Last news in Fakti

14 Август, 2020 09:48 1 993 15

Неприятности у дома! Шест опозиционни партии в Унгария се обединиха срещу Орбан

  • унгария-
  • виктор орбан

Националистът Орбан е обвиняван от опозицията и от някои от партньорите си в Европейския съюз, че води Унгария към авторитарен режим, който се отклонява от ценностите на ЕС

Неприятности у дома! Шест опозиционни партии в Унгария се обединиха срещу Орбан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Шестте основни унгарски опозиционни партии се ангажираха въпреки разногласията си да сформират съюз, за да победят премиера Виктор Орбан и неговата партия Фидес на следващите парламентарни избори, които ще бъдат през 2022 г., предаде Франс прес.

Новата коалиция ще включва много различни партии, от крайнолеви до десни, които обещават в обща декларация, че са чули гласа на избирателите си и са готови да преодолеят разногласията.

Партиите се съгласяват да разработят обща програма за управление и да представят единни кандидати срещу партията на Орбан във всички 106 избирателни окръга на страната. Ще бъдат организирани и първични избори в случай на разногласия при избора на кандидатите.

Орбан спечели с голяма преднина три избори от 2010 г. насам благодарение отчасти на реформи на изборния закон. Той ще се окаже в затруднено положение пред една обединена опозиция, както го показаха последните общински избори през октомври 2019 г.

Националистът Орбан е обвиняван от опозицията и от някои от партньорите си в ЕС, че води Унгария към авторитарен режим, който се отклонява от ценностите на ЕС, по-специално в областите на обществените свободи и имиграцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 12 Отговор
    И тоя изрод там го почват хората.................Нормално,кой ще търпи такива ,,хора,, да им решават съдбата...БРАВО.
  • 2 Някой си

    13 6 Отговор
    Марков, агент Николайчо, бегай да спасяваш рриятелчето си, диктаторчето "а ла Тиквуций" - Орбан!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сделано в СССР

    6 18 Отговор
    Всички зависими от Кремъл ще изтекат в канала. Бойко, Орбан, Мадуро ... За да има демокрация, трябва да се изолираш от Москва - най големия износител на корупция, лъжи и мизерия !
  • 5 Време е за Възраждане

    19 3 Отговор
    ОРБАН СПАСИ УНГАРИЯ ОТ БРУТАЛНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРУЗА 2010-2014 ГОДИНА. ИЗПРАВИ УНГАРИЯ НА КРАКА И ЗАТОВА НЕОЛИБЕРАСТИТЕ НЯМА ДА МУ ПРОСТЯТ. Българите трябва да се пробудим също

    Коментиран от #6

  • 6 SPA ceylon майка ти

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "Време е за Възраждане":

    Всички тези диктаторчета гледат да си напълнят джобовете никой не го интересува за народа смешен

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Корумпиран

    2 8 Отговор
    до няма накъде ! От улично осветление зет му облажен с 60 млн.€ чрез обществени поръчки , приятеля му от детството - притежател на два милиарда (!!!) € също ! Нормално унгарците да искат да им се маха !
  • 9 Време е за Възраждане

    20 3 Отговор

    До коментар #6 от "SPA ceylon майка ти":

    ОРБАН стана лош когато изгони ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО и Сорос от Унгария !!!!! В БЪЛГАРИЯ тези организации процъфтяват и РЪКОВОДЯТ ОБРАЗОВАНИЕТО, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО , спонсорират и създават
    политически партии , медии .. - АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ, любимия на всички БХК , Отворено общество.... Благодарение на тях имаме ГЕРБ, ДОСТ, ДПС, ДАй България

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 потребител

    7 1 Отговор
    Е сега вече загубата му е неизбежна! Шест файтона хора срещу сам човек. Е,само дето зад него са три четвърти от унгарците
  • 13 ако може да питам

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Време е за Възраждане":

    аз реално не разбирам от политика, но прочетох коментара ти, та ми стана интересно, зачудих се защо в други европейски държави няма такива политически престъпни контингенти като ГЕРБ, БСП, ДПС и всички останали надолу утайки, а бе въобще де що е у парламента аз доверие му нямам. нито една друга държава не е и споменавала за подобни проблеми
  • 14 Логика

    0 0 Отговор
    "От крайно леви до десни"?! Единствената цел: Да се угоди на Берлин, Париж и Брюксел. Унгарците едва ли ще се хванат на въдицата! Но тази пушилка е по-скоро за електората в другите страни от ЕС: да им се внуши, че вече е настъпил краят на правителството на Орбан. Много евтин трик!!!
  • 15 чиче

    1 0 Отговор
    Орбан е велик политик.Не е слуга на АМЕРИКА
Новини по държави: