11 Септември, 2020 15:11 1 785 8

Москва: Русия не се е намесвала в изборните процеси в САЩ!

  • сащ-
  • русия-
  • избори-
  • хакери

Санкциите на САЩ срещу трима руски граждани са насочени към по-нататъшно изостряне на двустранните отношения, заяви Мария Захарова

Москва: Русия не се е намесвала в изборните процеси в САЩ! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия не се е месила и няма намерение да се меси в избирателните процеси в Съединените щати и в другите страни.

Това заяви на брифинг говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в коментар за санкциите на Вашингтон срещу трима руски граждани, предаде ТАСС.

"Бихме искали да напомним отново на американските си колеги: Руската федерация не се е намесвала, не се намесва и не се кани да влияе някак върху избирателните процеси в Съединените щати и в другите страни. Неведнъж сме предлагали на американците да обсъждаме и да решаваме всички съответни въпроси в спокоен деполитизиран регистър в рамките на уважителен диалог. Но отговор няма", каза Захарова, цитирана от БТА.

Санкциите на САЩ срещу трима руски граждани за техни предполагаеми опити да повлияят върху избирателния процес в САЩ са насочени към по-нататъшно изостряне на двустранните отношения, заяви говорителката.

"Това буди съжаление. Впрочем това навярно е осъзнат избор от страна на хората, формиращи политиката на САЩ по руското направление", добави тя.

"Тези действия няма да доведат до резултата, желан от Вашингтон", допълни Мария Захарова.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 козячето

    3 4 Отговор
    Като видя Мимето Захарова и ставам целия на кокал.
  • 2 смях

    3 7 Отговор
    Щом така казват комунистите значи е точно обратното. Той и Бойко от тях се е учил, за това и все неразбран остава. Такива хора живеят в собствен свят в който сами си вярват на лъжите.
  • 3 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор
    Ако се налага да помагат руските хакери на Америка за Трънчо.Белите трябва да победят,в това са добри стига оправддддания поне едно дело от Русия с любов.😊За Китай се съмнявам но и те нямат интерес черните да са на власт ...
  • 4 минчо

    4 1 Отговор
    Е КАК РУСИЯ МОЖЕ ДА СЕ МЕСИ В ИЗБОРИТЕ В НАЙ МОЩНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ТОВА СА ГЛУПОСТИ?
  • 5 да де

    2 0 Отговор
    Не разбирам защо руснаците трябва непрекъснато да и обясняват каквото и да е било на краварите. Като смятат, че някой им се меси в обора да го докажат, а не само да мучат.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бългaрин

    6 0 Отговор
    Щом янките започнаха като нас да се оправдават с чуждо вмешателство... Тъжна картинка.
  • 8 Румен тЪпото

    0 0 Отговор
    Само малко малко
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания