Last news in Fakti

19 Октомври, 2012 10:08 1 035 0

Обама и Ромни се шегуваха на благотворителна вечер

  • мит ромни-
  • барак обама-
  • вечеря-
  • шеги
Обама и Ромни се шегуваха на благотворителна вечер - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Барак Обама и републиканският му съперник Мит Ромни се шегуваха един с друг по време на благотворително католическо събитие в Ню Йорк, което от години е задължителна спирка за всеки кандидат за Белия дом.

Ромни използва случая и се подигра със собственото си богатство, но не пропусна възможността да напомни за купищата федерални дългове.

Обама пък призна за "дългата си, приятна дрямка" по време на първия президентски дебат.

Двамата съперници дариха смокинги и бели вратовръзки, след което се качиха на подиума на събитието "Вечеря на фондацията Алфред Е. Смит" – ежегодна гала, която привлича политически лидери и други общественици още от края на Втората световна война.

Събитието бе комедийна пауза, състояла се по-малко от три седмици преди изборите на 6 ноември.

Първи пред микрофона излезе бившият губернатор на щата Масачузетс. Обръщайки се към елегантно облечената тълпа, милионерът сподели: "Хубаво е най-после да се отпусна и да облека това, което с Ан носим из къщата". "А ако се чудите какво си мисли в момента, това е – толкова малко време, а толкова много за преразпределяне", допълни Ромни по адрес на Обама.

Последва изказването на демократа, който коментира сънотворното си представяне в първия телевизионен дебат. Но президентът също не пропусна да се подиграе със съперника си.

"По-рано днес пазарувах от магазини в Манхатън. По-късно разбрах, че Ромни също бил там, но купувал магазини".

Държавният глава посочи още, че се готви усилено за последния дебат, който ще бъде съсредоточен върху външната политика на Вашингтон.

"Ще ви издам една тайна – хванахме Бин Ладен", пошегува се Обама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА