Last news in Fakti

12 Септември, 2020 08:33 3 190 19

Лондонската полиция е задържала 680 участници в протестите на "Бунт срещу унищожението"

  • великобритания-
  • бунт срещу унищожението

Активисти окупираха мостове и пътища, блокираха вестникарски печатници и протестираха на няколко летища и пред офисите на компании, свързвани с изкопаеми горива

Лондонската полиция е задържала 680 участници в протестите на "Бунт срещу унищожението" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През последните 10 дни лондонската полиция е задържала 680 души, участвали в протестите на екологичното движение "Бунт срещу унищожението". Очаква се да бъдат извършени още арести, предаде ДПА.

Полицията уточни, че повод за арестите са били: блокиране на пътното движение, повреждане на собственост и нарушаване на обществения ред.

Групата, бореща се срещу климатичните промени, известна и с инициалите XR, организира поредица от протести в Лондон и други градове, с искане правителството да подкрепи законопроект за спешни климатични и екологични мерки.

Активисти окупираха мостове и пътища, блокираха вестникарски печатници и протестираха на няколко летища и пред офисите на компании, свързвани с изкопаеми горива.

Във вторник, пред висши офицери от полицията, вътрешният министър Прити Пател определи активистите като "престъпници", които използват "партизанска тактика", припомнят от ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    14 28 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Полицията уточни, че повод за арестите са били: блокиране на пътното движение, повреждане на собственост и нарушаване на обществения ред!" Това е полиция, така се прави! Това е демокрацията!

    Коментиран от #3, #4, #17

  • 2 Минчо

    18 17 Отговор
    Важното е че хората живеят добре и за това протестират за направата поглед неща който директно не ги засягат. А ТУК ПРОТЕСТИРАТ ЗА ПРАВОТО ДА ЖИВЕЯТ В МАЙКА БЪЛГАРИЯ 😢😢😢

    Коментиран от #18

  • 3 Да ама техния

    25 14 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    министър-председател не го снимат рутинно с пачки и кюлчета, нали? И Нямат записи Ало Джони. нали? А като имат си подават оставките.
  • 4 Минчо

    5 26 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Полицията там арестува защото хората живеят добре и този протест е глупост.

    Коментиран от #8

  • 5 IVAN

    16 2 Отговор
    ХАИДЕ СЕГА САНКЦИИ ЗА ТЯХ
  • 6 Нане

    6 13 Отговор
    алууу нащи ченгетата да вземат пример от рижите еурогейчета само тупаник!
  • 7 Дельо Хайдутин

    17 3 Отговор
    И там същото.Управляващите викат на протестиращите че са престъпници.А хората са излезли за доброто на всички.
  • 8 Браво Минчо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Минчо":

    Ейй докато има такива умници като теб ще я има България. И Нобелова награда ще спечелим.
  • 9 Евалата

    8 8 Отговор
    В БГ всичко е извратено. Арестуват Дамбовеца, че прави провокации. Правят го герой по медиите, че се счупил нокътя, някакъв престъпник, чието място така или иначе е в затвора.
  • 10 Дългия

    4 8 Отговор
    И тук трябва да е така а те бият ченгетата и и хвърлят бомби.Значи тук ченгетата ги галят само тук.
  • 11 ДЕМОКРАЦИЙКАТА А

    20 2 Отговор
    С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН ЩЕ ВИЖДАТЕ ХУБАВАТА ГЕЙРОПСКА ДЕМОКРАЦИЙКА ,ТЯ НЕ Е ТОВА КОЕТО ВИ ЛЪЖЕХА ПРЕДИ 31Г.И ВИ МИЕХА ОЧИЧКИТЕ С ДЕМОКРАЦИЙКА СВОБОДА НА СЛОВОТО Е ВКАРАХА ВИ В КАПАНА СЕГА И НА ИЗМИСЛЕНИЯ КОРОНА НЯМА МЪРДАНЕ СТАДНИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ САМО АКО ЗАПОЧНЕТЕ МАСОВО ДА СИ ТЪРСИТЕ ПРАВАТА ИНАЧЕ СТЕ ЗАГУБЕНИ И ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗТРЕПАНИ КАТО ХЛЕБАРКИ ОТ ВАШИТЕ ТЪЙ НАРИЧАНИ ЕЛИТИ!

    Коментиран от #13

  • 12 ЗайоБайо

    17 3 Отговор
    Ако се беше случило в Русия, щеше да има такъв вой от Нато , ЕС, ООН и-санкции
  • 13 Дельо Хайдутин

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "ДЕМОКРАЦИЙКАТА А":

    Ще се усетят,ама късно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Лукашенко

    9 1 Отговор
    това е грубо посегателство на режима в Лондон срещу демокрацията и свободното изразяване на мнение! масовите репресии над мирно протестиращите хора от страна на властите в Лондон буди сериозна тревога! призовавам режима в Лондон да спазва всички демократични ценности права и свободи на хората и заставам зад протестиращите и техните искания!
  • 17 АС/DC

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Това е извинение на полицията по цял свят. Ние не сме открили топлата вода. Там също няма демокрация но живеят добре на гърба на колонии като нас. Там протестите са много по-радикални и полицията има реални поводи за репресия. Там протестите са много по-мащабни защото населението е много по-многобройно от нашата изчезваща България. В крайна сметка там не управляват тикви.

    Коментиран от #19

  • 18 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Минчо":

    Робовладелците винаги са живели, живеят и ще живеят добре, но на гърба на робите. Там 1/3 от англичаните са потомствени безработни и живеят на социални. Логично е, че щом не работиш, а получаваш, значи друг работи, за да можеш да папкаш. Лично безработния не плаща на работника, значи е един вид робовладелец на безименни роби. Да не изпадам в подробностите за колонии и преструкторирането му в неоколониализъм в сегашния му вид.
  • 19 Барчо

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "АС/DC":

    След 1989 г всички са маскари. Управляват барети, круши, ябълки, тикви, компири, педофили, табори. По тази причина българите в България след 30 г ще са в червената книга, а след 50 ще се наредят при Инките и Маите.
Новини по държави: