Last news in Fakti

6 Септември, 2020 08:47 2 175 55

Хайко Маас: Русия трябва да докаже, че не е замесена в отравянето на Навални

  • навални-
  • хайко маас-
  • отраавяне

Нуждаем се от европейски отговор, не да вървим сами. Това позволява на Европа да изрази ясна позиция пред Русия

Хайко Маас: Русия трябва да докаже, че не е замесена в отравянето на Навални - 1
Снимка: БГНЕС

Ако Москва не помогне за изясняването на обстоятелствата около отравянето на Алексей Навални, това ще засили съмненията, че руското правителство е замесено. Това заявява германският външен министър Хайко Маас в интервю за "Билд ам зонтаг", публикувано днес и цитирано от Ройтерс.

Агенцията посочва, че скандалът около отравянето на противника на Кремъл поражда призиви от водещи фигури от консервативния блок ХДС/ХСС на канцлера Ангела Меркел да бъде спрян газовият проект "Северен поток-2".

Самата Меркел настоява да не се прави връзка между случай с Навални и газопровода. А премиерът на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет, който е сред фаворитите да наследи Меркел като кандидат за канцлер от консерваторите, заяви, че Германия трябва да търси общ отговор с партньорите си от ЕС.

Нуждаем се от европейски отговор, не да вървим сами. Това позволява на Европа да изрази ясна позиция пред Русия", каза Лашет. По думите му би било добре позицията на ЕС да бъде "възможно най-сплотена".

Според ТАСС в интервюто си за неделното издание на "Билд" Хайко Маас е казал: "Не мисля, че руснаците ще ни накарат да променим отношението си към "Северен поток-2". Тези, които настояват за това, трябва да осъзнаят последствията".

Руската агенция припомни, че за спиране на проекта, който ще пренася руски газ до Германия, са се обявили лидерите на партията "Съюз-90/Зелени", а от либералната Свободна демократическа партия са поискали налагането на мораториум, докато не се изяснят нещата около случая с Навални. Същото е поискал и кандидатът за поста председател на ХДС Фридрих Мерц, информира БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    4 49 Отговор
    Най голяма изгода в случаят има Кремъл,да се затвори устата на Навални...ама повечето пишещи тук ще мислят другояче,доколкото познавам коментаторите тук...

    Коментиран от #5, #34, #38, #53

  • 2 Гейза Мейза

    22 1 Отговор
    Хайко Маас разийш хахахааааГейзерофедерус
  • 3 КОНТРАТА

    51 1 Отговор
    Руснаците доказаха още в началото, че Алексей Навални - слугата на немските сороси не е заразен с нищо. А ако искат конфликт немците с Федерацията нека си го кажат директно не да овъртат по джендарски в техния стил!

    Коментиран от #22

  • 4 РЕАЛИСТ

    50 1 Отговор
    В съдопроизводството за да осъдиш някого , обвинението трябва да представи доказателства и обвиняемия е невинен до доказване на неговата вина. В световната политика осъждата цяла държава и я карат тя да представя доказателства за невинноста . Парадокс, не ли!
  • 5 Йок юу

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дългият":

    Не бе човек,просто си далеч от истината.Не че не си проздЪ.
  • 6 да ви и политиките

    34 2 Отговор
    А вие като сте такива отворковци , защо не докажете по принципите на правото , че е замесена , или някой трябва да ви се връзва на подхвърлени обвинения. Я докажете , че с колонизаторските си практики не сте замесени в геноцид над населението на чужди държави , това е било и е реално в исторически план и съвременна реалност.

    Коментиран от #21

  • 7 Комуниста

    28 3 Отговор
    Република и Княжество България и в миналото, и в настоящето колкото пъти сме се хваща ли с дружба с немците народа на български е страдал!
  • 8 Хайко

    28 1 Отговор
    Мисля си, че принципите на правото гласят да докажеш, че някой е виновен, а не някой да се оправдава за всяко бръщолевене. Чудех се от къде нашите прокурорки и политици, четящи от трибуната на НС готови присъди са научили тези номера. Хайко издаде четата.
  • 9 Хисторик

    27 2 Отговор
    Немците имат опит с отровите и клеветите да почнем от княз Борис например и в скалъпяането на клевети да вземем случая от Сараево с убийството на престолонаследника на Австро - Унгария!
  • 10 k1 profesional

    28 1 Отговор
    А Русия трябва ли да докаже , че е държава. Трябва ли да докаже , че не е предизвикала Германия да я напада . И какво още трябва да доказва. Работа на обвинението е да доказва.
  • 11 Баба Марта

    25 1 Отговор
    Най-голяма полза от цялата работа имат англосаксите, за да скарат Германия с Русия! Ако руснаците искаха да ликвидират Навални, има много по-дискретни начини!
  • 12 Новичок

    18 2 Отговор
    А кой е доказал, че е тровен? И ако е тровен, защо не е отровен? Скрипал и Гебрев също са живи.
  • 13 жтпхффгнпхф

    16 1 Отговор
    Би трябвало обвинителите да представят доказателства, че е бил отровен и от кого.
  • 14 Дядо Гъдю

    22 1 Отговор
    Тънки международни игри,които миришат на задокеански газ,предизборни вариации в Германия,английски шпионаж,френски парфюм,химически постижения на лабораторията в Солсбъри,задокеански предизборни мераци и наддаване -кой е по-враждебен към Русия.
  • 15 другарят

    23 1 Отговор
    До колко са онаглели джендърите, не е за вярване..!!! Значи вече не важи правилото "Всеки е невинен до доказване на противното! " -на което се крепи съвременното право, е вече важи ново правило "Всеки е виновен докато не докаже, че е невинен!"?????
  • 16 ГруЮ

    24 1 Отговор
    Е сега разбрахме на кого е изгодно отравянето. На този на когото му пречи най-много Северен поток 2. И това не е нито Русия, нито Германия.
  • 17 Behemoth

    19 1 Отговор
    Ми да кажат какви доказателства искат ....видео ,аудио,Путин да се закълне в Иван Грозни...тия само плямпат очевидно е ,че те нямат нужда от доказателства а да разиграват цирка с новичока...
  • 18 Не беше ли обра!тно?

    17 1 Отговор
    Немците трябва да докажат безспорно, че Москва има отношение към случая!
  • 19 Сандо

    19 1 Отговор
    Русия доказа,че докато беше при тях,в пробите от Навални нямаше следи от отрови.Сега нека германците бъдат така добри да обяснят как така при тях се появиха,че и от любимия на Запада Новичок,че и 10 дни след отравянето.Впрочем,някой да е чул мнението на лекуващи лекари от немската болница?А и хора вече питат,къде е Навални,притесняват се да не отиде и той при Скрипал.
  • 20 ха ха ха

    13 0 Отговор
    Първо ти докажи, че е виновна ... после ни занимавай с глупости!
  • 21 уточнение

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "да ви и политиките":

    Не ти трябват "доказателствата" на западняците. Всичките са от вида: Много е вероятно, може да се допусне, не е изключено, български чадър, стрелба срещу папата, смъртоносен новичок, от който не се умира (за разлика от циклон Б)... И след тези железни доказателства изчезвт държави - Ирак, Либия..., появяват се измислени, като Косово, цветни революции...
  • 22 Присмехулник

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "КОНТРАТА":

    Ако дойдеш при мен и аз мога да ти кажа че руските лекари не са открили нищо...няма да бият барабана я...информация от кухнята ли имаш...

    Коментиран от #24, #39

  • 23 Ццц

    12 0 Отговор
    Г-н Маас е забравил, че произхожда от уж правова държава, където обвиняемият не трябва да доказва, че е невинен. Но понеже обвинителите няма да могат да докажат обвинението си, е по-лесно да каже простотия. Винаги, когато се засегнат американски енергийни интереси излиза призрака на Новичок, но американското копие очевидно е боклук, защото два пъти трови не ефективно.

    Коментиран от #26

  • 24 РЕАЛИСТ

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "Присмехулник":

    Имаше публикации за резултатите от изследването в руската болница. Простата логика е, че ако имаше нещо съмнително, щяха ли да го дадат на немците. Меркел го прецака Путин, но следващия път ще си помислят дали да им сътрудничат. Путин още дълго ще управлява..
  • 25 Бурканбанк

    8 0 Отговор
    Тоя малоумник чувал ли е израза "невинен до доказване на противното"? Това означава (превод за малоумници като този), че вие трябва да докажете, че Русия е замесена в отравянето на Навални (каквото няма всъщност, но това е друг въпрос), а не Русия да доказва, че няма нищо общо.
    Малоумник като господарката си - Мереклица.
  • 26 Абдал

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ццц":

    Много добре си трови. Докато жертвата е жива , за нея се говори. Почине ли , става статистика.
  • 27 Набеждаване

    5 0 Отговор
    Защо искат Русия да им доказва и съдейства? Поискаха го, дадоха им го, да си доказват сами. Йезуитски номера. Да докажат, че у нас няма корупция и мафия, която те поддържат, за да сме им роби.
  • 28 РЕАЛИСТ

    8 0 Отговор
    България е една от страните патила от такива безпочвени обвинения. Да си припомним Георги Марков и опита за убийство на папата. Вкараха ни в обяснителен режим и още не можем да си изчистим името. Пътувах с корабче по Темза и водещия каза" На този мост българските служби убиват Георги Марков с чадър" Възмутих се и му викам" Това доказахте ли го" Той замълча, като тъпан.
  • 29 По скоро

    8 0 Отговор
    Германия да отговори как намери доказателство за "новичок"!
    Освен,ако не ги сфабрикова тя!
    "Новичок"-го има и в арсеналите на НАТО.
  • 30 Калбо

    10 0 Отговор
    Има само една държава която тероризира целия свят това е джендър ската Америкаколкото повече ще се надяваме на Америка толкова по-зле ще става за България тях не ги интересува как са другите народи тя ги интересуват ресурси кражба на ресурси на други държави унищожаване на целия свят да го ръководят по свой си начин
  • 31 Валентин

    7 0 Отговор
    Виновен до доказване на противното. Западната демосрация съвсем подмениха моралните принципи с които ни привлякоха в своя лагер.
  • 32 ЗайоБайо

    5 0 Отговор
    Наполеон е казал : Не прекъсвай врага си когато греши. Руснаците изчакват...
  • 33 Муса

    6 0 Отговор
    Крадеца вика "дръжте крадеца".Запада когато
    някоя държава му пречи или не и е удобна
    винаги скалъпва някой номер за да се намеси
    във вътрешните и работи.Всички Скрипалови
    и Навалнови дела са подло дело на ЗаПАДА.
    Подобно на либия, ирак, сирия,......
  • 34 В.В.П.

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дългият":

    Навала,НЯМА КАКВО ДА КАЖЕ....ТОЙ Е НЕДОВОЛЕН ОТ СИСТЕМАТА...И В БГ ИМА НЕДОВОЛНИ....ОТ ТИКВАТА...САМО ,ЧЕ В БГ КАТО ГИ НАБИЯТ НЕ БЯГАТ ДА БЛИЖАТ РАНИ В ГЕРМАНИЯ....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 по демакратично му

    5 0 Отговор
    виновни до доказване на противното, е това е либерастията и демокрацията!

    Коментиран от #45

  • 38 Порно

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дългият":

    Всъщност Путин няма интерес да отстрани Навални , той е ялов опозиционер. А и как да докажеш отрицателен факт ? Как да докажа , че не съм аз , освен че не съм ходил в Русия , за друго не се сещам. Ще ми възразят , че може да съм го поръчал , а мотива ми бил , че не съм му фен? Ти можеш ли да докажеш , че не си замесен ? Мотива ти е , че искаш да накиснеш Путин.
  • 39 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Присмехулник":

    Демек намекваш, че немците са открили. Освен приказки друго няма. Ако имаха доказателства отдавна да са ги пуснали по медиите. Има причина обвинителят да трябва да докаже твърдението си, че нещо се е случило. Как доказваш в случая, че не си, при това по едни голи приказки? Няма реално обвинение "станало е еди си какво". Създателят на новичок също се изсмя и им каза, че ако е новичок щеше да е умрял веднага, също както и Скрипал щеше да е мъртъв... Хем казват, че е новичок, хем казват, че руснаците трябвало да дадат информацията за него. Е как тогава твърдиш нещо, което не знаеш? Пълни глупости и много добре го знсвт6. Също така много добре знаят, че Русия няма какво да се оправдава, защото в нищо конкретно не могат да я обвинят, понеже нямат нищо. Целта е просто да се хвърли едно голо обвинение в медиите и кучетата да си лаят... Ето, аз примерно казвам, че си ти. Как ще се оправдаеш, че не си? Даже да не си бил в Русия, ще кажа, че си платил на някого... Как ще се оправдаеш? Има причина защо се доказва вина, а не невинност.
  • 40 big

    5 0 Отговор
    Г-н Хайко Маас трябва да докаже ненамесата на Германия в този случай! Също по дипломатическите канали да получи доказателства за ненамеса още от: САЩ, Великобритания, Полша и т.н., също на контролираните от западните спец служби организации в Русия - "опозиционери"!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Един там

    6 0 Отговор
    А вие защо не докажате, че е отровен от руските власти. Ами докажете го де, нали е при вас и го лекувате. Отровен с Новичок и не умрял, хахаха много са зле тея на запад с постановките си.
  • 43 В е л и к и я

    3 0 Отговор
    А ти трябва да докажеш че не си гей ... !
  • 44 Иван

    6 0 Отговор
    Германия трябва да докаже че не е инсценирала провокацията.
  • 45 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "по демакратично му":

    😂 така излиза.
  • 46 Gen Gurko

    8 0 Отговор
    Русия няма да се оправдава пред никой, кретен. Нучихте се да ви се отчита и винаги да е в оправдателна позиция. Край. Свиквайте. И юрисдикцията ви не е с приоритет пред вътрешната, точно обратно. Както в САЩ. Свиквайте, иначе - дебелата хурка!
  • 47 Грух

    5 0 Отговор
    А къде е презумпцията за невиновност, скапани западняци. Това лицемерие ще ви изпапка главата, соросополи. Вашето двуличие ме отвращава. Не че моето мнение има някакво значение, ама да си го знаете.
  • 48 Габдулла

    6 0 Отговор
    Дори аз, с моя милиционерски мозък, до колко е останал под шапката знам, че се доказват положителни неща. Има презумпция за невинност. Нека той докаже, че Русия е виновна. Иначе всеки може да ме обвини, в каквото си поиска, а после доказвай, че не си ламила
  • 49 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    На кого и защо Русия трябва да доказва нещо си !?!?!? Да не би да я превъзхождате или да сте и господари ??? Вие сте зависими и не сте си достатъчни -даже и от САЩ !?!?!? А "СЕВЕРЕН ПОТОК -2 " СИ Е ИЗЦЯЛО НЕМСКА ИНВЕСТИЦИЯ И НЕОБХОДИМОСТ -ПА ДОРИ И СОБСТВЕНОСТ !!!!!!!!!!
  • 50 БПФ

    5 0 Отговор
    Няма ли кой да обясни на тоя пeдepaст, че се доказва вина, а не невинство? Децата в училище дори знаят това !!!
  • 51 Слави Славов

    3 0 Отговор
    Презумпцията за невиновност казва точно обратното!Щом Германия твърди това,трябва да докаже,а не само да каже,вината на Русия!Засега само бла-бла и дрън дрън!
  • 52 барчо

    3 0 Отговор
    Няма отравяне и няма какво да се доказва.
  • 53 Справедлив

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дългият":

    И какъв е проблема на Кремъл да затвори устата на Навални?
  • 54 Скит'ник

    1 0 Отговор
    Американците го харизаха тоя Нахални-Навални
    Даваха му пари,фондации глупости,И тоя Серсем си правеше селфита..Даваха му,Даваха му и га' видяхя, че вОздух и си казаха -дай го разкараме той без тва за Нищо не става ,ами вземи си Плати сметката-и така.
    Залога са пазарите на газта в еУропата ,доста мръсни и Вонящи на подмолност геополетически хватки и сценарии.
    Американците хвърлеха последния коз ..играта се доЙграва.
    Северняшки.Поток Цвай го пускат,ама ще изгори някой голЯм немец или немкиня...и ли джендър -то все едно и къщо
  • 55 Антон

    0 0 Отговор
    Що за простотия: "докажете, че нямате вина". А не е ли по-нормално първо да се докаже вината? И въобще, тук отново прозира мръсната ръка на чичо Сам...
Новини по държави: