Last news in Fakti

16 Август, 2020 17:20 2 246 7

Нов рекорден дневен прираст на Covid-19 случаите по света

  • световна здравна организация-
  • ковид-19-
  • пандемия

По данни на СЗО от началото на пандемията досега в света са били регистрирани над 21 милиона случая с новия коронавирус, от които над 755 хиляди са завършили със смърт

Нов рекорден дневен прираст на Covid-19 случаите по света - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на случаите с коронавирус в света се е увеличил с 294 237 през последните 24 часа, което е нов рекорден прираст на денонощна база, съобщи снощи Световната здравна организация (СЗО). По нейни данни от началото на пандемията досега в света са били регистрирани над 21 милиона случая с новия коронавирус, от които над 755 хиляди са завършили със смърт, предаде ДПА.

Досегашният рекорден дневен прираст в глобалния брой на заразените бе отчетен на 31 юли - малко над 292 хиляди.
По абсолютен брой на установените носители на вируса най-засегнати са САЩ, Бразилия и Индия. За последните седем дни във всяка от тези държави са регистрирани по над 100 хиляди нови случая. Експерти твърдят, че броят на случаите, за които не е съобщавано, е вероятно значително по-голям.

Броят на заразените с коронавируса в Турция достигна 1256 за последното денонощие - най-високото ниво от 45 дни. За последните 24 часа в страната са регистрирани 21 нови смъртни случаи. С това общият брой на заразените в Турция вече е над 278 хиляди, а на починалите – 5955.

Нов пик на заразени с коронавируса отчитат и във Франция - 3310 нови случая за последните 24 часа. Общият брой на заразените в страната надхвърли  215 хиляди души.

За изтеклото денонощие броят на заразените с коронавирус в Швейцария се увеличи с 251 и достигна 37 831, съобщи снощи конфедералното управление по здравеопазване, цитирано от ТАСС.

За последните седем дни са регистрирани 1383 новозаразени, а четири дни поред дневният прираст нахвърля 200. Понастоящем нивото на заболеваемост от Ковид-19 в Швейцария е 442,8 на 100 хиляди жители.
От началото на пандемията в страната са починали 1714 души, тоест 20,1 на 100 хиляди жители. Броят на хоспитализираните е 4424 човека.
Заради влошената епидемиологична ситуация от 6 юли швейцарските власти въведоха задължителни маски в обществения транспорт. Пристигащите от държави и региони с висок риск са поставяни под десетдневна карантина, съобщи ТАСС.

Южна Корея съобщи днес за 279 нови случая с коронавирус за изтеклото денонощие, което е рекорден дневен прираст от месец март насам, предаде Ройтерс.

Според съобщението на Националния център за контрол и превенция на заболяванията 267 от новите случаи са резултат от вътрешно предаване на заразата, главно в Сеул и околностите. От началото на пандемията до събота на обяд в страната са били регистрирани 15 318 инфекции и 305 смъртни случая от Covid-19.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с 625 за денонощие, до общо 223 453, по данни на института за инфекциозни болести "Роберт Кох", съобщи Ройтерс.

От средата на юли в Германия се наблюдава нарастване на броя на заразените, появиха се няколко нови огнища. Една от причините на ръста на заболеваемостта е свързана с т.н. привнесени случаи на заразяване на германци по време на летните отпуски.

Като ответна мярка властите отначало въведоха доброволни тестове за коронавирус за всички, които се завръщат от страни с неблагоприятна епидемиологична обстановка, но после наредиха тестовете да станат задължителни.

Русия съобщи за близо 5 000 новозаразени с коронавируса през последните 24 часа, с което общият им брой в страната става почти 923 хиляди души, четвъртият най-висок в света, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    2 1 Отговор
    От къде ви е тази информация за пътък аз виждам 285 Хил, а за вчера 260. Има ли някакво объркване с тези 294 които цитирате..?

    Коментиран от #4

  • 2 Истината

    0 4 Отговор
    Ядрен дъжд на Китай и Азия ще реши проблема с к19, сарс и стотици други зарази

    Коментиран от #6

  • 3 ГГ1989

    1 1 Отговор
    Света свърши ли? За 10 месеца 755 хиляди смъртни, то арабеските с джихада се избиват с милиони, а в Африка от Ебола,Спин и малария припляскват толкова на месец!!!

    Ционистите взеха абсолютната власт. 0.001% от населението владее 75% от всичко вече. Това е истинската пандемия!!!
  • 4 Нова книга

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факти":

    На сутринта сигурно леко и меко.
  • 5 Шопо

    1 0 Отговор
    СЗО се управлява от един пиян етиопец-комунист ! Тръмпата затова го отбичи !!!
  • 6 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Много е добре че такива капацитети като теб нямат думата.
  • 7 кочинаааа

    0 0 Отговор
    И какво излезе, съобщиха, че двама лекари са починали от Ковид, а истината е, че единият е жив и се лекува в Турция. Хубаво, че не е останал да се лекува в България