Last news in Fakti

19 Август, 2020 13:35 1 387 7

Сенатска комисия: Екипът на Тръмп е възпрепятствал разследването за руска намеса в изборите

  • сащ-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

В доклада се казва още, че руският президент Владимир Путин е наредил хакерска имейл атака срещу Националния комитет на Демократическата партия

Сенатска комисия: Екипът на Тръмп е възпрепятствал разследването за руска намеса в изборите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Комисията по разузнаване на Сената на САЩ обвини администрацията на президента Доналд Тръмп, че е възпрепятствала и е протакала разследването във връзка с руската намеса в президентските избори през 2016 година, съобщават американските медии.

Дългоочакваният пети и окончателен доклад на Сенатския разузнавателен комитет съдържа десетки нови констатации, които изглежда показват по-директни връзки между сътрудници на Тръмп и руското разузнаване и засягат дълбоко дългогодишните опити на президента да определи като измислица намесата на Кремъл в негова подкрепа преди изборите, посочва "Вашингтон пост".

В последният доклад на комисията на Сената се посочва, че бившият председател на кампанията на Тръмп - Пол Манафорт е работил с Константин Килимник, който е определен като "руски разузнавач“.

Освен това в доклада се казва, че руският президент Владимир Путин е наредил хакерска имейл атака на Националния комитет на Демократическата партия и че кампанията на Тръмп е "подкопала публично приписването на Русия на тази кампания за хакване на имейли и последвалото тяхно оповестяване“.

Комитетът на Сената също така посочи, че предизборната кампания на Тръмп се опитала да получи информация от съобщенията на Уикилийкс чрез Роджър Стоун и накрая заяви, че синът на Тръмп, Доналд-младши, е планирал да отиде на среща с хора, свързани с Русия, за да получи някаква "позорна информация", която би помогнала на неговия баща да спечели изборите и да влезе в Белия дом.

Важно е да се отбележи, че разследването на Сенатската комисия по разузнаване е ръководено от републиканци, които са членове на собствената политическа партия на Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веселяк

    9 0 Отговор
    Ааа не, писна ми!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 жоже

    0 3 Отговор
    Егати джуджето :--)

    Коментиран от #5

  • 5 хамсал

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "жоже":

    Перчема е стъпил на платформа!
  • 6 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ВСЕКИ ЧЛЕН НА КОМИСИЯ Е КОМИСИОНЕР !!! НЕ Е ЛИ ТВЪРДЕ ЗАКЪСНЯЛ ЦИОНИСТКИЯ -СЕМИДСКИ ПОДКУП ,..... А МОЖЕ БИ Е НАВРЕМЕ ЗА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ СЛЕД + 3.5 ГОДИНИ ?????????
  • 7 Гошо

    1 0 Отговор
    Ех тая комисия -лично Путин наредил