от представители на Израел и ОАЕ, съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху. По думите на Нетаняху, цитиран в изявлението, акцент се поставя върху "сътрудничеството в областта на финансовите услуги и премахването на финансовите бариери за правене на инвестиции между двете страни, както върху насърчаването на съвместни инвестиции на капиталовите пазари", предаде БТА.

Скоро делегации от Израел и ОАЕ могат да подпишат двустранни споразумения, включително за инвестиции, туризъм, сигурност, телекомуникации, технологии, енергетика, здравеопазване, култура, околна среда и взаимно учредяване на посолства, допълва ТАСС. На 13 август президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че Израел и ОАЕ са постигнали споразумение за пълно нормализиране на двустранните отношения. Според договореностите Израел ще спре разширяването на суверенитета си върху еврейските селища на Западния бряг, както е предвидено в американския план за уреждане на израелско-палестинския конфликт, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Beyonder Realm Classic

    1 0 Отговор
    Важно споразумение между хемитските ориенталци арабоберберите и евреите се договориха за споразумение между камиларите и последните оцеляли останки от политиката на Хитлер
  • 2 минчо

    3 0 Отговор
    Трябва да се разберат добре ще е за света
  • 3 синоптик

    0 0 Отговор
    Нефта падна и чаршафите клекнаха