Last news in Fakti

9 Септември, 2020 11:30 1 637 5

Пожари в Калифорния, ранени са десетки цивилни и огнеборци (ВИДЕО)

  • калифорния-
  • пожар

Обстановката се усложнява допълнително от високите температури и силния вятър, който често сменя посоката си

Пожари в Калифорния, ранени са десетки цивилни и огнеборци (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 14 души са пострадали при мащабните пожари в Калифорния, сред тях има цивилни и огнеборци.

Близо седмица повече от 14 хиляди пожарникари се борят с 25 мащабни огнища в щата. Огънят вече е изпепелил повече от 890 хиляди хектара. Сезонът на пожарите започна по-рано тази година, а пикът предстои казват експерти.

Обстановката се усложнява допълнително от високите температури и силния вятър, който често сменя посоката си, предава БНТ.

До момента са евaкуирани около 200 души. Властите са издали предписание за готовност на гражданите да нaпуснат домовете си в още няколко региона. Губернаторът на щата похвали работата на пожарните екипи и каза, че тази година пожарите в Калифорния са в исторически мащаби.

"Това е най-дългият и опустошителен сезон на пожарите по отношение на поразените площи в модерната ни история", заяви губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Враца Баце

    4 0 Отговор
    Обвинете Русия. Наложете нови санкции. Обвинете и че заради полагането на тръбите за С поток вятъра така често си сменял посоката и това още повече ви затруднява.
  • 2 бобо

    1 0 Отговор
    Колкото и да са политкоректни, трябва да посочат кой ги пали. Същото важи и за Русия.
  • 3 Шайба

    2 0 Отговор
    След като корпоратичните шефове там обявиха,че водата не е обществено благо и най-нагло я източиха и бутилираха за повече печалба,земята изсъхна без подпочвената вода и ей го на резултата.Тия там сами ще се затрият от алчност скоро,процесът на разпад на цялата им държава по същата причина отдавна е започнал и вече е станал необратим.
  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    А ко стана и у америчката пожари. Болсонаро ли виновен бе?
  • 5 Няма по необуздаем порой от алчността

    1 0 Отговор
    Потърсете в ютуб "9/09/2020 -- California Directed Energy Weapon (DEW) -- Color enhanced view". Ще припишат пожарите на природните стихии/ "глобалното затопляне", както обикновено! Положението е страшно, Бог да ни пази!