20 Август, 2020 13:45 3 735 10

Иран създаде свои балистични и крилати ракети, кръсти ги на мъченици

  • иран-
  • техеран-
  • али хаменей-
  • касем солеймани

Ракетата "земя-земя" на името на мъченика Касем Солеймани е с обхват 1400 км, а крилатата ракета на името на мъченика Абу Махди е с обхват над 1000 км

Иран създаде свои балистични и крилати ракети, кръсти ги на мъченици - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иран е произвел балистична ракета "земя-земя" с обхват 1400 км и нова крилата ракета. Това обяви днес иранският министър на отбраната Амир Хатами в изявление по телевизията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ракетата "земя-земя" на името на мъченика Касем Солеймани е с обхват 1400 км, а крилатата ракета на името на мъченика Абу Махди е с обхват над 1000 км", каза министърът.

Генерал Солеймани, командир на елитните ирански сили "Ал Кудс" и Абу Махди ал Мухандис, иракският командир на милициите Хашд аш Шааби, бяха убити през януари т.г. от американски въздушен удар край летището в Багдад, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 13 Отговор
    Обсега им стига до Дунава.Цел четирите американски бази у нас.

    Коментиран от #10

  • 2 Коментатор

    9 15 Отговор
    На русия и сащ, вече иран ли е съкратеното? Щото тия брадатите, една вафла Споко не могат да направят сами.

    Коментиран от #3

  • 3 Толкова си уверен

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Коментатор":

    но уви. Не само фафли и банбони правят,но и доста други неща дори и коли.Ти виж нашите вафли споко дали са наши и с наши продукти,че ние сме я втасали та превтасала тя нашат.

    Коментиран от #6

  • 4 Грета Тунберг

    2 5 Отговор
    Сюлеймани почина и какво можа да направи големия Иран? Да унищожи един въртолет на сащ ха ха ха. Сега макарона ще ги срита и от Ливан.

    Коментиран от #5

  • 5 миш

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Грета Тунберг":

    То Иран са ,като милата ни родина ,само ги подритват.А,ограмоти се за Иран,почети виж ги на картата,а не гледай само БТВ.Ние,кво правим,капачки за буркани,а сетих се поръчали сме шест самолета на чертеж.

    Коментиран от #7

  • 6 стига лъга като гербаджия

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Толкова си уверен":

    правят но забрави да кажеш че са на платформата на Пежо 406, те и в Англия сглобяват Опел и си го продават като техен Воксхол, а иначе в производството на фурми са си ок спор няма
  • 7 Пири Рейс

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "миш":

    И какво трябва да видя на картата, то и Монголия, Сомалия и тнт ги гледам огромни на картата? Гледам Израел, Швейцария и тнт малъкки по територия ама....Русия с най голяма територия а по малка икономика от Италия, какво точно се опита да ни кажеш?
  • 8 PS4

    2 1 Отговор
    е и? Турция ще ги остави да си летят ей тъй над цялата и територия, а намалете ги тез електронни игри бе лапета
  • 9 И ракетите им

    2 0 Отговор
    ще последват съдбата на мъчениците - ще бъдат унищожени...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.