Last news in Fakti

2 Септември, 2020 13:51 1 709 1

Във Финландия призовават за реформа в ядрената индустрия

  • финландия-
  • атомна енергетика-
  • аец-
  • реактори-
  • реформа

Финландия има четири атомни реактора

Във Финландия призовават за реформа в ядрената индустрия - 1
Снимка: Shutterstock

Необходима е цялостна законодателна реформа на финландската ядрена енергийна промишленост поради неяснотата на действащото законодателство, промените в експлоатационната среда на ядрените съоръжения и очакваните нововъведения като малки модулни реактори и проектите за серийно производство на атомни съоръжения.

Това е заключението на работна група, сформирана от Министерството на икономиката и заетостта на Финландия през октомври миналата година, предаде Nucnet.org.

Според работната група реформата е нужна и поради факта, че намаляването на емисиите и борбата с изменението на климата са се превърнали в ключови цели в енергетиката и политиката в областта на климата. Финландия има четири атомни реактора, които през 2019 г. са осигурили около 34% от производството на електроенергия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: