Last news in Fakti

18 Август, 2020 13:46 1 462 1

Няколко снаряда се взривиха в центъра на Кабул

  • кабул-
  • нападение-
  • афганистан-
  • снаряди-
  • ранени

Според очевидци няколко ракети са паднали близо до президентския дворец

Няколко снаряда се взривиха в центъра на Кабул - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няколко минометни снаряда се взривиха днес в центъра на Кабул, в момент, когато Афганистан чества 101 години от независимостта си, съобщиха световните агенции, като се позовават на министерството на вътрешните работи.

Говорителят на МВР Тарик Ариан заяви, че 14 минометни снаряда са били изстреляни от два автомобила срещу жилищни квартали, предаде БТА, цитирайки AP. Повечето са ударили жилищни сгради. Най-малко десет души, включително четири деца, са били ранени.

Според очевидци няколко ракети са паднали близо до президентския дворец и министерството на отбраната в силно охраняваната зона, в която са разположени и много посолства. Нападението е било извършено малко след приключване на церемония в президентския дворец по случай Деня на независимостта, на която е присъствал държавния глава Ашраф Гани. Нито една от действащите в страната екстремистки групировки не е поела отговорност за ракетния обстрел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    0 0 Отговор
    имаше ли лунатици да викат алах е велик по хората
Новини по държави: