Last news in Fakti

20 Август, 2020 11:20 11 421 52

Трибунал за разпадането на СССР

  • русия-
  • трибунал-
  • владимир жириновски

Владимир Жириновски обяви кои трябва да бъдат съдени

Трибунал за разпадането на СССР - 1
Снимка: БГНЕС/ЕPA

Всички, които са отговорни за разпадането на Съветския съюз ще бъдат изправени пред съда. Това заяви руският народен представител Владимир Жириновски, цитиран от РИА Новости.

Мнението му е, че такъв трибунал може да има през следващите десет години. Предложението по въпроса вече е направено.

Предложено е и кои могат да се изправят пред съда. Това са бившият президент на СССР Михаил Горбачов и някогашният шеф на КГБ Филип Бобков.

Това важи и за бившия министър на отбраната Дмитрий Язов. Привикан ще бъде и първият президент на Украйна Леонид Кравчук.

Те ще отговарят за разпадането на държавата. Жириновски е готов да говори за това с правителството.

Той е част от управляващата коалиция.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 53 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    137 10 Отговор
    Горбачов е единствения държавен глава в света с пенсия от чужда държава и живее в чужбина.

    Коментиран от #2, #24, #30

  • 2 Бай Хой

    18 40 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Във факти е пълно с тролове
  • 3 Другия с коня

    48 97 Отговор
    Комунистите се активизират след 30 години.Нямате време,Българи.Референдум и Лустрация на Комунистическите партии в България и техните Правоприемници трябва да се направи Веднага,ако не искате децата и внуците ви да живеят отново в Комунизъм и Руска Окупация....Първо Лустрация и после Избори....

    Коментиран от #5, #7, #27, #34, #38

  • 4 Хаха

    25 49 Отговор
    Този ще е първият клиент на трибунала за престъпленията на съвременна русия
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 az #Победа75

    90 21 Отговор
    Е, бавно и полека за няма и 30г. колелото описа пълен кръг.... И безспорно за най-голямата геополитическа катастрофа на 20 век виновниците трябва да бъдат наказани! Същото предстои да се случи и у нас. Ще има Народен съд 2! Неизбежно е....

    Коментиран от #16

  • 10 Сандо

    30 5 Отговор
    Жириновски член на управляваща коалиция!?Ало ,автора,усещаш ли що за фейк си сътворил?Но за Русия /а сега вече и за Беларус/ всичките ви материали са смес от лъжа,пропаганда и некомпетентност.
  • 11 Гоебачов

    70 12 Отговор
    Горбачов е получил пари от САЩ, а както се видя, плана за разделяй и владей стана реалност. От 36-тата икономика в Света, сега България е на 80 и някое място и населението изчезва с най-бързи темпове в Света.

    Коментиран от #15

  • 12 Патриот интернационалсоциалист

    15 23 Отговор
    Волфович - Еделщайн Жириновски тежък националболшевик. Такива като него са половината от демократическата партия на САЩ, другата половина са обикновени троцкисти. Добре, че се разпадна СССР за да може такива като него да се внедрят и да превземат запада отвътре.
  • 13 Высоцкий

    21 52 Отговор
    От 100 ГОДИНИ Едно хубаво нещо да се случи и да стане в Русия с разпадането на Съветския съюз и този руски юдеин да иска да го осъди...!!!

    Коментиран от #35

  • 14 Баба Ванга

    19 36 Отговор
    Виждам дека руснаците ке изнаглеат ептен и Владимир ке удави бугарско в руската кочина.От там измъкване нема да има!Тъй ке знаете!
    Така казала баба Ванга на комшията още 1984г.
  • 15 Нормален

    27 49 Отговор

    До коментар #11 от "Гоебачов":

    Щом сме били 36-та икономика без ток и с празни магазини не искам да си мисля, тези които са били на 50-то място как са живели.

    Коментиран от #20

  • 16 ТТТТ

    50 14 Отговор

    До коментар #9 от "az #Победа75":

    А бе ние с Тиквата не можем да се оправим, ще съдиме старите комунета от преди 30 години, повечето от тях мъртви! Цв.Цв. Б.Б. Доган, Костов това са виновните, а не ония дето ни оставиха построена държава, но тия я обраха!

    Коментиран от #17

  • 17 Патриот интернационалсоциалист

    34 10 Отговор

    До коментар #16 от "ТТТТ":

    А тези, които ги изброи кой ни ги остави? Знам кой. Сорос! Аааа чакай първия договор с ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО е подписан от строителя Луканов. Той пък много удобно е долен предател като Горбачов, Хрушчов, Петър Младенов, Ленин и много други. Единствените истински строители, комунисти, православни патриоти са св. Св. Сталин и Живков. Нали така?
  • 18 липосукция

    36 11 Отговор
    Ток имаше в свръх производство , но се изнасяше към съседни страни , като контрибуции ,с които е била длъжна да заплаща България за нещата които е вършила на съседните територии , преди 9. 9. 1944г. Тъй като не можаха да и отнемат от териториите , останаха контрибуциите. Освен ток , дребен рогат добитък , бяло саламурено сирене , и др. Когато се нарязаха и скрапираха заводите , се отвори свръх производство на ток . Само електричеството на единият от блоковете отиваше в завода в Червен Бряг , където се топеше високо-сортова стомана за военно производство.
  • 19 Патриот интернационалсоциалист

    19 36 Отговор
    А какви ги е вършила България на съседните страни преди 09.091944? Защото нашата войска във военни действия не е участвала и нямаме един убит войник в най-голямата касапница за всички времена. След 09.091944 набързо пращаме войски да се бият с германците и губим 30 000 войници, докато любимите ти православни болшевики от ултра християнската червена армия вършат любимите си занимания на наша територия. Ток не е достигал, защото на фалиралия патриотичен, православен комунистически режим са му трябвали доларе. Запомни! Не рубли, не левове, а истински пари. Защото с доларова банкнота емисия преди 30 години можеш да си купиш всичко по света. С левове и рубли не можеш да си купиш нищо дори и в собствената си православна, патриотично комунистическа родина.

    Коментиран от #22, #25, #33

  • 20 липосукция

    32 12 Отговор

    До коментар #15 от "Нормален":

    Инкасаторка от Стара Загора споделя 18-20% от сметките които сега засичам са на необитаеми домове. Тоест хората ги няма , някъде са изчезнали, и няма потребление на ток. През времената на режима на тока бяха 9 000 000 000 потребяващи и топлещи се основно на ток хора . Много от тези отоплителни уреди в момента са непознати - акумулираща печка 4 киловата с усилени контакти. Калорифер голям трифазен , калорифер 3200 вата -малък , дето топеше контакти , ел радиатор - слаба ракия 2000 вата , седи на разработка постоянно без да се изключва . Сметка за ток 5 - 8 лева.

    Коментиран от #28, #40

  • 21 Ъхъ

    8 6 Отговор
    Като отмъстителните ционисти преследват 100 годишни полутрупове , загуба на време
  • 22 окупация му се вика

    32 7 Отговор

    До коментар #19 от "Патриот интернационалсоциалист":

    Имаме и убити войници, от партизани , и от съпротивата. Убили сме там по около 20 000 души в Сърбия , и Гърция . Охраняваме южният фланг на Хитлер , и прибавяме тези територии към България , и чакаме 3-тият Райх да победи , с него и ние , и да ги прибавим към нашата територия , от позицията на победител в ВСВ но става точно обратното . Като виждаме "дебелият" и очертаващата се нова национална катастрофа , търсим контакти , и участие във войната срещу доскорошните си съюзници , с цел да намалим мащабите на катастрофата , щото Чърчил ни е бил обещал едни "много хубави" работи , и е щял да ги стори , но сме се скрили под крилото на Сталин.

    Коментиран от #23

  • 23 Патриот интернационалсоциалист

    22 16 Отговор

    До коментар #22 от "окупация му се вика":

    Ц ц ц, патетични слова, запазена марка! Убити от партизани! Ти знаеш ли колко овчари и собственици на мандри има убити от православните патриоти партизани. Сигурен съм, че хиляди сърби и гърци денонощно се терзаят какви са ги вършили техните войски тук. От гледна точка на изчезналите вече българи, по време на всв войските ни в Македония и Беломорска Тракия не са окупационни. Били са по-скоро освободителни. Какви са ги мислили Хитлер, Чърчил и Сталин не е моя работа. Мен ме интересува, че за кратък момент сме постигнали националния си идеал БЪЛГАРСКИЯ! НЕ МИ ПУКА ЗА ВАШИЯ ИТЕРНАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ИДЕАЛ.
  • 24 Не е само той

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    И нашия министър председател В. Радославов след като е съден за Втората национална катастрофа бяга в Германия, където му е дадена пенсия от германския император

    Коментиран от #29

  • 25 Младежо

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "Патриот интернационалсоциалист":

    много ти беден РАМА .
  • 26 ПЕНКО

    17 4 Отговор
    ПОСТИЖЕНИЕТО Е НА МОСАД И ЦРУ -КУПУВАЙКИ ЕЛЦИН И ГОРБАЧОВ ЧРЕЗ СЪПРУГИТЕ И ДЪЩЕРИТЕ ИМ !!!! КАК ЩЕ ГИ ТРИБУНАЛИРАТ ??? ПРОСТО ЛИКВИДИРАЙТЕ ЕВРЕЙСКИТЕ КОМСОМОЛЧЕТА ,НА КОИТО ДВАМАТА -РАЗДАДОХА РЕСУРСНАТА ИКОНОМИКА И ТЕ СТАНАХА ОЛИГАРСИ + СПЕЦНАЗ АБРАМОВИЧ !!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Нормален

    9 19 Отговор

    До коментар #20 от "липосукция":

    За бавноразвиващите повтарям:
    - Нямаше ток!

    Коментиран от #31, #52

  • 29 Българин от Своге

    8 14 Отговор

    До коментар #24 от "Не е само той":

    Най-великия министър председател на България - Васил Радославов!
    Нарочно избира датата 03.03.1918г за капитулацията на руската империя пред Царство България.Нека името му да пребъде във вековете!

    Коментиран от #39

  • 30 Нормален

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Май нищо не знаеш за Хрушчов:)

    Коментиран от #32

  • 31 Има разлика

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "Нормален":

    За оли,Тата да припомним имаше режим на тока, около час , или два на ден надвечер , което разбира се беше дразнещо , но не продължи дълго.
  • 32 Кенеди

    17 7 Отговор

    До коментар #30 от "Нормален":

    Не ме интересува БУЛГАРИЯ , ИНТЕРЕСУВАМЕ БМБ, ЦАЦАРОВ , ГЕШЕВ ДА БЪДАТ АРЕСТУВАНИ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА
  • 33 Б.б.

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "Патриот интернационалсоциалист":

    Освен,че не знаеш историята,си гол ,и прост,като повечето лещи хиени.Кокал,няма,за теб.Затова си толкова наивен глупав.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Onq s kucheto

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Высоцкий":

    Минал си покрай Висоцки
  • 36 тц тц

    4 9 Отговор
    Пак комунизъм стига вече. Това е система за управление повреме на война. В мирно време води неизбежно до корупция в неконтролируеми размери. България е много добър пример за това.
  • 37 Гойко Митич

    14 3 Отговор
    Горбачов,или тъй наречения белязания,е
    най големия предател в историята на човечеството.Руснаците го мразят.
    Даже казват за него че и в ада да отиде
    и него ще го затрие.

