4 Септември, 2020 11:54 1 718 0

Гърция евакуира над 2000 души заради пожар

  • гърция-
  • пожар-
  • евакуация-
  • пожарна-
  • пелопонес

Полицията блокира достъпа до района

Гърция евакуира над 2000 души заради пожар - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Силите на пожарната в Гърция от няколко часа се опитват да ограничат пожар в Пелопонес. Евакуирани са над 2000 местни жители и туристи. Поради силния вятър не е възможно да се използват хеликоптери. Фронтът на пожара е около 5 километра, съобщават огнеборците.

Полицията блокира достъпа до района. Горят горски масиви. Днес 17 области са с много висок риск от пожари, съобщават от Гражданска защита и предупреждават със съобщение по телефона. Забраниха напълно паленето на огън на открито в близост до гори.

Глобата е 1000 евро дори и без риск от пожар, предаде БНР. Общинска полиция охранява местата с лесен достъп и възможност от пожари. Прехвърлиха сили на пожарната към рискови райони, предимно на островите. Поради силния вятър предупредиха да не се влиза в морето с малки лодки и яхти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: