19 Август, 2020 07:36 2 708 1

Великобритания още се надява на търговска сделка по Брекзит с ЕС

  • великобритания-
  • ес-
  • брекзит

Пристигащите от Брюксел новини обаче показват, че проблемите не намаляват, а се увеличават.

Великобритания още се надява на търговска сделка по Брекзит с ЕС - 1
Снимка: shutterstock

Великобритания все още вярва, че може да договори търговска сделка по Брекзит с ЕС следващия месец, обявиха от Даунинг стрийт на фона на подновяващите се преговори в Брюксел.

Пристигащите от Европа новини обаче показват, че проблемите не намаляват, а се увеличават.

Говорител на премиера Борис Джонсън заяви, че британските преговарящи ще продължават да „запушват пролуките“, както се изрази, на започващия седми кръг на преговори в Брюксел.

Както е известно Лондон изключи удължаване на изтичащия в края на годината „преходен период“ за да бъде постигнато споразумение.

Главният европейски преговарящ Мишел Барние и британският му колега Дейвид Фрост имаха работна вечеря, като същинските преговори започват днес, а за резултата от тях ще научим в петък.

От ЕС настояват сделка да бъде постигната най-късно до октомври, така че да има време за ратифицирането ѝ до края на „преходния период“.

„Файненшъл таймс“ обаче пише, че снощи към добре познатите проблеми с условията за открита и лоялна конкуренция и риболова в британски води се е появил още един „препъни камък“ – бъдещето на тежкотоварния превоз.

Вестникът твърди, че Брюксел е отхвърлил искането на британските превозвачи да се ползват след Брекзит от почти същите права, които им дава сегашното членство в общия пазар.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чебурашек

    4 1 Отговор
    Някой замислял ли се е какво ще стане с ВБ ако нещо се случи със сащ и с англииският като цяло?!
Новини по държави: