6 Септември, 2020 11:41 4 592 34

Берлин води двойна игра спрямо Навални

  • навални-
  • захарова-
  • отравяне-
  • русия-
  • германия

Германия умишлено забавя процеса на разследване, смята Захарова

Берлин води двойна игра спрямо Навални - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Берлин призовава Москва спешно да предприеме мерки за разследване ситуацията с Алексей Навални, но в същото време забавя този процес, като не отговаря на официалните запитвания на Русия. „На 27 август германското министерство на правосъдието получи запитване от Федералната прокуратура на Русия. Къде е тази бързина, за която настоявате? Липсва и то именно от германска страна. Не давайки отговор, Берлин забавя процеса и разследването, независимо, че призовава за бърза реакция“, каза говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Захарова допълни, че Москва се съмнява в това, че Берлин е откровен по отношение на ситуацията с Навални. „За момента няма сигурност в това, че Германия не води двойна игра“, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    72 18 Отговор
    Сърдете се на себе си, нима не знаехте какво ще стане след като предадете Нахални на вражеска територия.

    Коментиран от #30

  • 2 no name no face no number

    87 14 Отговор
    На Западняци доверие не трябва да се има там са от мошеник нагоре

    Коментиран от #3, #15

  • 3 генерал майор професор доктор мурафетов

    70 9 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Нахални ще поспи един месец, после ще го видим да пазари в някой магазин, качил килограми...като Скрипал и дъщеря му...добре им се отрази на тях почивката.

    Новичокът бил с изтекъл срок на годност.

    Коментиран от #31

  • 4 Хрониките на герберлунгия

    69 12 Отговор
    Какво има да му се разследва, англосаксонската измет отрови навални за да го превърне в мъченик.
  • 5 ЗАПОМНЕТЕ

    59 12 Отговор
    НИКОГА С ГЕРМАНИЯ, никога нищо добро не сме видяли от тия тъпи и комплексирани фашаги!

    Коментиран от #32

  • 6 РЕАЛИСТ

    74 8 Отговор
    Вие сте виновни, Захарова. Ако не бяхте изтеглили танковете от Германия, сега Меркел щеше да си направи кариерата до партиен секретар и да слави Русия, като освободителка от нацизма.
  • 7 IVAN

    63 8 Отговор
    СРАМ И РЕЗИЛ ЗА ГЕРМАНИЯ СТАНАХА КАТО АМЕРИКА И ЛОНДОН ИЗМИСЛЯТ СИ ЗА ДА СЕЯТ СМУТ НАВСЯКАДЕ ГОРКАТА ЕВРОПА
  • 8 Сандо

    60 4 Отговор
    Германия,съгласна или не,сега е лицето на антируската кампания.Спомнете си как Меркел четеше от листчето.А зад нея наднича и се кефи една нагла,алчна,злобна,човеконенавистна англасаксонска мутра!
  • 9 да де

    41 2 Отговор
    Дойчовците като са толкова отворени да се откажат от Северен поток 1 и 2 всичко друго е демагогия.
  • 10 Коригирайте заглавието

    25 1 Отговор
    Цитирано е изказване: ""За момента НЯМА СИГУРНОСТ в това, че Германия не води двойна игра“, допълни тя.", т.е. "не е сигурно, че...". Заглавието на статията обаче е:"Берлин води двойна игра спрямо Навални", т.е. "сигурно е, че...". Да не говорим, че въпросната двойна игра не е "СПРЯМО Навални" (проверете значението на думата!), а "В СЛУЧАЯ с Навални" например, или пък "СПРЯМО Русия". Усещате ли тънката разлика?
  • 11 хаил

    23 3 Отговор
    меркел . Новият план Барбароса
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Завещанието

    26 7 Отговор
    На Хитлер е да се унищожи Европа по един или друг начин! И Меркел стриктно изпълнява. Ислямизация,прекъсване връзките с Русия,защото само тя може да спре ислямизацията,унищожаване една по една икономиките на източните държави,налагане на джендер идеологиятя и т. н.
  • 14 Ахахахахага

    15 5 Отговор
    Нормално държава създанена и управлявана от хомосексуалисти никога няма да може да разследва един настоящий мужик с Росии
  • 15 бивш разкаял се ком

    6 30 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    новичок-оръжието на терориста диктатор Путин.

    Коментиран от #25

  • 16 МОЧА трябва да се разруши!

    8 37 Отговор
    За да я има България, трябва да скъсаме веригите, с които са ни оковали руските окупатори, да спрем да плащаме милиарди рекет на московските мутри, да изринем всички руски еничари окупирали парламент, правителство, прокурстура, президенство, силовите служби .... !

    Коментиран от #33

  • 17 Дедо ви

    25 10 Отговор
    Германия трябваше да бъде ликвидирана като държава след ВСВ! Това е държава на злото! България ВИНАГИ е губила, когато е била неин съюзник! Освиенцим, газови камери, разрушена Европа... Може ли това да се допусне от здрав разум? А може ли да се забрави? И всичко е защото те са подлоги на чичо Сам! Позор за тази страна, която днес играе ролята на хегемон в ЕС, естествено поставяйки на първо место техните си интереси! Нямаме нужда и интерес от членство в такъв съюз на Неравноправни д-ви. Е, има един у нас, който трупа в шкафа, а останалите? То затова от "демокрация" държавата осттана без българи /то циганите трябва да си ги онтегрираме - никой никъде не ги иска че даже и ги депортират обратно от демократичната Европа у нас/.

    Коментиран от #18, #21

  • 18 Дедо,

    1 7 Отговор

    До коментар #17 от "Дедо ви":

    кои са били Страните от Съюза и кои - Страните от Оста през ВСВ?

    Коментиран от #20

  • 19 trucker

    18 3 Отговор
    Захарова, не Берлин играе тази игра, всъщност много добре знаеш , че краварите са в основата на всичко
  • 20 Дедо ви

    16 3 Отговор

    До коментар #18 от "Дедо,":

    Прочети историята и се ограмоти! Наистина станахте много тези, завършили образованието си с една тетрадка в задния джоб, но "компетентни", само с права и без задължения!

    Коментиран от #22

  • 21 Винету

    4 21 Отговор

    До коментар #17 от "Дедо ви":

    Дедо, явно си мнооого стар и забравяш явно - ГУЛаг, Гладомор, 45 годони социализъм в България, Белене и Скравена и т.н. Ама ти може би си бил от другата страна на брега?

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Дедо,

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Дедо ви":

    това не е отговор на въпроса. Пробвай пак.
  • 23 Дедо

    15 4 Отговор

    До коментар #21 от "Винету":

    Отново си некомпетентен, но това се знаеше и без да го коментираш! Движиш се по "опорните точки" на създателите на нова история. Иначе съм прочел доста повечко книжки и съм видял много повече от колкото си мислиш. Но за такива като теб това не е важно - трябва да се клепа и то на всяка цена. Жална и майка на страната с хора като твоето мислене - има да дълбае още доста до дъното.

    Коментиран от #26, #34

  • 24 Дедо

    20 1 Отговор

    До коментар #21 от "Винету":

    Не съм бил на другия бряг, защото това, което създавахме и строихме го унищожиха и се обогатиха единици. А сега наистина съм на друг, далечен бряг, защото ми писна да чакам "светлото бъдеще" - станаха много "магистрали" и където и да застане човек, ще беде изненадан - тя ще мине другаде. Но с такива като теб - няма бъдеще наистина! Стой си там в киреча! И не забравяй опрните точки!
  • 25 no face no name no number

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "бивш разкаял се ком":

    Бивш редови комсомолец гордеещ се с членството си в чавдарската пионерската и комсомолската организация на НРБ служил в Народната армия. Новичок ти излиза от миризливият з.....к в тоалетната. Толкова ви е акъла на" демократите" да в кавички
  • 26 Вечната дилема: количество или качество

    6 5 Отговор

    До коментар #23 от "Дедо":

    Дедо, ще се съглася с теб, ама не забравяй: не е важно само колко книжки е прочел човек, но и от кого, къде и кога са писани. "Поздрав най-сърдечен! Твой приятел вечен: Весел Патиланчо" (с една тетрадка и няколко книжки в задния джоб) :)

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ПЕНКО

    9 0 Отговор
    ЗАЩО НЯМА УМРЯЛ ОТ "НОВИЧОК" - МИ ЦРУ ГО ИЗПОЛЗВО ЗА ПОЛИТИЧЕСКО ОРЪЖИЕ -САМО-И САМО ДА СПРЕ "СЕВЕРЕТ ПОТОК -2 " ---ЗА ЮЖНИЯ НЯМА ДОСТАТЪЧНО НАПЕЧАТАНИ ЦИОНИСТКИ ПАРИЧКИ !?!?!?!?
  • 29 наблюдател

    10 1 Отговор
    Откровено активно мероприятие. Западът няма ли малко да разнообрази схемата? Не? То отдавна се знае, че имат квадратни мозъци. Пък и защо ли? Не търсят истината. И както винаги, да изреждам ли (Местан например), предателат винаги тича при този, който му плаща.
  • 30 барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Пробите взети от Нахални, когато е бил в руската болница се пазят и няма как да бъдат оборони, че са недействителни. При желание на германци, американци или международен съд, могат да бъдат предоставени на секундата. Там не са открити каквито и да са отрови, да не говорим за БОВ. Доколкото лекарите поясняват, става въпрос за остър панкреатит - човека е на инсулин. Храна не е имало в стомаха, нито алкохол. Според мен си мисля че въпреки всичко, това е най-полезния ход на руснаците, доколкото въобще има такъв. Друг да поеме отговорността за живота на Нахални. Руснаците можеха да не го пуснат, като се позоват на забраната му да напуска страната, заради осъдителните му присъди. Русия в този случай се представи като широко скроен джентълмен. При положение че не му бяха позволили да се лекува зад границата, воят щеше да е до небесата. Според мен - правилен и блестящ ход.
  • 31 барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "генерал майор професор доктор мурафетов":

    Нещо си се заблудил. Скрипалите никой не знае къде са в момента и никой не ги е виждал. Имам в предвид че са забутани в някоя планинска самотна вила без право на връзки с никой под охрана,
  • 32 барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗАПОМНЕТЕ":

    Днес по едни новини гледах един "германец" активист, който се плюнчеше пред екрана за това, че руснаците трябвало да си махнат войските!!??+"% от там, а и американците. Да си "вземели-върнели" Германия. Да. Тези дето искаха да преземат райхстага. Та този германец беше абсолютен арабин. Имам в предвид 100%тов, само дето говори немски. Германия до десетина години ще и гледаме сеира.
  • 33 барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "МОЧА трябва да се разруши!":

    Празнословие. 1989 г нашите правителства регулярно отрязаха България от Русия. Има си статискика за състоянието на България. Население, икономика и т.н. Сравни ги и ще видиш, че нещо много, ама много си се объркал.
  • 34 Винету

    0 4 Отговор

    До коментар #23 от "Дедо":

    Дедо, с уважение към възрастта ти ( щом си създавал блага по времето на др. Т. Ж. ), но явно трябва малко повече да се образоваш. ‘Опорни точки’ имат твоите хора, аз само споменах някои исторически факти.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания