Last news in Fakti

19 Октомври, 2012 20:34 1 032 0

Камерън е против дългогодишен бюджет на ЕС

  • дейвид камерън-
  • ес-
  • бюджет

 

Британският премиер Дейвид Камерън заяви днес, че е готов да наложи вето на проекта за дългогодишен бюджет 2014-2020 г. на Евросъюза, ако в него бъдат предвидени "неприемливи" увеличения на разходите, позволявайки да се очакват дълги и трудни преговори по време на извънредната среща на върха на 22 и 23 ноември, предаде АФП.

След края на сегашния форум Камерън беше попитан дали е склонен да наложи вето на този проект, който е предмет на сериозни разногласия между страните членки. "Краткият отговор е "Да", заяви той, добавяйки, че "не може да се добавят все нови и нови разходи" в ЕС. "Не би било приемливо да се увеличават разходите, когато се орязват бюджетите на страните", подчерта британският правителствен ръководител. Той е лидер на групата "Приятели на по-целесъобразните разходи", в която влизат също Франция,Германия, Австрия, Холандия, Швеция и Финландия. Тези страни са привърженици на драстично съкращаване на бъдещия бюджет на ЕС за периода 2014-2020 г., за да бъде съобразен той с строгите икономии, продиктувани от кризата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: