18 Септември, 2020 11:02 2 260 19

Русия води кампания за американските избори

  • сащ-
  • избори-
  • русия

Действия за влияние на вота

Русия води кампания за американските избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия се опитва да влияе на американските избори. Това заяви директорът на ФБР Кристофър Рей, цитиран от FOX News.

Това става чрез широка кампания. Разпространява се дезинформация, целяща да саботира кампанията на демократите.

В същото време се атакуват представители на американския политически елит. Рей говори пред комисията по вътрешна сигурност.

Според него е възможно това да доведе до оспорване на резултатите от изборите. Агенциите в страната се опитват да ограничат всякакви подобни опити.

Вече има активни руски опити за влияние върху гласуването. В същото време се следят и китайските действия, като непрестанно се откриват нови разследвания за тях.

Посочва се, че се работи с пълна безпристрастност.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    33 4 Отговор
    Стига с тия лъжи
  • 2 ТаУмВзе

    29 4 Отговор
    Направо Путин раздава назначенията бе Кравари. Каква кампания?
  • 3 Смешковци

    29 3 Отговор
    Още отсега се готвят за погрома на Байдън с кампания "кой ми с.а в гащите". Говорят за оспорване на изборите още преди да са проведени.
    И тия ни били "пътеводната звезда"...
  • 4 Псевдоним

    17 3 Отговор
    Навремето руснаците като нахлуха в Южна Осетия, разтревожена американка от щата Джорджия/на английски се пише както Грузия/, питала властите къде да се евакуира.

    Коментиран от #8

  • 5 нд8й

    23 3 Отговор
    Мдааа, Путин направо с автобусите кара "изборни туристи" в САЩ.
    Бе, тия ще се правят на улави? Държавата им се пука по шевовете от гражданска война, те за Русия се загрижили.
  • 6 ПУТИН

    7 9 Отговор
    Писна ми от тези Хамерикански куманяги,няма повече пари!Като другарката Нинова да минават при Републиканците и да приватизират Китай,кво са заревали вече от 4 години!
    Ако са изяли рублите дупе да дават.
  • 7 куку руку ку

    18 3 Отговор
    На калпава ракета, космосът й е крив, че и Байдън... байгън от байдъновци
  • 8 нд88й

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Псевдоним":

    Ми, промити мозъци и абсолютно никакво образование. Към това като добавиш и конските дози антидепресанти и работата е ясна.
    За белината, дето я пиха против коронавируса, няма да говорим.
    И ние сме се запътили натаък, обаче.
  • 9 Краварник

    16 3 Отговор
    Хайде пак на краварите някой им е виновен и пак лъжи.

    Разпространява се дезинформация - никой даже и не се напъва да каже каква точно е дезинформацията и кое е вярното.

    Вече има активни руски опити за влияние върху гласуването - и как става този номер пак никой не казва - щом някой може да влияе на гласуването значи системата им не е демократична - дали пък те самите не влияят на гласуването.

    Пак лъжи и пропаганда в краварника - Гьобелс може само да им завижда.
  • 10 барчо

    11 1 Отговор
    Като каже някой, че народа е стадо му се сърдят, а на практика с тези писания по-горе точно това се опитват да докажат. Когато виждам какво се прави да речем в България от политиците ми е ясно за кого да гласувам. По-принцип всички след 1989 г са маскари, но има някои, които са по-малко маскари и аз ще гласувам за тях. А това дали има протести, стачки, писаници по информационни сайтове, медии изобщо не може да ми повлияе на решението. Що се отнася до публикуване на извършени престъпления срещу държавата на някой политик, то не виждам нищо лошо в това, народа да знае за кого ще гласува. Руснаците ако публикуват подобна информация, която американските политици крият от собствения си народ даже правят услуга. Най-лошото е да избереш престъпник да ръководи една държава. Все едно Ал Капоне да се е кандидатирал за президент на Америка, и медиите да не информират хората за неговата престъпна дейност!!!!! В края на краищата Ал беше осъден само за укриване на данъци, каквито престъпления в момента се извършват от повечето американски политици, спортни, филмови звезди!!!!!
  • 11 Експерт

    0 18 Отговор
    Нормално. Мухите - Китай и Русия, искат да получат милост от гиганта САЩ.
  • 12 Колкото и да

    2 14 Отговор
    се напъва Путин с неговите хибридни войни, не ще може да унищожи великата държава наречена САЩ ! Просто хората се светнаха и ще продължават с разкритието и обезвреждането на Троловете на тоталитаризма , с каквито е пълен и този уеб сайт Факти! ОСТОВКА НА БОКО И НАЧАЛНИКА МУ ПУТИН И НА ЛУКАШЕНКО И НА ВСИЧКИ ТОТАЛИТАРИСТИ ПО ЦЯЛ СВЯТ!!!

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Иван

    9 1 Отговор
    Само Иэраел ли има право?
  • 14 Маниако

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Колкото и да":

    Виж най-отдолу създателите на този сайт - дойчето веле, бибиси-то, проджект синдикат (отворено общество) и не се заблуждавай, че си тук заради "свободата на словото". Пускат ви провокативни статийки и следят какво ще кажат мишлетата, та да си направят стратегия как да ни манипулират държавата.

    Коментиран от #16, #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бългaрин

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Маниако":

    Нека знаят мнението ни... Не че се съобразяват с него .
  • 17 не може да бъде

    9 1 Отговор
    Е.и аз мисля,че това е така,но няма как,американците са в трудно положение с кадрите,само старчоци с деменция.Предполагам,че отсега нататък списъците за конгресмени и сенатори ще минават за одобрение от Путин.А президентът ще бъде посочван лично от Путин .Обаче според мен ще се получи малко объркване в нашето положение-действията на правитлството ще продължават ли да се контролират от американското посолство или контролът ще бъде прехвърлен на руското!?
  • 18 Колкото и да

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Маниако":

    Благодаря ти за обидата нарече ме "маниак" - брей за мен е нещо ново!!! Благодаря ти , че ме успокои за създателите на този сайт , аз си мислех , че е на Путин :-))) ! Ти като едно от мишлетата защо се изпускаш да се откриваш така?! Знаех си , че умните хора които водят света , не ще позволят простите да вземат управлението - ПАГУБНО ЩЕ Е ЗА СВЕТА И ЗЕМЯТА!!!
  • 19 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    КАКВА "КАМПАНИЯ " БЕ ??? НА РУСИЯ И "ДРЕМЕ " : КОЙ ПОЛУУМРЕЛЯК ЩЕ СЕ " САЩ - ИСА " - ПРИ ДНЕШНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА "СИЛИТЕ " !?!?!? ЦИОНИСТИТЕ ЩЕ СЕ ПУПЯТ С ДОЛАРА - ДО СМЪРТТА СИ -В НОВИТЕ :ДАХАУ ; ОСВИЕНЦИМ И ЗАКЗЕНХАУЗЕН !!!!!!!!!!!!!