    Коментиран от #49, #50, #51

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 На планетата

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "липосукция":

    Все още няма толкова хора колкото си написал, че ползвали ток в България, троле. Точно като в "доброто старо комунистическо време" - за всеки случай да напишем повечко нули. Девет милиарда...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ТРЯБВА СМЯНА НА СТРОЯ

    7 0 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВОТО. ...ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ ДА СЕ КОНФИСКУВА ВСИЧКО ОТ КРАДЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ..БАНКОВИ СМЕТКИ В БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА. ..ИМУЩЕСТВО В БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА. ...ТО ТОВА ВСИЧКО Е ОКРАДЕНО ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД
  • 43 Оцелял от "градежа" СДС-арски българин

    5 3 Отговор
    Какво трябва тогава да сторим ние ,оцелелите от СДС-Шайката тогава ,с Туморът,който изкорми държавата, разруши държавните институции и държавността, окраде париците на хората, създаде корупцията,срина ценностната система,разруши материалната база и превърна всичко в руини и скрап!?

    Коментиран от #47, #48

  • 44 Един българин

    4 4 Отговор
    Какъв съд бе руски пияндурник, това беше най хубавото нещо което можеше да стане, разпадането на този комунистически кенеф каквото реално беше СССР.
  • 45 Комунист-загубеняк

    4 4 Отговор
    Ма нищо работа не беше режима на тока-2часа има 2 часа нема.Малка досадна работа вика.Пуснат го за два часа да се Навреме вечер и по леглата.У най-големия студ...Кой има дърва и въглища добре,кой нема-омръзне и се грее на комунистически ентусиазъм с 60$ средна работна заплата.Ама била 36-та икономика в света...отзад-напред.И като пуснаха кренвирши,народа ще се избие по опашките от щастие....
  • 46 Комунист-загубеняк

    4 4 Отговор
    Тука трябва да дойде д-р Пиночет и да излекува комундерите от червен вятър на стадионите. А Жириновски да съди чичко Рейгън,че им срина комунистическата барака...хахаха
  • 47 Комунист-загубеняк

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "Оцелял от "градежа" СДС-арски българин":

    Другарю,сринаха фалиралата комунистическа барака нашите проверени другаре с куфарчетата.Огнян Дойнов,който източи външно-търговските сметки,Жан Виденов,който прави заграбващата приватизация с боновите книжки и комунистите банкери,които фалираха 9 банки и откраднаха спестяванията на хората,декларирайки лева до 3000 за долар....Пиночет за вас!
  • 48 Комунист-загубеняк

    2 4 Отговор

    До коментар #43 от "Оцелял от "градежа" СДС-арски българин":

    Другарю,сринаха фалиралата комунистическа барака нашите проверени другаре с куфарчетата.Огнян Дойнов,който източи външно-търговските сметки,Жан Виденов,който прави заграбващата приватизация с боновите книжки и комунистите банкери,които фалираха 9 банки и откраднаха спестяванията на хората,девалвирайки лева до 3000 за долар....Пиночет за вас!
  • 49 Бой по тиквата...

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Гойко Митич":

    Точно така!Горбачов трябва Веднага да бъде съден!Какви са тия до 10 години,дето ми ги разправя Жириновски...!Та Горбачов сега е на 89 години...,до10 години ще е ритнал камбаната -щастлив,че не е изправен пред съда за най-голямото си предателство към родината си...
  • 50 Бой по тиквата...

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Гойко Митич":

    Точно така!Горбачов трябва Веднага да бъде съден!Какви са тия до 10 години,дето ми ги разправя Жириновски...!Та Горбачов сега е на 89 години...,до10 години ще е ритнал камбаната -щастлив,че не е изправен пред съда за най-голямото си предателство към родината си...
  • 51 Бой по тиквата...

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Гойко Митич":

    Точно така!Горбачов трябва Веднага да бъде съден!Какви са тия до 10 години,дето ми ги разправя Жириновски...!Та Горбачов сега е на 89 години...,до10 години ще е ритнал камбаната -щастлив,че не е изправен пред съда за най-голямото си предателство към родината си...
  • 52 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Нормален":

    Ток имаше. Режима на тока беше след 1990г. Много добре помня. Започнах работа в АЕЦ Козлодуй през 1978г, веднага след като се уволних от казарма. И работих там цели 36г, докато не се пенсионирах през 2014г. Та не ми разправяй кога е имало ток и кога не.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания