Last news in Fakti

27 Август, 2020 14:58 3 511 9

Германия затяга още коронавирусните ограничения

  • германия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Ще бъдат наложени по-строги правила за носенето на маски и ще се забрани на феновете да посещават стадионите най-малко до края на годината

Германия затяга още коронавирусните ограничения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия ще засили коронавирусните ограничения на фона на новия скок при случаите на Covid-19, предаде в четвъртък Франс прес, позовавайки се на правителствен проект.

Ще бъдат наложени по-строги правила за носенето на маски и ще се забрани на феновете да посещават стадионите най-малко до края на годината в опит страната да се пребори с тревожното повишаване на коронавирусните инфекции в последно време.

Новите мерки ще влязат в сила в цялата страна и ще включват минимална глоба от 50 евро за хора без маски. Досега всяка германска провинция определяше собствени глоби в различен размер - от 40 евро в Хамбург до 250 евро в Бавария.

Германия планира да удължи забраната за големи събития от края на октомври до края на годината, като самата забрана ще се прилага за всякакви събития - от фестивали и концерти до големи спортни събития със зрители.

Решението нанася удар върху германските футболни клубове, които се надяваха да поканят привърженици на своите срещи тази есен.

Освен това ще бъде забранено събирането на повече от 25 души на едно място.

Канцлерът Ангела Меркел ще се срещне по-късно в четвъртък с лидерите на 16-те федерални области в Германия, за да се споразумеят официално за новите мерки, които ще се прилагат в цялата страна.

Правителственият проект насърчава силно гражданите "да ограничат броя на хората, с които влизат в контакт", както и да поддържат дистанция от 1,5 метра, когато е възможно, и да избират събиранията на открито пред тези на закрито.

По-рано столицата Берлин забрани протестите, планирани за тази седмица, които бяха организирани от хора, които се противопоставят на защитните мерки срещу коронавируса.

В последната си актуализирана информация Германия регистрира 1507 нови случаи на коронавирус за последните 24 часа, като общият им брой от началото на епидемията достигна 237 936, според институтът "Роберт Кох".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    4 4 Отговор
    накраия хората страдат

    Коментиран от #2

  • 2 Eee

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Нали затова е създаден вируса,да им е гадно на хората.
  • 3 Кирил

    18 3 Отговор
    Плашат се от любовта народна!
    И нашите ще започнат да им подражават!
    Страх от НАРОДА, а не от вируса!
    Мутрите вън!
  • 4 Меркел

    0 5 Отговор
    Бойко,ти кво се бавиш!?
  • 5 цербер

    5 2 Отговор
    Новите мерки ще влязат в сила в цялата страна и ще включват минимална глоба от 50 евро за хора без маски- от 40 евро в Хамбург до 250 евро в Бавария. А В БЪЛГАРИЯ ГЛОБАТА Е 300 ЛЕВА. ОТНОСИТЕЛНО ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО Е В БАВАРИЯ.
  • 6 бобошен

    4 0 Отговор
    Канцлерката Меркел не смята,че германците са по-богати от българите.
  • 7 Бацун Тлъстия

    1 0 Отговор
    ".... Освен това ще бъде забранено събирането на повече от 25 души на едно място...."****"*Мутафчийски да нахлува черната униформа,да обръсва канчето и да е в готоввост !
  • 8 Д-р Менгеме

    4 2 Отговор
    Е тия вече се оляха.... Мерките им приличат на мерките на нацистите от 30-те години на тяхната страна....
  • 9 Све

    6 1 Отговор
    Ще се вдигне ли Германия срещу КОРОНОБЕСИЕТО ??????