Last news in Fakti

19 Октомври, 2012 11:10 1 040 0

Латиносите в САЩ за Обама и гей-браковете

  • латиноамериканци-
  • обама-
  • сащ-
  • гей-
  • бракове-
  • барак обама-
  • мит ромни

Повече от половината латиноамериканци в САЩ са за еднополовите бракове, а всеки 7 от 10 от тях подкрепят президента Барак Обама, съобщи в. „Сан Франциско кроникъл”. Медията се позовава на национално проучване.

Според него за първи път в историята на САЩ повече от 50% латиноамериканците гледат благосклонно на гей-браковете. През 2006 г. едва 31% от тях са подкрепяли въпросните бракове, а през 2009 г. - 34% .

Грег Смит, който е ръководител на изследването, обясни, че тази тенденция ще се запази и в бъдеще. Той добави, че и сред латиноамериканците вече се среща съжителство между еднополови двойки.

Междувременно 73% католиците сред латиносите биха подкрепили Обама, докато само 19% от тях биха дали своя глас за претендента от Републиканската партия Мит Ромни. 82% от атеистите сред тях и около 50% от евангелистите са се обявили в подкрепа на Обама.

След първия телевизионен дебат, Мит Ромни стопи преднината на Барак Обама. Очаква се именно латиноамерикнците да решат изхода от надпреварата за президентския пост на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА