Last news in Fakti

25 Август, 2020 20:37 1 793 11

Предизборно! Едва 31% от американците се доверяват на Тръмп по отношение на коронавируса, 46% - на Байдън

  • сащ-
  • ковид-19-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Резултатите от проучването идват само часове, след като републиканската партия официално номинира американския президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Майк Пенс за втори мандат

Предизборно! Едва 31% от американците се доверяват на Тръмп по отношение на коронавируса, 46% - на Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп се ползва с доверието на едва 31% от американците по въпросите за коронавируса, разкри ново проучване на Axios/Ipsos, представено във вторник.

Проучването също така показва, че 69% от републиканците смятат, че техният президент предоставя точна информация за пандемията Covid-19, докато само 7% от демократите споделят това мнение.

Резултатите от проучване идват само часове, след като делегати на републиканската партия на конференция в Шарлът официално номинираха американския президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Майк Пенс за втори мандат.

От друга страна, 46% от участниците в проучването заявиха, че се доверяват на съперника на Тръмп в президентските избори през 2020 г. - демократа Джо Байдън относно въпросите, свързани с коронавируса.

Бившият вицепрезидент на Обама се ползва с доверието на 80% от демократите и само с 12% от страна на републиканците.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    5 7 Отговор
    Лудият е пътник...
  • 2 Шебек

    17 3 Отговор
    Тръмп ще бие като маче у дирек Джо Бай Дън.Той и без това не може да различи жена си от сестра си та му все тая.Дори не е наясно за какво е кандидат ама тва са подробности.
  • 3 ΞLΞVΛTΞ

    6 4 Отговор
    Само Байдън само той може да скапе Америка.Само по този начин ще спрем терора над Славянските народи и ще сложим намордник на Германистан.
  • 4 Бурканбанк

    3 3 Отговор
    Чакам с нетърпение дебатите, където ще лъсне умствената изостаналост на Байдън. Тоя не може да върже две изречения на кръст, а ще държи ядреното куфарче. Айде у лево!
    Хилари Клинтън поне приличаше на човек и се изразяваше като такъв, а тоя не може дори да си върже обувките без чужда помощ.
  • 5 Само

    4 1 Отговор
    като видях заглавието, още преди да отворя статийката и си казах - авторът е А.Стайков…
    И познах !
    Но да видим на есен... кой от социолозите ще познае? Че тогава ще броим пилците.
  • 6 rаи

    5 1 Отговор
    Хаха.. Байдън е "бита карта". Човек с деменция, който не знае къде се намира, коя е жена му, и какво се случва... По поставено лице на демократите не е имало в историята.
  • 7 3.14К

    6 0 Отговор
    46% вярват на човек, от когото нищо не зависи към настоящият момент. Чудна работа: нищо не правиш и ти вярват.

    Коментиран от #8

  • 8 Псевдо статистики

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "3.14К":

    Точно това се канех да пиша. Какви са тези псевдо-проучвания! Все едно да те питат дали се доверяваш на пощальона за банковата си сметка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ааааа

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дойдох си от Сиатъл":

    Преди седмица цяла Америка говори,че вируса е китайски и китайците са го пуснали....Така им бил казал Тръмп ,че бил китайски този вирус и цяла Америка е с Тръмп.Вярват му и намразиха Байдън със старческото оглупяване.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.