Last news in Fakti

4 Септември, 2020 10:15 3 267 12

Търсенето на индулгенции по случая „Навални“ започна

  • алексей навални-
  • олег дерипаска-
  • адвокат-
  • алексей мелников-
  • отравяне-
  • германия-
  • русия

Германските въоръжени сили са сигурни, че Навални е отровен с "Новичок"

Търсенето на индулгенции по случая „Навални“ започна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската информационна агенция ТАСС обяви, че според изявление на адвоката на руския бизнесмен Олег Дерипаска – Алексей Мелников, клиентът му се е обърнал към арбитражния съд на Москва с молба да спре иска му срещу опозиционния лидер Алексей Навални за нарушаване на бизнес репутацията му.

В изявлението на юриста се обяснява, че обръщението им към съда е по хуманитарни съображения, основавайки се на очевидните факти – Навални е във влошено физическо състояние и извън страната. Представителят на руският олигарх, известен с участието си в операции за прокарване на влияние на руската страна зад граница, добавя също, че те са заинтересовани Навални да участва в заседанията и очакват това при оздравяването на опозиционера.

Пред ТАСС Мелников споделя, че целта на подадения иск е да бъде опровергано твърдение, че Дерипаска се ползва с незаконна подкрепа на държавата в бизнеса и по-точно, като получава безвъзмездни кредити. Не е известно на представителя на олигарха да са поставени въпроси във връзка с публикувани в мрежата данни, че Дерипаска се е облагодетелствал от кризата, породена от разпространението на COVID-19 на гърба на руските граждани. Руският бизнесмен попадна под санкционните удари на американското правителство поради негова обвързаност и подкрепа на насилствени действия за завземане на властта в други държави. Това лято пък кипърското правителство отне гражданството на Дерипаска и две негови деца, като от Никозия не разкриват мотивите, наложили мярката.

През последните дни германското правителство обяви, въз основа на резултатите от анализи на германски военни токсиколози, че Навални е бил отровен с нервнопаралитичен агент от групата на "Новичок". Междувременно канцлерът на Германия Ангела Меркел бе подложена на натиск от "Зелените" да използва съвместния германско-руски проект за газопровод "Северен поток-2" като лост, за да накара Русия да даде отговори за отравянето на най-отявления критик на Кремъл, предаде AP. Членове на партията на Меркел също отправиха призиви към нея да наложи санкции на Русия заради отравянето, блокирайки руската енергийна зависимост на Германия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Генералът

    36 4 Отговор
    Все си търсят причини за конфликт. Но РФ не се подчинява на чужди интереси.
  • 3 Стоян

    37 4 Отговор
    Немците ли са станали толкова безмозъчни което няма да ме учуди след поканата на Меркел към искямските терористи преди време. Специалисти и даже създателите на " новичок" казаха, че при контакт с " новичок" човек е мъртъв за минути дори секунди а Навални е жив както и Скрипал! Това е все едно аз да съм нарисувал картина и други да ме убеждават, че това не е картина а фотография. Между другото американците казаха, че ще направят всичко за да спрат северен поток2 и сто процента съм сигурен, че те са отровили с нещо агента си Навални.
  • 4 бръснат ЧЛЕН

    2 18 Отговор
    С комунистите по ломунистически
  • 5 ЗайоБайо

    34 3 Отговор
    Путин много хитро не реагира и оставя западнита политици да се излагат сами. На Меркел все повече и се "кефят". Германците са практични хора, с право питат "Нас какво ни засяга какво става в Русия? Кой е прав или не, въпроса е - защо се пръскат наши данъчни пари за един чужд опозиционер? " Еми прави са хората
  • 6 ЗайоБайо

    26 2 Отговор
    Първо го спаси някаква хуманитарна Неправителствена организацийка, сега цялото НАТО е зад тоя. Интересно развитие. Никой не вярва че Русия го е направила. Не казвам, че те такива неща не правят, ама това е дилетантски сценарий. Запада вече не се старае да прави хубави постановки......
  • 7 Анонимен

    14 2 Отговор
    Отлага делото и чака Навални да се яви в съда лично. Дали и кога!?
    Индулгенция е документ от папата за опрощаване на греховете! Има го само при католиците!
  • 8 Сандо

    20 1 Отговор
    Англосаксите са решили да сринат Германия,тяхна отколешна мечта.И както изглежда,ще се задейства сценарий тип Горбачов,т.е. - предателство отвътре.Още повече,че от десетилетия подготвят замяната и като водач на Европа с Полша,страна под тотален англо-американски контрол.Идват интересни и опасни времена!
  • 9 минаващ

    12 3 Отговор
    Не очаквах това от Германия. Не можаха ли да измислят нещо по умно, не разблаха ли как се издъни Лондон с този новичок. Явно парите които дават американските са в доста голямо количество, за да има изявление от външния министър и зелените за спиране на Северен поток 2. Това ще бъде голяма загуба както за германските потребители така и за многобройните компании, участващи в реализацията на проекта.

    Коментиран от #10

  • 10 Хаха

    2 14 Отговор

    До коментар #9 от "минаващ":

    Хаха Лондон се бил издъни защото разобличи и показа отровителите на Скрипал. Аман от Путински тролове.
  • 11 баба Пена

    2 0 Отговор
    Бе верно ли, че навремето Сергей Антонов утепал римската папа? Баба Рускя тъй речи, ама де да знам далий верно?
  • 12 жироскопен ЖИРАФ

    1 0 Отговор
    Дали е вярна информацията за смъртта на Светлана Иванова ! Жената със снимките от спалнята и шкафчето на ББ ? Защо не разровите ? Нали обичате истината ? Нали сте разследващи и честни ? Много въпроси се насъбраха към страхливата , наведена и слугинска наша журналистика , нали ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания